успял ли е някой изцяло да откаже сладкото и да не му липсва
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Aбсолютно! И аз съм успявала да забравя вкуса на шоколада, но сега държа компримисния вариант 1 път в месеца да си го позволя по малко.
Чувствам се кофти, наистина. Скоро си говорех с един приятел, че колкото повече изчистваш храненето, толкова повече усещаш, когато изядеш някой отпадък... Няма да забравя как след 2 месеца стриктна НВХ шефа черпи с торта за рождения си ден и буквално се надрусах от захарта. От тогава - по-внимателно 
brym wrote:...Истината за мен е една: без едно може, с едно- не...
И при мен е тая истина...фатално е само първото парче - от там нататък мога да изям и 200 гр шоколад без да се замисля. А ми действа много зле на стомахаmarsn wrote:това е доста не вярноgrigo wrote:защото за дамите май е малко по-лесно според мен - те тъй и тъй хапват миши количества шоколад, дори когато умират за сладко.
Министерство на звука
Животът не е константа. Постоянно се променя.. Близо година сладкото не предстваляваше интерес за мен, но от скоро ми се яде шоколад
Хубавото е, че доста съм си стеснила списъка от сладко. Примерно да седя на някое италианско кафене и да гледам Колизеума.. бих изпила едно еспресо и изяла едно тирамису
Когато ям шоколад, той е само млечен или черен, без примеси. Яде се или цял шоколад или въобще не се започва.
Сега пия натурално какао и си хапвам добре, за да изчезне отново глада за сладко.
Когато ям шоколад, той е само млечен или черен, без примеси. Яде се или цял шоколад или въобще не се започва.
Сега пия натурално какао и си хапвам добре, за да изчезне отново глада за сладко.
Времето и дисциплината, които човек отделя за себе си всеки ден, променят не само външния му вид, но и виждането му за живота като цяло.
Добре, а това натуралното какао предполагам, че го правиш с вода... Аз пробвах веднъж, направих си го на джезвето като кафе, вкусих 1 глътка и го излях в мивката...
Но съм го пробвала и в киселото мляко и е чудно 
Другото, което опитах беше един десерт, за който четох някъде по форумите, ама вече не помня къде. Смесих около 10 гр какао с около 25 гр натрошени сурови бадеми и малко водичка, колкото да стане мноооого гъсто и после в хладилника да се стегне. Признавам, че разтворих във водта (около 2 супени лъжици) 1 таблетка подсладител от този червения на Суитли. Стана супер - хапнах го на 2 пъти и ми уби апетита за сладко
А иначе, понеже нали ви споделих, че последните няколко дни съвсем я оплесках откъм храна... да ви кажа, първия път като ядох от забранените храни (мисля, че беше някакъв сандвич с черен хляб) и после хапнах и истински шоколад (това след около само 15-16 дни НВД) - еми гадно е. Направо ми се гадеше... Лошото е, че после свикваш

Другото, което опитах беше един десерт, за който четох някъде по форумите, ама вече не помня къде. Смесих около 10 гр какао с около 25 гр натрошени сурови бадеми и малко водичка, колкото да стане мноооого гъсто и после в хладилника да се стегне. Признавам, че разтворих във водта (около 2 супени лъжици) 1 таблетка подсладител от този червения на Суитли. Стана супер - хапнах го на 2 пъти и ми уби апетита за сладко
А иначе, понеже нали ви споделих, че последните няколко дни съвсем я оплесках откъм храна... да ви кажа, първия път като ядох от забранените храни (мисля, че беше някакъв сандвич с черен хляб) и после хапнах и истински шоколад (това след около само 15-16 дни НВД) - еми гадно е. Направо ми се гадеше... Лошото е, че после свикваш
Натуралното какао само с вода е безвкусно, да, но се свиква.sparta wrote:Добре, а това натуралното какао предполагам, че го правиш с вода... Аз пробвах веднъж, направих си го на джезвето като кафе, вкусих 1 глътка и го излях в мивката...
Времето и дисциплината, които човек отделя за себе си всеки ден, променят не само външния му вид, но и виждането му за живота като цяло.
На мен сладкото никога не ми е било проблем, но като ми се дояде веднъж на високосна си правя слетното нещо:
масло, натурално какао, кокосови стърготини.
маслото се разтопява и се обърква с какаото и кокоса, изсипва се във формичка и се слага в хладилкика да се стегне.После се реже на блокчета.
внимавайте с количествата, че ккал. са

масло, натурално какао, кокосови стърготини.
маслото се разтопява и се обърква с какаото и кокоса, изсипва се във формичка и се слага в хладилкика да се стегне.После се реже на блокчета.
внимавайте с количествата, че ккал. са
Нищо не идва отгоре, всичко е яко бачкане!
Ако толкова ви се е приял шоколад и не искате захар,а нещо здравословно,ето една изпробвана рецепта:
Едно или две меки авокада,лъжичка или две какао,зависи колко горчиво го искате,рецептата е и с една лъжица кокосово масло(не палмово!),но може и краве масло,малко мед . Това се разбива с робот или пасатор. Може и да се замрази,става сладолед,поръсете с орехи.
Всичко е мазно
с изключение на меда.
Едно или две меки авокада,лъжичка или две какао,зависи колко горчиво го искате,рецептата е и с една лъжица кокосово масло(не палмово!),но може и краве масло,малко мед . Това се разбива с робот или пасатор. Може и да се замрази,става сладолед,поръсете с орехи.
Всичко е мазно
Не обичаш сурово авокадо?Rennie wrote:Ей мерси за рецептата! Аз изобщо не обичам сурово авокадо и се чудех как да го ям. Предполагам ако му се сложат и кокосови стърготини ще стане идеално.
Аз съм зарибен, по няколко на седмица. Проблемът е, че понякога няма достатъчно зрели и трябва да изчакаш да омекне, иначе наистина е ужасно докато е твърдо. Аз го правя на салата, намачкано авокадо + зехтин и сол. Рецептата беше мексиканска и се яде с типичните им там питки, побългарена си 'топиш' с хлЕбО, ама айде ще го пропуснем хлЕба
да споделя и аз моя опит с това зелено масло 
за мен - да ядеш чисто авокадо е разхищение на мазнини, отгоре на всичко растителни.
опитах авокадо с котидж, става - ако не държиш на вкусна на месото, по-скоро като междинна закуска.
авокадо като подправка в салата, извинете, обаче има десетки по-смислени неща с които може да си овкусиш салатата.
и като тегля чертата, да ям авокадо е напълно излишно и по-скоро екзотика за целите на човек, който гони смислена храна.
моите две стотинки по темата
за мен - да ядеш чисто авокадо е разхищение на мазнини, отгоре на всичко растителни.
опитах авокадо с котидж, става - ако не държиш на вкусна на месото, по-скоро като междинна закуска.
авокадо като подправка в салата, извинете, обаче има десетки по-смислени неща с които може да си овкусиш салатата.
и като тегля чертата, да ям авокадо е напълно излишно и по-скоро екзотика за целите на човек, който гони смислена храна.
моите две стотинки по темата
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific