Успоредка и Лост

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Icoico
Ученик
Ученик

Post by Icoico »

Получих си паралетите най-сетне!Стабилни са,35 мм диаметър на дръжките,залепени и заковани,направени от явор,време е за planche и HSPU на тях :twisted: :twisted: :twisted:
shynebh
Студент
Студент

Post by shynebh »

stareca uan wrote:http://www.youtube.com/watch?v=vxJPXFGFuJo

тези лицеви могат да се правят на успоредката ,мисля че е обратното на набиране с повдигане на тялото в хоризонтално положение...който ги може пък на лоста още по-добре :D ..Поздрави
На успоредката няма как да си спреш тялото ;), както прави това момче, което е по-добре защото напрягаш мускулите за да спреш, но ако е студено може и да се контузиш. Аз се опитвам да задържа в изометрия тялото когато е успоредно на земята и правя повторението за да ми е по-тудно.
My mind is free!
Icoico
Ученик
Ученик

Post by Icoico »

shynebh wrote:

тези лицеви могат да се правят на успоредката ,мисля че е обратното на набиране с повдигане на тялото в хоризонтално положение...който ги може пък на лоста още по-добре :D ..Поздрави
Аз се опитвам да задържа в изометрия тялото когато е успоредно на земята и правя повторението за да ми е по-тудно.
Искаш да кажеш http://www.youtube.com/watch?v=dF4XgA0u3R8 така?
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

shynebh wrote:

На успоредката няма как да си спреш тялото ;), както прави това момче, което е по-добре защото напрягаш мускулите за да спреш, но ако е студено може и да се контузиш. Аз се опитвам да задържа в изометрия тялото когато е успоредно на земята и правя повторението за да ми е по-тудно.
ами,може и да залюляваш краката и се изхвърляш назад
Поздрави
InLiesWeTrust
Ученик
Ученик

Post by InLiesWeTrust »

Кратка равносметка:

Начало - 6 август, 2008 година

Височина - 185 см

Тегло - 65-66 кг.

Упражнения:
- 4-5 кофички,които по-скоро приличаха на напъни
- 10-на набирания с подхват
- 10-15 набирания на хоризонтална стълба ниско до земята
- 20 лицеви опори

Всяко едно от тях, разделено в 3 серии по горе-долу еднакъв брой повторения Image

Физическо състояние - слаби и смешни рамена,ръце спагети,гръден кош колкото китката ми,леко забележима маса в долната част на гърдите,явно издърпала доста от горната,понеже там само кожа беше останала,корем..дъска,дълги и също толкова слаби крака,прасец в плачевно състояние.

16 декември,2009

Височина-185 см/надали ще раста повече,става късно /

Тегло - 74-75 кг/мазнини не качвам,ама се съмнявам тези 9 кг да са само на чисто/

Упражнения/пресни от днес/:
- 50 повдигания на краката от успоредка
- 50 набирания със смесен хват/по 25 за надхват/подхват за всяка ръка/
- 30 кофички
- 30 набирания на хоризонтална стълба с промяна широчината на хвата/лоста идва пред гърди/
- 25 кофички за които Dymag няма име Image /изпълнението завършва с упражнение за "усвояване на раменния наклон" /
- 30 набирания с подхват/ + 1 серия задържане в двата края на амплитудата/
- 40 лицеви опори /крака качени един върху друг/
- 30 набирания на хоризонтална стълба/между тънките лостове вътре/
- 20 странни кофички /тялото е по извито,рамената са изтеглени доста напред,а в края на движението краката се изнасят рязко в обратната посока на тялото докато ляга назад,нещо като ритане с 2-та крака едновременно/ как го обясних, не е истина Image
- 30 набирания на хоризонтална стълба,ниско до земята
- 35 лицеви опори с крака сложени на височина половин метър
- 50 повдигания на краката от успоредка

Повторенията в серия,най-вероятно са повече,понеже тренирам по къс ръкав или тънка блузка/на мен не ми е студено,ама мускулите явно имат друго мнение по въпроса/ и с по дебели ръкавици,докато си намеря удобни, а тези 2 фактора,смъкват от силата и удобноста на изпълнение.

Набиранията с надхват не съм ги написъл,защото изпитвам затруднения с лоста, или много дебел или много нисък.В последствие се спрях на ниския и сега доизглаждам техниката на изпълнение.

Физическо състояние - значително подобрение в рамената,има още какво да се желае.Ръцете са със силно оформен трицепс и доволно порастнал бицепс.Предмишницата има известен растеж,но най-вече се е оформила.Разширяване на гръдния кош,оформени "перки"/много гадна дума/ ,за гърдите,вече обмислям да си купя сутиен Image .Гръб...може би най-много там е заминало от натрупаните килограми - осезаемо натрупване на мускулна маса.Корема в отпуснато състояние е започнал да догонва визията му,когато е стегнат и плочките се виждат.Крака и прасец с натрупана маса,но по-сериозно ще се занимавам с тях от февруари месец.

И като се има в предвид,че този тип тренировки развиват главно силата,съм повече от възхитен.
Тя равносметката не стана много кратка,но Dymag да се готви за здрава почерпка,ако има път през В.Търново :wink:
Vance G
Ученик
Ученик

Post by Vance G »

снимки покажи, приятелю
InLiesWeTrust
Ученик
Ученик

Post by InLiesWeTrust »

Аз равносметката я написах,колкото да има някакво сравнение от началото до сега/било то и няколко месеца/ и да знае Dymag какво го чака,ако минава наблизо.За мен мускулната маса не ми е приоритет и телосложението го написах само за съпоставка.

Следващата равносметка ще е след още 5 месеца,да видим напредъка с упражненията ...и всичко :)
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Vance G wrote:снимки покажи, приятелю
Тоя е некъв бот.... :lol:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Icoico
Ученик
Ученик

Post by Icoico »

Хм,човека е направил голям прогрес...че и доста килограми е качил...аз качих 4 кг за две години,но то моето е друго....с тези много повторения повече хипертрофия е докарана
tbby
Ученик
Ученик

Post by tbby »

16 декември, 2009

Височина-185 см/надали ще раста повече,става късно /

Тегло - 74-75 кг/мазнини не качвам,ама се съмнявам тези 9 кг да са само на чисто/
Да не виждаш в бъдещето? :wink:
No gods or kings. Only men.
Flickr
InLiesWeTrust
Ученик
Ученик

Post by InLiesWeTrust »

Icoico wrote:Хм,човека е направил голям прогрес...че и доста килограми е качил...аз качих 4 кг за две години,но то моето е друго....с тези много повторения повече хипертрофия е докарана
Аз правя толкова повторения, колкото мога/даже не ги и броя,направих изключение само онзи път/.След като се изморя,сменям с бутащо/дърпащо и така в ред от най-трудно към най-лесно упражнение докато не мога да правя нищо повече.

Горе малко съм им разбъркал местата...а и сега има лека промяна в тренировката.Странните кофички ги замених с опити за мокри кофички.Лоста се оказва прекалено нисък и колкото и да се въртя при набиране с надхват дърпам предимно с бицепсите/а съм пробвал при по висок лост и там проблем нямам...освен,че е прекалено далеч и няма други уреди/,затова го оставям за по нататък,дано ми се отдаде възможност да сменя игралната площадка.
Включих и повдигане на торса на лост,лицевите опори ги изпълнявам или на кокалчетата на средния пръст и показалеца или на пръсти,за сега по умерено,за да не се претоварват китките.

Забелязах,че за трениране на краката почти не се говори.Така и така съм описал какво правя за горната част,нека и за крака:

-30 скока на височина метър-метър и нещо
- 3 "разходки" по 50 метра с напади/не много популярно упражнение / което изглежда прекалено елементарно,но бързо си промених мнението,след като продължих да го усещам на другия и на по другия ден :D
- 4 спринта по 100-на метра на пръсти
- подскачане на пръсти/на един крак/ на височина половин метър
- 3 серии по доста повторения,повдигане на пръсти от стоеж,като предната част на краката е върху стълби, а задната "увисва" надолу.
- 20-25 скока на височина 1 метър
- 60 повторения български клек /по 30 за всеки крак/
- 40-50 клека завършващи с подскок
- 3 спринта по 100 метра на пръсти
- отново подскачането на един крак и повдигане на пръсти от стоеж
- 3 по 30-40 метра патешко ходене
- 50 клека

Краката малко съм ги занемарил,но след като няма вече предпоставки да се пребия/една поледица,проваля всичко /,няма измъкване и ще ги тормозя,за да заякнат за пистолетите.
Да не виждаш в бъдещето? Wink
Разликата между януари и декември 2009 си е направо нищожна :D
Dymag
Доцент
Доцент

Post by Dymag »

Тренирате си като гледам. Аз също, даже групата пак започна да се уголемява. По едно време бяхме останали двама редовни, но пък дрехите по нас бяха като за четирима. Колкото до тренировките, в голям студ правим къси серии с бавни изпълнения, в които на практика всяко повторение е относително лесно. Сериите обаче са много – 20-40 за цялата тренировка, а почивките между тях са малки. Въпреки кратката почивка, с късите серии и бавното изпълнение си правим обема на тренировката без да се задъхваме. Все пак, ако е много студено, намаляваме сериите, а между тях вкарваме статични задържания - бутане-дърпане с повторения, бутане-дърпане със задържане – нещо такова. В студа сме правили и тренировки предимно със задържания, като имах такива с не повече от 50-на повторения. Тренировката ми в петък беше с 220 повторения с цяло тегло (20 серии по 5 повторения бавни кофи на ъгъл, 20Х5 бавни набирания с различни хватове и по 10 раменни на пъна и набиране с повдигане до J), 40 с опора на краката (по 20 бързи лицеви и хоризонтални дърпания с опора на краката за завършек) и само няколко задържания (единични опити за „топка” от опора, „жаба” само на пръсти, повдигане с трапеца от раменна и висене на една ръка), но беше сравнително топло. Тази в понеделник имаше от всичко – силови, коремни, съчетания силово-коремно и силово-чистачка-връщане с коремно, задържания на флаг над глава и пред гърди, задържане на „топка” от опора с успореден хват, повдигане с трапеца от раменна опора, повдигане на торса от вис с една ръка, „разхождане” по хоризонталната стълба с прихващане от набрано положение без отпускане на набирането, катерене по шведската стена с опора на краката, кофи на една тръба зад тяло, набирания зад врат и какво ли не. Днес бяхме на халки, на които правихме много неща. По интересното е, че направих първото си силово на халки. Тренировките ми, както винаги, не са еднакви и „програма” или конкретна, определяща за спорта ми цел, няма. Иначе, още един от моите, тоя редовния, дето бяхме сами с него по студовете, се научи да прави силово на лост. Това, да си гоним усвояването на някое движение винаги си го има, но го правим спокойно и без да зарязваме всичко друго заради него. За мен е важно да има спорт.
Иначе, като изпълнения, в момента си работим над няколко неща:
Стабилност и гъвкавост в рамената област.
Тука нещата са под силното влияние на КЕТЛОТ. От стойка до стена за раменна опора: 1.Максимално повдигане с трапеца – брой повдигания или задържане; 2.Облягане само на задника или на целия гръб до стената и връщане; 3.Изнасяне на тялото напред, по далеч от стената посредством раменете. На халки: 1.Български кофи; 2.Дърпане „обратни кофи”, часовник и съчетания между двете. От хоризонтално положение с опора на краката около височината на халките: 1. флайс; 2.Пълно увисване на тялото под халките и изправяне отново до опора; 3.Задържане на опората само с една ръка. От обратното положение – вис под халките с хоризонтално тяло, опора на краката около височината на хвата: 1.Експлозивно дърпане и избутване, докато тялото застане в опора, подобна на горното положение на трицепсовото бутане зад тяло с опора на краката; 2.Хоризонтално набиране с една ръка.
Флагове, кантари, левели, справяне с тежестта на торса.
Те и предишните неща са пряко свързани и с това, но тук си правим конкретни движения, най-близки до посочените. Директни задържания във флаг над главата и пред гърдите. Флаговете, в момента ги повдигам със свити крака, след което ги изправям и задържам. Не прекалявам, защото са тежки за ставите. За кантара от опора, минахме през „жаба”, „топка” с колена върху мишниците и в момента сме на „топка” без опора на колената и опити да изправим краката. Правим го на земя и с успореден хват, но не на успоредката, а на една катерушка, която е по-ниска и съответно падането от нея по-безопасно, и на един пън на другата ни спортна площадка. За фронт левела, повдиганията на торса не са нови неща. Новото е повдигане на торса от вис с една ръка, при което разбира се, колената са свити. Под повдигане на торс имам в предвид пълно повдигане, при което задника се повдига над главата, а колената минават от двете страни на държащата се ръка. Движението още не ми е силно и особено добре контролируемо, но напредвам.
Гъвкавост на китка, сила на длан и пръсти.
Горните упражнения развиват и това, особено нещата от опора. Като самостоятелно упражнение практикувам задържане на опора „жаба” – само на ръце, която е най-лесна за равновесието, но при която обаче не съм на цяла длан, а само на пръсти. От групата, само аз го мога това. Висовете с цяло тегло само на една ръка са ясни.
Повечето от гореописаните неща по най-груб начин натискат рамената едно към друго. Затова наблягам и на набиранията и повдиганията на торса с безобразно широки хватове, при които рамената се разпъват.
Всичко това го правя спокойно, разпиляно в три тренировки седмично сред старите неща, които преобладават, без да бързам за никъде и за нищо. Както казах, за мен е важно да има спорт, не гоня никакви срокове и не е фатално ако нещо стане или не стане. Важното е да си спортувам. Тази пролет ще „чукна” 7 години от както се хванах за успоредката и лоста, след тотално, пак толкова годишно, занемаряване. Най-голямото ми постижение е удоволствието от спорта - то не може да бъде надминато. Иначе, повторенията ще ги вдигам и ще правя максове като се затопли. Сега си оставам на тежките статични задържания. Доволен съм от тях. Краката съм ги позарязал, което не е хубаво.
Отчетох се за дългото си неписане.
Icoico
Ученик
Ученик

Post by Icoico »

Венци,надявам се да преоткриеш изометриката както го направих аз :wink: ...или поне през зимата :lol: Поздрави
InLiesWeTrust
Ученик
Ученик

Post by InLiesWeTrust »

Icoico wrote:Венци,надявам се да преоткриеш изометриката както го направих аз :wink: ...или поне през зимата :lol: Поздрави
А преоткриването и се състои в ? /по голяма издържливост ? /
Icoico
Ученик
Ученик

Post by Icoico »

Не,просто знам че той обича да се превърта,да се набира да хвърчи около лоста,а аз кисна часове в една и съща поза и се мъча да се спра от инерция по всякакъв начин та затова го бъзикам,зимата няма как трябва да се внимава със задъхването.Изометриката развива предимно сила :wink:
Post Reply