Минерали, витамини и т.н.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

По принцип хубави неща пишат, ама къде е истината сред маркетинга не зная. А няма какво да се лъжем, пролетно време е доста лесно да си ги набави човек, ако излезе извън града :roll:
blaga14
Ученик
Ученик

Post by blaga14 »

Милко Георгиев wrote:
blaga14 wrote:Рибено масло
Млади житни стъбла - органична био храна, от която си набавям несинтетични витамини, а и заради анемията ми.
Какво точно си набавяш от тези стъбла?
ами прочетох чудесни неща за тях - много аминокиселини, витамини А, В, С, Е, минерали, диетични влакна и хлорофол. Общо взето, всичко, което ми е нужно. Но вместо да ги взема като синтетика ги взимам в естествен вид.
По принцип всяка пролет пия витамини и сега реших да не влизам в аптеката....:)
mariav
Ученик
Ученик

Post by mariav »

И аз вземам от около 1 месец "млади житни стъбла на прах", и се чуствам найстина доста по-свежа, аз ги вземам поради др. причина, но и заради това, че не успявам да си набавям необходимите вещества нужни за организма ми, поради ниското качество на храната, която консумираме от магазина.
1 доза прах, която е 3 г. се равнява на 690 г. екологично чисти зеленчуци.
Четох, че сока от млади житни стъбла е изключително полезен, даже се замислих дали не мога да си го направя сама, но мисля, че ще ми отнеме доста време да си посадя и отгледам сама житни стъбла. :wondering:
"Силният дух поддържа тялото здраво."
bum-bum
Ученик
Ученик

Post by bum-bum »

Колко витамини да има в 3 грама житни стъбла? А това за 690- те грама зеленчуци, ако го пише на опаковката тия направо са за съд!
Ицето
Ученик
Ученик

Post by Ицето »

mariav wrote: но и заради това, че не успявам да си набавям необходимите вещества нужни за организма ми, поради ниското качество на храната, която консумираме от магазина.
Викаш добре, че са стаблата на прах, а? :rock:
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве...
freelancer_bg
изгонен.

Post by freelancer_bg »

Тогава сигурно един яйчен жълтък се равнява на няколко десетки килограма зеленчуци :)
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

freelancer_bg wrote:Тогава сигурно един яйчен жълтък се равнява на няколко десетки килограма зеленчуци :)
За парче черен дроб да не говорим 8) :muscle:
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
орион
Студент
Студент

Post by орион »

Имам следните въпроси:

1. Наскоро подновиха рекламата на Геритамин нео: съдържа витамини А 5000 IU и витамин Е 100 IU. Препоръчителен прием: 1 капсула дневно. не мога да преценя смисъла на тази комбинация - добра ли е "срещата" на двата витамина? Струва ли си да се приема?

2. За вит Д - Вигантол оил - мисля, че поради много рядкото ми излизане, да продължа по 2-3 капки на ден. Мнения по този повод?

Иначе в момента приемам: рибено ултра на Now - 2 капсули, Q10 на Now - 1 капсула, Селен пак на Now - 1 капсула на ден. Понякога Калмацин - 1 ден. И се зачудих за вит А и попаднах на онова по т.1. Някакви препоръки?

Забравих да питам ето за това : CETEBE* Prolonged Release Capsules
ЦЕТЕБЕ* Капсули c удължено освобождаване - 500 мг . Има ли смисъл от него или да е класическото витС (като се отчита, че и пуша).
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

Специално за селена, не можеш ли да си го набавяш с 2-3 бразилски ореха на ден ?
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

freelancer_bg wrote:Тогава сигурно един яйчен жълтък се равнява на няколко десетки килограма зеленчуци :)
Аз от баба ми знам, че едно яйце се равнява на една каруца зеле :D
Без майтап :)

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

орион wrote:Имам следните въпроси:

1. Наскоро подновиха рекламата на Геритамин нео: съдържа витамини А 5000 IU и витамин Е 100 IU. Препоръчителен прием: 1 капсула дневно. не мога да преценя смисъла на тази комбинация - добра ли е "срещата" на двата витамина? Струва ли си да се приема?

2. За вит Д - Вигантол оил - мисля, че поради много рядкото ми излизане, да продължа по 2-3 капки на ден. Мнения по този повод?

Иначе в момента приемам: рибено ултра на Now - 2 капсули, Q10 на Now - 1 капсула, Селен пак на Now - 1 капсула на ден. Понякога Калмацин - 1 ден. И се зачудих за вит А и попаднах на онова по т.1. Някакви препоръки?

Забравих да питам ето за това : CETEBE* Prolonged Release Capsules
ЦЕТЕБЕ* Капсули c удължено освобождаване - 500 мг . Има ли смисъл от него или да е класическото витС (като се отчита, че и пуша).
1. Добра е срещата, но дали е добър произхода на "А" в Гератамин?
2. Да.
3. Витамин А на НАУ.
4. Всеки витамин Ц е ОК.

Кондиционен треньор
орион
Студент
Студент

Post by орион »

Благодаря, Милко.
Явно е време за поредна NOW поръчка.
Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
mariav
Ученик
Ученик

Post by mariav »

Сока от "млади житни стъбла" се използва изключително в натуропатията.
"Много известни натуропати и диетолози, сочат житната трева за панацея заради естественото концентриране на множество хранителни вещества и ефикасността при лечение."
"Най-важните хранителни елементи в житните стъбла:
Витамини А, B, C, Е и др.
Ензими
Хлорофил
Диетични влакна
Протеини и аминокиселини
Минерали: калций, желязо, натрий, калий, магнезий, цинк, фосфор, селен..."

"...заради естественото концентриране на множество хранителни вещества..."
Както яйцето се равнява на 1 каца зеле, заради концентрирания му състав.... :) - и пак зависи от къде е купено това яйце и дали кокошката, която го е снесла не е хранена с вредни примеси и антибиотици ... :o; така 3 г. житни стъбла могат да се равняват на 690 г. зеленчуци....
"Силният дух поддържа тялото здраво."
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

mariav wrote:Сока от "млади житни стъбла" се използва изключително в натуропатията.
"Много известни натуропати и диетолози, сочат житната трева за панацея заради естественото концентриране на множество хранителни вещества и ефикасността при лечение."
"Най-важните хранителни елементи в житните стъбла:
Витамини А, B, C, Е и др.
Ензими
Хлорофил
Диетични влакна
Протеини и аминокиселини
Минерали: калций, желязо, натрий, калий, магнезий, цинк, фосфор, селен..."

"...заради естественото концентриране на множество хранителни вещества..."
Както яйцето се равнява на 1 каца зеле, заради концентрирания му състав.... :) - и пак зависи от къде е купено това яйце и дали кокошката, която го е снесла не е хранена с вредни примеси и антибиотици ... :o; така 3 г. житни стъбла могат да се равняват на 690 г. зеленчуци....
Съмнявам се да има витамин А (Ретинол). Желязото е с ниска усвояемост от растителни източници. Това важи и за останалите минерали. "Диетичните влакна" нямат отношение към постигането на здраве.
Ще съм благодарен, някой да ми каже с какво е полезен хлорофила.

Отново говорим за някаква храна, която вероятно е много нагоре в класацията при растителните, но няма как да се мери с животинските източници, при които веществата са във вид и в комбинация, която е готова за лесна употреба от тялото.

Издигането в култ на определени храни, без те да са най-отгоре по някакви обективни критерии ... е модерно.

Кондиционен треньор
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

Тези житни събла много модерни станали....

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=488706
Post Reply