Mitk0 - тренировки

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

03.02.2009

Пълни обръщания - 5@50, 5@60, 5@70, 3@80
Гребане с щанга - 5,5,5,5@80
Набирания, бицепсови сгъвания с дъмбел

Днес реших да пробвам да слизам под лоста при обръщанията и да клякам до долу. Направо супер - килограмите ми бяха леки, досега не бях правил 5@70.

Обаче щом сложих 80 и нещо се уплаших. Никакво слизане отдолу, само на сила, с най-грозната техника, откакто правя това упражнение. Направих 3, преебах си китката, заболя ме кръста, много зле. Ако се науча да слизам и на тежките килограми, поне 90 ще имам без проблем. Ще го мъча, де.

Покрай граплинга, сесията и работата нямам много време, затова мисля че най-удобно сега ще е да почна Constant Stamina, евентуално по две упражнения на тренировка, едно голямо и едно помощно. Досега не съм правил стамини и ще ми е интересно да ги пробвам :)
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

05.02.2009

Военна преса - Constant Stamina@56 (82% от 1RM)
Мъртва тяга - Constant Stamina@150 (80% от 1RM)

Тежка тренировка - две стамини са много, а и не мога да направя петица с 87% от 1RM, на което и да било упражнение.

Обаче системата е много добра - силите точно ти стигат да свършиш повторенията, при това горе-долу с посочените паузи.

Kudos за Милко :)
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

12.02.2009

Станах на 23 :) Около това имах няколко дни "залитане", но от днес пак тренирам.

Клек - Constant Stamina@115 (82% от 1RM)
Лежанка - Constant Stamina@77 (82% от 1RM)
Кростренажор, коремни преси
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Честито, на патерици! младежо :)
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
tbby
Ученик
Ученик

Post by tbby »

Честито и от мен :)
No gods or kings. Only men.
Flickr
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Mitk0 wrote:05.02.2009

Мъртва тяга - Constant Stamina@150 (80% от 1RM)

Тежка тренировка - две стамини са много, а и не мога да направя петица с 87% от 1RM, на което и да било упражнение.

Обаче системата е много добра - силите точно ти стигат да свършиш повторенията, при това горе-долу с посочените паузи.

Kudos за Милко :)
Силата ти изпреварва силовата издръжливост. Това е за щангисти и трибойци. А и така се губи по-бързо сила, ако се намали или спре тренирането. Зависи от целите ти. За силова издръжливост - стандартна стамина.

Кондиционен треньор
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

16.02.2009

Изтласкване - до 1@80 (PR)
Мъртва тяга + Гребане с щанга + Good Morning + Клек - 5,5,5@50

tbby, pa4080, Мерси, пичове, ако се видим, ме подсетете да ви черпя по бира :)

@Милко - Така е, издръжливостта ми куца доста. Иска ми се да подобря кардиото си, засега с интервали на кростренажора. А и ще пробвам да увеличавам лека-полека интензивността, на която правя Constant Stamina.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Mitk0 wrote:@Милко - Така е, издръжливостта ми куца доста. Иска ми се да подобря кардиото си, засега с интервали на кростренажора. А и ще пробвам да увеличавам лека-полека интензивността, на която правя Constant Stamina.
Константната има висока интензивност и нисък обем - няма да ти свърши много работа за целта ти.

Кондиционен треньор
Noodle
Професор
Професор

Post by Noodle »

И на мен силовата издръжливост ми изостава. Пробвай стандартните стамини. Първите няколко тренировки едвам ги завърших, но бързо се влиза във форма. Ще останеш приятно изненадан :)
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Милко, Noodle, мерси за feedback-a. По принцип мислех да комбинирам Constant Stamina с кардио, тъй като целите ми са да оправя аеробната си издръжливост, без да губя много сила - като подготовка за боен спорт.

Само, че май двата вида тренировки, с които го правя (Constant Stamina от една страна и интервално кардио от друга) не са добре като съчетание. Стандартна стамина, 5x5 или комплекси - ще пробвам някое от тези, макар че Constant Stamina-та ми харесва много.

Покрай експериментите, които си правя, се чувствам много готино, бях забравил какво е да почувстваш освежаване от различната тренировка. Ако нямаш наистина сериозни цели, не е лошо да пробваш какво ли не, по какви ли не схеми. Особено за хора като мен, на които бързо им писва.
Анелия
Ученик
Ученик

Post by Анелия »

Скоро си мислех за това. И мен ме отегчава еднообразието и си вкарвам някакви различни упражнения. Четох и последното издание на Упражнения, които никога не си опитвал 19 и си харесах нападите от пейка.
Освен основните клекове, ренегадско, преси, взех да вкарвам бърд дог, търкиш гет ъп, кофички...
Нямам конкретна цел, а само по-добро здраве, повече сила и по-добър външен вид. Силата ми трябва и за колелото и заради това пък правя и целенасочените упражнения (лежанка, клекове).
След малко пак ще импровизирам нещо.
Успех и на теб с издържливостта!
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Mitk0 wrote:Милко, Noodle, мерси за feedback-a. По принцип мислех да комбинирам Constant Stamina с кардио, тъй като целите ми са да оправя аеробната си издръжливост, без да губя много сила - като подготовка за боен спорт.

Само, че май двата вида тренировки, с които го правя (Constant Stamina от една страна и интервално кардио от друга) не са добре като съчетание. Стандартна стамина, 5x5 или комплекси - ще пробвам някое от тези, макар че Constant Stamina-та ми харесва много.

Покрай експериментите, които си правя, се чувствам много готино, бях забравил какво е да почувстваш освежаване от различната тренировка. Ако нямаш наистина сериозни цели, не е лошо да пробваш какво ли не, по какви ли не схеми. Особено за хора като мен, на които бързо им писва.
Стандартната стамина на големи упражнения като тяга, клек, напади, cable push-pull подготвя и аеробно/енергийно. Спазвай стриктно почивките, не ги пресрочвай.
Нормално е да ти харесва константната стамина :) тя е мързелива, не се сменят тежести, малък обем. Арна работа :) Но тя не дава силова издръжливост.

Кондиционен треньор
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

19.02.2009

Гребане с щанга - 5,5,5,5,5@80
Бицепсово сгъване с дъмбели - 8@18, 8@16, 8@14
Преден клек - 1@90, 1@100, 1@110 (изравнен PR)
Кростренажор, малки комплексчета

Мда, Милко, не знам дали мързелът движи прогреса, но моя избор на тренировка - определено. Толкова ми е свежо, че ще си тренирам както ми е яко, пък нека кардиото напредва мааалко по-бавно. То ще си се тренира и като ходя да се боря.

Просто не мога да се сдържа, както си тренирам, да не пробвам къде горе-долу ми е макса на някое странно упражнение (днес преден клек).

Иначе почивките сигурно бая време си ги настройвал, за моя метаболизъм са перфектни.
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Прогреса се движи от умни хора, като мен и теб, които не ги мързи да "бачкат" яко :idea:
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

21.02.2009

Лежанка - 5,5,5,5,5@75
Трицепсово разгъване с дъмбел зад врата - 5@8, 5@10, 5@12
Скрипец за трицепс
Клек - 3@90, 3@100, 3@110 (Dynamic Effort)
Post Reply