Въпрос относно програма Half Stamina

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Teo
Ученик
Ученик

Въпрос относно програма Half Stamina

Post by Teo »

Здравейте! На 20 год. съм, преди 6 години ходих на фитнес за около година като тренирах по сплит програма. Тялото ми се оформи и придоби атлетичен вид. Сега отново искам да започна, желанието ми е голямо, с НВХ-ВМ успях да сваля около 9 кг тази зима, но тренировките ми бяха вкъщи. Целта ми е да качвам чиста мускулна маса и да не се омазнявам излишно, ще продължавам да се храня така. Колебая се дали да започна с half-stamina известно време и после да мина на standart stamina, или ще е по-добре да потренирам месец-два с по-лека програма?
Благодаря ви!
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Започни с халф стамина. Избери си 4 дневната програма или при невъзможност поне тридневната и давай напред. Ако нямаш условия да правиш някое от упражненията, там където ще тренираш, кажи кое е, за да намерим заместтващо такова.

Поздрави!
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Teo wrote:Благодаря ти за отговора. Искам да избера тридневната стамина:
3 day stamina
Day 1 1) side or military press 2) squat or deadlift
Day 2 rest
Day 3 1) pull-up 2) full contact twist
Day 4 rest
Day 5 1) cable push-pull 2) lunge
Day 6 rest
Day 7 rest

Притеснява ме това, че в ден първи трябва да редувам един път тяга и един път клек и така ще се забави вдигането на тежестите при тях, понеже ще има много почивка. Мога ли да правя и двете упражнения, като ги разделя в различни дни? Примерно в ден първи да правя тяга, а в ден трети да добавя като трето упражнения клек?
Единственото, което няма да правя, е cable push-pull, смятам да го заменя с обикновена лежанка или тази на Милко.
Да, може в ден ден (3) да вкараш и клек/тяга.
CPP замени с ренегатско гребане + лежанката на Милко.

Кондиционен треньор
golemeza
Ученик
Ученик

Post by golemeza »

Teo wrote:Понеже в залата, в която ходя, няма много тежести и регулирането през малки стъпки ще е трудно, дали constant stamina ще ми свърши работа за покачване на чиста мускулна маса? Или ще трябва да се придържам към стандартната стамина? Силата не ме интересува, важен е образът в огледалото ;)
Това за силата и образа в огледалото,ми го обясняват всички приятели,с които ходя да тренирам заедно,и на всички им е странно че се стрема към постоянно покачване на силата.Още не съм успял да ги обедя,че нещата са свързани,демек...повече сила=на повече мускулна маса.Ясно е,че и ти няма да се убедиш с едно изречение,щом тях не успях за 1 година :lol:.Имаше публикувани във форума доста интересни статии и материали по-темата,можеш да се поразровиш и да почетеш.
Само един начин на трениране води да застой,нужна е периодизация,точно за това не се прави нито само стандартна стамина,нито само constat,ами се редуват ,за да се избегне застоя.Виж и тази статия http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5477
По-здрави!
Post Reply