успял ли е някой изцяло да откаже сладкото и да не му липсва

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

mkmarinov
Ученик
Ученик

Post by mkmarinov »

Спирай го така, че да не се мъчиш. Не трябва по никое време да усещаш зверска нужда за сладко, защото знаеш какво следва ;) . Отначало го намали (/flame shield on) и не го яж в близост до основните хранения. И не го спирай на 100%... 98% са достатъчни ;) .
Demi
Ученик
Ученик

Post by Demi »

Сладко не ям повече от година, не ми липсва, не ми коства никакво усилие да го избягвам. Преди това имаше дни и седмици, в които карах само на сладко. Знам, че колкото повече ядеш, толкова повече ти се яде, ставаш един вид зависим.
DimGirl
Студент
Студент

Post by DimGirl »

Aбсолютно! И аз съм успявала да забравя вкуса на шоколада, но сега държа компримисния вариант 1 път в месеца да си го позволя по малко.
brym wrote:...Истината за мен е една: без едно може, с едно- не...
marsn wrote:
grigo wrote:защото за дамите май е малко по-лесно според мен - те тъй и тъй хапват миши количества шоколад, дори когато умират за сладко.
това е доста не вярно :)
И при мен е тая истина...фатално е само първото парче - от там нататък мога да изям и 200 гр шоколад без да се замисля. А ми действа много зле на стомаха :( Чувствам се кофти, наистина. Скоро си говорех с един приятел, че колкото повече изчистваш храненето, толкова повече усещаш, когато изядеш някой отпадък... Няма да забравя как след 2 месеца стриктна НВХ шефа черпи с торта за рождения си ден и буквално се надрусах от захарта. От тогава - по-внимателно :)
Министерство на звука
Ира
Асистент
Асистент

Post by Ира »

Животът не е константа. Постоянно се променя.. Близо година сладкото не предстваляваше интерес за мен, но от скоро ми се яде шоколад :) Хубавото е, че доста съм си стеснила списъка от сладко. Примерно да седя на някое италианско кафене и да гледам Колизеума.. бих изпила едно еспресо и изяла едно тирамису :)
Когато ям шоколад, той е само млечен или черен, без примеси. Яде се или цял шоколад или въобще не се започва.
Сега пия натурално какао и си хапвам добре, за да изчезне отново глада за сладко.
Времето и дисциплината, които човек отделя за себе си всеки ден, променят не само външния му вид, но и виждането му за живота като цяло.
DimGirl
Студент
Студент

Post by DimGirl »

Mного добре правиш :)

И аз предпочитам да си го пазя за специални случаи, някак си повече те пълни... 8)
Министерство на звука
sparta
Ученик
Ученик

Post by sparta »

Добре, а това натуралното какао предполагам, че го правиш с вода... Аз пробвах веднъж, направих си го на джезвето като кафе, вкусих 1 глътка и го излях в мивката... :( Но съм го пробвала и в киселото мляко и е чудно ;)

Другото, което опитах беше един десерт, за който четох някъде по форумите, ама вече не помня къде. Смесих около 10 гр какао с около 25 гр натрошени сурови бадеми и малко водичка, колкото да стане мноооого гъсто и после в хладилника да се стегне. Признавам, че разтворих във водта (около 2 супени лъжици) 1 таблетка подсладител от този червения на Суитли. Стана супер - хапнах го на 2 пъти и ми уби апетита за сладко :)

А иначе, понеже нали ви споделих, че последните няколко дни съвсем я оплесках откъм храна... да ви кажа, първия път като ядох от забранените храни (мисля, че беше някакъв сандвич с черен хляб) и после хапнах и истински шоколад (това след около само 15-16 дни НВД) - еми гадно е. Направо ми се гадеше... Лошото е, че после свикваш

:lol:
Ира
Асистент
Асистент

Post by Ира »

sparta wrote:Добре, а това натуралното какао предполагам, че го правиш с вода... Аз пробвах веднъж, направих си го на джезвето като кафе, вкусих 1 глътка и го излях в мивката...
Натуралното какао само с вода е безвкусно, да, но се свиква.
Времето и дисциплината, които човек отделя за себе си всеки ден, променят не само външния му вид, но и виждането му за живота като цяло.
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

А защо го варите това натурално какао ? Не става ли по-малко натурално ? Толкова ли е по-вкусно варено ? Аз лично винаги го пия сурово без да го варя, даже със студено мляко/вода ... По-вкусно ли е варено ? Не е ли по-малко полезно ?

:)
Biliana
Ученик
Ученик

Post by Biliana »

На мен сладкото никога не ми е било проблем, но като ми се дояде веднъж на високосна си правя слетното нещо:

масло, натурално какао, кокосови стърготини.
маслото се разтопява и се обърква с какаото и кокоса, изсипва се във формичка и се слага в хладилкика да се стегне.После се реже на блокчета.
внимавайте с количествата, че ккал. са :shock: :shock: :shock:
Нищо не идва отгоре, всичко е яко бачкане!
benato
Ученик
Ученик

Post by benato »

Ако толкова ви се е приял шоколад и не искате захар,а нещо здравословно,ето една изпробвана рецепта:
Едно или две меки авокада,лъжичка или две какао,зависи колко горчиво го искате,рецептата е и с една лъжица кокосово масло(не палмово!),но може и краве масло,малко мед . Това се разбива с робот или пасатор. Може и да се замрази,става сладолед,поръсете с орехи.
Всичко е мазно :) с изключение на меда.
Rennie
Студент
Студент

Post by Rennie »

Ей мерси за рецептата! Аз изобщо не обичам сурово авокадо и се чудех как да го ям. Предполагам ако му се сложат и кокосови стърготини ще стане идеално.
Ицето
Ученик
Ученик

Post by Ицето »

Rennie wrote:Ей мерси за рецептата! Аз изобщо не обичам сурово авокадо и се чудех как да го ям. Предполагам ако му се сложат и кокосови стърготини ще стане идеално.
Не обичаш сурово авокадо? :shock:

Аз съм зарибен, по няколко на седмица. Проблемът е, че понякога няма достатъчно зрели и трябва да изчакаш да омекне, иначе наистина е ужасно докато е твърдо. Аз го правя на салата, намачкано авокадо + зехтин и сол. Рецептата беше мексиканска и се яде с типичните им там питки, побългарена си 'топиш' с хлЕбО, ама айде ще го пропуснем хлЕба :lol:
Rennie
Студент
Студент

Post by Rennie »

Ами слава богу зелено не съм се пробвала още да го ям, иначе и аз я знам тази рецепта ама някак си не ми се услажда, и на салата не става, а е толкова полезно, че завиждам на всички, които обичат да го ядат!
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

да споделя и аз моя опит с това зелено масло :)
за мен - да ядеш чисто авокадо е разхищение на мазнини, отгоре на всичко растителни.
опитах авокадо с котидж, става - ако не държиш на вкусна на месото, по-скоро като междинна закуска.
авокадо като подправка в салата, извинете, обаче има десетки по-смислени неща с които може да си овкусиш салатата.

и като тегля чертата, да ям авокадо е напълно излишно и по-скоро екзотика за целите на човек, който гони смислена храна.

моите две стотинки по темата :)
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Ицето
Ученик
Ученик

Post by Ицето »

Добре, аз съм си инат и продължавам да твърдя, че това вече е сектантство. Сори. ;)

Щом авокадото не е смислена храна...
Post Reply