Минерали, витамини и т.н.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
BizZzki
Студент
Студент

Post by BizZzki »

Това е решение, но само за вкъщи. А аз там общо взето само тренирам и спя.

Не ми се вижда практично да нося 2л. филтрирана вода всеки ден с мен, най-малкото през 3/4 от годината сме по клиенти, пътуваме много, всеки е с чанта и лаптоп. С водата става още по-сложно :)
BizZzki
Студент
Студент

Post by BizZzki »

Аз пак имам въпрос относно добавките :)

Пих цинка един месец през ден. Свърши ми CoQ10 и сега мисля да си поръчам някакъв, който е с вит. Е. Мисля да си взема и калций и магнезий, защото напоследък ми се схваща пак прасеца, пръстите също често и може би е от това. А и млечните съм ги ограничила до мин. и предполагам трябва да си ги набавя отнякъде.

Резултатът (ще) е:
Ultra Omega 3 Fish Oil - 2 капсули (без пр.)
Вит. А на now - 1 капс. (без промяна)
CoQ10 50 мг с Витамин Е - 1 капсула (досега пих само CoQ10)
Cal-Mag на now - тук пише 4 капсули.. ама май много ми се вижда

Ок ли е така? Друго нищо не пия.
BiniBoeva
Асистент
Асистент

Post by BiniBoeva »

CoQ10 за какво се пие?
А има ли смисъл да се пие допълнително витамин А ако човек яде дроб 1-2 пъти в седмицата?
elinia7
Ученик
Ученик

Post by elinia7 »

BiniBoeva wrote:CoQ10 за какво се пие?
А има ли смисъл да се пие допълнително витамин А ако човек яде дроб 1-2 пъти в седмицата?
За вит. А мисля, че няма нужда, ако ядеш дроб.
А за Кю тен ето-
Катализатор на всички по-важни биохимични процеси в организма. Отличен антиоксидант. Допълнителна енергия и защита на сърцето, кръвоносната и другите системи на организма, намалява страничните явления при химиотерапията. Коензим Q - 10 се препоръчва на хора на средна и зряла възраст. Предназначен е също така и за всички, които изразходват много енергия, подложени са на физическо и психическо напрежение, на стресови ситуации, водят активен живот: спортисти, бизнесмени, студенти.
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

хмм, ето нещо,което ми се видя интересно.. :
www[dot]framar.bg/актавит-грижа-за-очи-капс.-30-pid30011649.htmlQQвитамин+аQQвитамин+а

Витамин А е в същата форна (ретинол палмитат), както и в гореспоменатия Герикапс. Та, може ли да се приема като такъв? Всъщност в каква форма е най-добре да бъде (виждала съм го и като бета-каротин), идея нямам какъва е естествената му молекула.. :)
И още нещо - ако един мг е 1000 IU, възможно ли е един мкг да е 1 IU? В такъв случай вит. Д в този продукт не е ли абсурдно малко /както и всъщност повечето му съставки/? Или бъркам някъде?
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Месец по-късно, след като за съжаление направих грешката да си купя /и да изпия! :evil: / горния препарат, случайно попадам на това:

www[dot)truthaboutabs(dot]com/3-harmful-vitamins.html

Надявам се тези линкове да помогнат на други да НЕ допускат моята грешка!
alexstoilov
Студент
Студент

Post by alexstoilov »

За витамините и минералите горе-долу вече ни е ясно какво трябва да приемаме.Как стои въпросът с ензимите.От скоро чета за тях.В кои храни се срещат такива за усвояване на белтъци и мазнини?Вземате ли допълнително като добавка ензими и на коя фирма и по кое време.Аз лично взех да пробвам на Enzy-Mill и вземам по едно преди хранене.
Petia
Студент
Студент

Post by Petia »

Милко Георгиев wrote:
орион wrote:Имам следните въпроси:

1. Наскоро подновиха рекламата на Геритамин нео: съдържа витамини А 5000 IU и витамин Е 100 IU. Препоръчителен прием: 1 капсула дневно. не мога да преценя смисъла на тази комбинация - добра ли е "срещата" на двата витамина? Струва ли си да се приема?

2. За вит Д - Вигантол оил - мисля, че поради много рядкото ми излизане, да продължа по 2-3 капки на ден. Мнения по този повод?

Иначе в момента приемам: рибено ултра на Now - 2 капсули, Q10 на Now - 1 капсула, Селен пак на Now - 1 капсула на ден. Понякога Калмацин - 1 ден. И се зачудих за вит А и попаднах на онова по т.1. Някакви препоръки?

Забравих да питам ето за това : CETEBE* Prolonged Release Capsules
ЦЕТЕБЕ* Капсули c удължено освобождаване - 500 мг . Има ли смисъл от него или да е класическото витС (като се отчита, че и пуша).
1. Добра е срещата, но дали е добър произхода на "А" в Гератамин?
2. Да.
3. Витамин А на НАУ.
4. Всеки витамин Ц е ОК.
http://www.nowfoods.bg/Vitamin-A-D-1000 ... ajeta.html

Колкото до вит. А на NOW, нали точно ретинил палмитатът беше синтетичната форма на вит.А, която се избягва /същата е и в Геритамин/? А и тук не е ли в твърде голямо количество с тези 10000 IU? Какво трябва да е съотношението А/Д?
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Petia wrote:
Милко Георгиев wrote:
орион wrote:Имам следните въпроси:

1. Наскоро подновиха рекламата на Геритамин нео: съдържа витамини А 5000 IU и витамин Е 100 IU. Препоръчителен прием: 1 капсула дневно. не мога да преценя смисъла на тази комбинация - добра ли е "срещата" на двата витамина? Струва ли си да се приема?

2. За вит Д - Вигантол оил - мисля, че поради много рядкото ми излизане, да продължа по 2-3 капки на ден. Мнения по този повод?

Иначе в момента приемам: рибено ултра на Now - 2 капсули, Q10 на Now - 1 капсула, Селен пак на Now - 1 капсула на ден. Понякога Калмацин - 1 ден. И се зачудих за вит А и попаднах на онова по т.1. Някакви препоръки?

Забравих да питам ето за това : CETEBE* Prolonged Release Capsules
ЦЕТЕБЕ* Капсули c удължено освобождаване - 500 мг . Има ли смисъл от него или да е класическото витС (като се отчита, че и пуша).
1. Добра е срещата, но дали е добър произхода на "А" в Гератамин?
2. Да.
3. Витамин А на НАУ.
4. Всеки витамин Ц е ОК.
http://www.nowfoods.bg/Vitamin-A-D-1000 ... ajeta.html

Колкото до вит. А на NOW, нали точно ретинил палмитатът беше синтетичната форма на вит.А, която се избягва /същата е и в Геритамин/? А и тук не е ли в твърде голямо количество с тези 10000 IU? Какво трябва да е съотношението А/Д?
Аз използвам това
http://www.evitamins.com/images/product ... 020_22.jpg
... from Fish Liver Oil

Кондиционен треньор
vlahcho
Ученик
Ученик

Post by vlahcho »

Милко Георгиев wrote: Аз използвам това
... from Fish Liver Oil
А как се плаща на тези, че нещо не се ориентирам по въпроса за плащането? С кредитна карта или? PayPal май не върви?
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

vlahcho wrote:
Милко Георгиев wrote: Аз използвам това
... from Fish Liver Oil
А как се плаща на тези, че нещо не се ориентирам по въпроса за плащането? С кредитна карта или? PayPal май не върви?
Кои тези? NOW има в България.

Кондиционен треньор
vlahcho
Ученик
Ученик

Post by vlahcho »

Тези, чиито линк си дал:

http://www.evitamins.com/product_grid.asp?brandid=Now

реших, че от тях пазаруваш, понеже на джпега, който си постнал е продукт, който не внасят на нашия пазар (вит. А има само на 10 000 МЕ, но не и на 25 000). Освен това на този сайт някои неща излизат пъти по-евтино.
Margi
Асистент
Асистент

Post by Margi »

Някой взима ли хром? По колко мг на ден трябват? Мерси :star:
Margi
Асистент
Асистент

Post by Margi »

http://www.westonaprice.org/health-issu ... ments.html казват 200 микрограма на ден селен и хром
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

днес ходих да купувам рибено масло и попаднах на Омега-10
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
Post Reply