Минерали, витамини и т.н.
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
ами прочетох чудесни неща за тях - много аминокиселини, витамини А, В, С, Е, минерали, диетични влакна и хлорофол. Общо взето, всичко, което ми е нужно. Но вместо да ги взема като синтетика ги взимам в естествен вид.Милко Георгиев wrote:Какво точно си набавяш от тези стъбла?blaga14 wrote:Рибено масло
Млади житни стъбла - органична био храна, от която си набавям несинтетични витамини, а и заради анемията ми.
По принцип всяка пролет пия витамини и сега реших да не влизам в аптеката....
И аз вземам от около 1 месец "млади житни стъбла на прах", и се чуствам найстина доста по-свежа, аз ги вземам поради др. причина, но и заради това, че не успявам да си набавям необходимите вещества нужни за организма ми, поради ниското качество на храната, която консумираме от магазина.
1 доза прах, която е 3 г. се равнява на 690 г. екологично чисти зеленчуци.
Четох, че сока от млади житни стъбла е изключително полезен, даже се замислих дали не мога да си го направя сама, но мисля, че ще ми отнеме доста време да си посадя и отгледам сама житни стъбла.
1 доза прах, която е 3 г. се равнява на 690 г. екологично чисти зеленчуци.
Четох, че сока от млади житни стъбла е изключително полезен, даже се замислих дали не мога да си го направя сама, но мисля, че ще ми отнеме доста време да си посадя и отгледам сама житни стъбла.
"Силният дух поддържа тялото здраво."
-
freelancer_bg
- изгонен.
- cremcaramel
- Ст. асистент

Имам следните въпроси:
1. Наскоро подновиха рекламата на Геритамин нео: съдържа витамини А 5000 IU и витамин Е 100 IU. Препоръчителен прием: 1 капсула дневно. не мога да преценя смисъла на тази комбинация - добра ли е "срещата" на двата витамина? Струва ли си да се приема?
2. За вит Д - Вигантол оил - мисля, че поради много рядкото ми излизане, да продължа по 2-3 капки на ден. Мнения по този повод?
Иначе в момента приемам: рибено ултра на Now - 2 капсули, Q10 на Now - 1 капсула, Селен пак на Now - 1 капсула на ден. Понякога Калмацин - 1 ден. И се зачудих за вит А и попаднах на онова по т.1. Някакви препоръки?
Забравих да питам ето за това : CETEBE* Prolonged Release Capsules
ЦЕТЕБЕ* Капсули c удължено освобождаване - 500 мг . Има ли смисъл от него или да е класическото витС (като се отчита, че и пуша).
1. Наскоро подновиха рекламата на Геритамин нео: съдържа витамини А 5000 IU и витамин Е 100 IU. Препоръчителен прием: 1 капсула дневно. не мога да преценя смисъла на тази комбинация - добра ли е "срещата" на двата витамина? Струва ли си да се приема?
2. За вит Д - Вигантол оил - мисля, че поради много рядкото ми излизане, да продължа по 2-3 капки на ден. Мнения по този повод?
Иначе в момента приемам: рибено ултра на Now - 2 капсули, Q10 на Now - 1 капсула, Селен пак на Now - 1 капсула на ден. Понякога Калмацин - 1 ден. И се зачудих за вит А и попаднах на онова по т.1. Някакви препоръки?
ЦЕТЕБЕ* Капсули c удължено освобождаване - 500 мг . Има ли смисъл от него или да е класическото витС (като се отчита, че и пуша).
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
- Милко Георгиев
- Академик

- Милко Георгиев
- Академик

1. Добра е срещата, но дали е добър произхода на "А" в Гератамин?орион wrote:Имам следните въпроси:
2. Да.
3. Витамин А на НАУ.
4. Всеки витамин Ц е ОК.
Кондиционен треньор
Сока от "млади житни стъбла" се използва изключително в натуропатията.
"Много известни натуропати и диетолози, сочат житната трева за панацея заради естественото концентриране на множество хранителни вещества и ефикасността при лечение."
"Най-важните хранителни елементи в житните стъбла:
Витамини А, B, C, Е и др.
Ензими
Хлорофил
Диетични влакна
Протеини и аминокиселини
Минерали: калций, желязо, натрий, калий, магнезий, цинк, фосфор, селен..."
"...заради естественото концентриране на множество хранителни вещества..."
Както яйцето се равнява на 1 каца зеле, заради концентрирания му състав....
- и пак зависи от къде е купено това яйце и дали кокошката, която го е снесла не е хранена с вредни примеси и антибиотици ...
; така 3 г. житни стъбла могат да се равняват на 690 г. зеленчуци....
"Много известни натуропати и диетолози, сочат житната трева за панацея заради естественото концентриране на множество хранителни вещества и ефикасността при лечение."
Ензими
Хлорофил
Диетични влакна
Протеини и аминокиселини
Както яйцето се равнява на 1 каца зеле, заради концентрирания му състав....
"Силният дух поддържа тялото здраво."
- Милко Георгиев
- Академик

Съмнявам се да има витамин А (Ретинол). Желязото е с ниска усвояемост от растителни източници. Това важи и за останалите минерали. "Диетичните влакна" нямат отношение към постигането на здраве.mariav wrote:Сока от "млади житни стъбла" се използва изключително в натуропатията.
Ензими
Хлорофил
Диетични влакна
Протеини и аминокиселини
Както яйцето се равнява на 1 каца зеле, заради концентрирания му състав....- и пак зависи от къде е купено това яйце и дали кокошката, която го е снесла не е хранена с вредни примеси и антибиотици ...
; така 3 г. житни стъбла могат да се равняват на 690 г. зеленчуци....
Ще съм благодарен, някой да ми каже с какво е полезен хлорофила.
Отново говорим за някаква храна, която вероятно е много нагоре в класацията при растителните, но няма как да се мери с животинските източници, при които веществата са във вид и в комбинация, която е готова за лесна употреба от тялото.
Издигането в култ на определени храни, без те да са най-отгоре по някакви обективни критерии ... е модерно.
Кондиционен треньор