| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marsn Гл. асистент

Юзър от: 19 Май 2005 Мнения: 931
|
Пуснато на: Съб Фев 06, 2010 17:51 Заглавие: |
|
|
две малки ежедневно, пет средни в края на седмицата... все тая.
алкохола пречи на свалянето на мазнини.
освен ако не го правиш веднъж седмично с една чаша вино и 3 литра вода , това от опит го казвам. _________________ strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shadoweaver Асистент

Юзър от: 07 Апр 2009 Мнения: 124 Живее в: София
|
Пуснато на: Нед Фев 07, 2010 21:53 Заглавие: |
|
|
Днеска храната беше доста разнообразна,
Бадеми с бри за закуска
Свинско с грах моркови и сметана за обяд
Бадемми следобяд
Пъстърва с кисели краставички за вечеря
Като през цялото време съм си боцвал разни сиренца.
Горе - долу 2300 калории М70%,П20%,В10% |
|
|
 |
mkmarinov Асистент

Юзър от: 30 Яну 2009 Мнения: 144
|
Пуснато на: Нед Фев 07, 2010 22:50 Заглавие: |
|
|
| cremcaramel написа: | | Две бири не, но две бири/питиета на ден всеки ден ми се струва не особено мъдро... извинете за спама... |
Е, не съм казал да се пият всеки ден като лекарство. Достатъчно често, за да не прави впечатление и достатъчно рядко, за да не става навик.
shadoweaver, грешиш много за отрязването. Прави аналог с тренировката; кое е по-ефектно: да избягаш два километра с бавно темпо или да направиш 2х5 клекове?
Алкохолът се разгражда от ензим, наречен алкохол дехидрогеназа (който го превръща в ацеталдехид и нататък се разгражда допълнително). Черният дроб може да произвежда определено количество от този ензим за дадено време. Ако изпиеш едно-две питиета - черният дроб произвежда даденото количество и то неутрализира по-голямата част от алкохола преди той да е направил голяма вреда върху тялото. Ако изпиеш 7 бири, черният дроб произвежда СЪЩОТО количество ензим, което неутрализира алкохол колкото се съдържа (в най-добрия случай) в две бири. Останалите пет бири обикалят цялото ти тяло, докато черният дроб не произведе ензими и за тях. Любимото им занимание през това време е да изсушават и да разрушават клетки.
А връщането определено не е най-приятното усещане... |
|
|
 |
shadoweaver Асистент

|
Пуснато на: Пон Фев 08, 2010 11:52 Заглавие: |
|
|
Да бе - ясно ми е че пиенето не е хубаво нещо, но се налага от време на време и мисля, че ако е достатъчно рядко, с правилна храна и спорт няма да има необратими ефекти
Иначе тази сутрин 1 час ходене с бърза крачка и 10 кг на гърба в снега. Това е вдъхновено от една статия, която някой беше постнал из форума за кардио на гладно сутрин рано. Та разходих се - даже беше яко щото имаше малко на горе на долу та дойде като ходене през пресечен терен. А и тия 30 см сняг... направиха нещата трудни А за по-интересно сложих една туба 10 л в раницата и дай...
Довечера от 17:30 тренировка... надявам се на кейбъл пуш пул и напади ( макар че от ходенето и предния път нападите със 77 кг имам мускулна на дупе + задна част бедра) по една стаминка
По-здрави,
Джими |
|
|
 |
shadoweaver Асистент

|
Пуснато на: Пон Фев 08, 2010 21:21 Заглавие: |
|
|
Ето го и същинския спорт за днес:
Набирания 2х5 надхват, 5 подхват
Тяга - 5@92.5, 2х5@87.5 - още бистря техниката
КПП - 5@60, 2х5@53
по 10 коремни между сериите кпп
Странични наклони 3х5@30 кг. на всяка страна
Суинг 3х5@32кг
Храната:
Закуска - първият ми миш маш евър... преди не обичах - днеска си го сготвих сам - 3 яйца 50гр сирене 50гр бекон 50гр лук 50 гр капия
Обяд - свински бут 150гр, микс морков+грах 100 гр, сметана 50гр
Междинно - 50 гр кашкавал
Вечеря 250 гр пъстърва, 100 гр извара 200гр кисело мляко , чесън кисели краставички
за десерт хавпвам то тази гадост дето си я правя - какао вода рикота подсладител желатин
калории 2221 М63%, П30%, В7%
По-здрави
Джими |
|
|
 |
^elle^ Ст. асистент

Юзър от: 02 Фев 2009 Мнения: 304 Живее в: София
|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 09:12 Заглавие: |
|
|
| shadoweaver написа: | какао вода рикота подсладител желатин
|
Не можеш ли без тази гадост подлсадителя? _________________ “You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” (Winnie the Pooh) |
|
|
 |
shadoweaver Асистент

|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 09:18 Заглавие: |
|
|
Ами честно казано не мога Трудно ми е да издържам без шоколад. Всякакво друго сладко не ме впечатлява но натуралното шоко... Та това си го правя периодично за да не полудея другото е, че ям грейпрфрути ама не е същото  |
|
|
 |
^elle^ Ст. асистент

Юзър от: 02 Фев 2009 Мнения: 304 Живее в: София
|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 09:23 Заглавие: |
|
|
Моето мнение е, че е по-добре лъжичка мед отколкото подсладител. Има доста изписано по тази тема...
Ако идеята ти е, че сменяйки меда с подлсадител, когато ядеш сладко не секретираш инсулин - на грешен път си. _________________ “You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” (Winnie the Pooh) |
|
|
 |
shadoweaver Асистент

|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 11:57 Заглавие: |
|
|
Проблемът на лъжичката мед, е че изпитвам голямо затруднение да спра до там. А лъжичка по лъжичка калорийките се натрупват. Това, което си правя аз като сладко, е основно какао и малко подсладител, за да не е чак ужасно горчиво. С него нямам такива затруднения да се спра. А и аз до колкото знам изкуствените подсладители далеч не предизвикват такава силна реакция на инсулина както захарта или медът в случая
По-здрави
Джими |
|
|
 |
marsn Гл. асистент

Юзър от: 19 Май 2005 Мнения: 931
|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 12:14 Заглавие: |
|
|
изпитваш затруднение да свикнеш/приемеш мисълта, че можеш да живееш без мед, захар etc  _________________ strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific |
|
|
 |
shadoweaver Асистент

|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 12:16 Заглавие: |
|
|
Ами при мен в цялото нещо има мноого малко мисъл. Аз просто знам, че искам нещо сладко на моменти. Просто ми се яде и ме изгаря от вътре. И всичката логика на света не ми помага в такива случаи  |
|
|
 |
pa4080 Доцент

Юзър от: 12 Апр 2006 Мнения: 1732 Живее в: Ямбол
|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 12:54 Заглавие: |
|
|
И аз бих предпочел, малко мед или дори захар, пред синтетичните подсладители - Е951, аспартам, нутрасуит и т.н. До колкото знам продуктите на основа на Стевия са оптималният вариант от тази гледна точка, аз не съм пробвал - нямам нужда.
Няма да коментирам, хората отричащи логика  _________________ Само Човек способен на Мисъл е способен на Любов.
Не спирай да мечатеш
Всеки ден нещо ново!
Да и още ...
Единствената причина която, може да раздели двама влюбение е единият или двамата да не са влюбени.
"винаги ми е гот,в този живот..." |
|
|
 |
shadoweaver Асистент

|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:25 Заглавие: |
|
|
Ами аз си бях купил стевия от Now foods. Беше под формата на пакетчета, в които вътре имаше прахче. Това прахче стана на гелче много бързо - за една -две седмици и залепна за хартийките та общо взето стана неизползваема. Освен това беше отбелязана като специална стевия, която не оставя послевкус (един от минусите на стевията) обаче си оставяше кофти кисело "земен" вкус в устата. Не ставаше за чай, кафе, какао. Ставаше за кисело мляко.
Сега гледам, че има някакви течни стевии - мисля да пробвам.
По-здрави
Джими |
|
|
 |
cremcaramel Професор

Юзър от: 29 Яну 2006 Мнения: 2254 Живее в: Brisbane
|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:30 Заглавие: |
|
|
Джими,
Скоро м светнаха за друг вариант на "подсладител" - фурми.
Една фурма мисля, че е предостатъчна за подслаждане на каквото и да е. С какао, масло и ядки се връзва идеално (правих такава "торта" за рождения ден на сина ми). Една фурма има 66 кал, 18г въглехидрати и 2гр фибри и все пак я има в природата, така да се каже. Според мен е за предпочитане пред мед. Подсладители не бих ползвала. _________________ По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food |
|
|
 |
griphche Студент

Юзър от: 19 Яну 2010 Мнения: 60 Живее в: BG
|
Пуснато на: Вто Фев 09, 2010 13:57 Заглавие: |
|
|
Здравей,
Аз си мисля, че "срещу" сладкото действа самовнушението. Не разбирам колкото повечето хора тук, но поне при мен работи. До сега съм изпитвала около 3 пъти голям глад за нещо сладко и трите пъти го "лекувах" със сметана и ядки. Сметаната незаквасена! Тя леко сладни(поне на мен ми сладни). И през цялото време си мисля колко по-вкусна е от шоколад .
И като приключа с "настървението" установявам, че просто съм била гладна. Хм, струва ми се, че мозъка реагира по най-лесния за него начин. Започва да ти се яде сладко.
Мисля, че ако опитам да се самоубедя логически, ще загубя . _________________
! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|