Липса на апетит

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
malina
Доцент
Доцент

Липса на апетит

Post by malina »

Чудя се дали и на някой друг се е случвало, нямам никакъв апетит.

От месец съм на НВД, може би дори малко повече. За това време свалих около 4 кг, чувствах се супер свежа и силна! Тренировките ми бяха много добре. Преди няколко дни, обаче, настинах ужасно и от тогава не съм тренирала. Също от тогава нямам никакъв апетит.

Единия ден беше особено зле и не ми се ядеше ама абсолютно нищо, като погледнех месо ми се повдигаше и се наложи да изям 3 филийки препечен хляб.

Между другото лекарите, които ме преглеждаха, като ме питаха как се храня и казах, че ям ниско въглехидратна храна, казаха много добре. Всички изследвания също ми бяха идеални, което още веднъж ме убеждава, че се храня правилно.

Сега съм вече по-добре, макар че още си стоя в къщи. Хапвам месо, но някакси насила. Вчера изведнъж ми се дояде лапад, не знам как се сетих за лапад и си направих спанак (щото лапад естествено нямаше), много добре ми дойде. Днес не ми се яде и това.

Прочетох, че pa4080 яде по 15 яйца на ден :) и сега опитвам да ям яйца:

закуска кисело мляко, ябълка
обед: пилешко с яйца

Ако имате някакви идеи за възвръщане на апетита :) пишете.
wabbitt
Ученик
Ученик

Post by wabbitt »

Не е задължително да ядеш само месо. Яж яйца, масло, сирене, кашкавал ... все хубави неща.
"Good decisions come from experience, and experience comes from bad decisions"
OldGreg
Студент
Студент

Post by OldGreg »

Аз като бях болен и нямах апетит съществувах предимно на кисело мляко... само дето изгубих и 6 кила заради което :lol:
Добра идея е да преустановиш тренировките докато не си възвърнеш апетита, тялото ти си има предостатъчно стрес от болестта.
I do 5x5 with my 1RM.
BizZzki
Студент
Студент

Post by BizZzki »

Просто яж любимите си храни, които се вписват в режима. Приготвяй си храната сама и вкусно. Аз огладнявам само като се сетя за ребърца на скара, пиле с гъби и сметана, гъши дроб, яйца или салата с различни сирена. Просто смесвай храните и си прави интересни неща. На много хора не им се дояжда при мисълта за варено яйце или сланина (повечето от този форум правят изключение :lol: ). Но като си препечеш сланинката и направиш с нея бъркани яйца, нещата изглеждат много по-различно.

Иначе преди бях забелязала, че от киселото много огладнявам - дъвка, ябълка, кисел чай, лимон. Може би е измамно, ама като започне да ти 'стърже корема', със сигурност ще искаш да хапнеш нещо :)
Margi
Асистент
Асистент

Post by Margi »

Това хич не е хубаво май с липсата на апетит. Според мен почни с тренировките и апетита ще ти дойде. Ако много си се заседяла вкъщи заради боледиването, нищо чудно тялото ти да не иска и да няма нужда от много храна :)
BizZzki
Студент
Студент

Post by BizZzki »

Може да не е само от болестта и тренировките. Един приятел започна ВМ-НВХ заедно с мен (преди около 5 месеца), но още от началото нямаше апетит, после стана още по-зле и почти не ядеше (а тренираше редовно, дори искаше да качва). Сега си се храни както преди и честно казано, поне се радвам, че яде нещо. Не знам защо режимът се отразява така на някои хора..
malina
Доцент
Доцент

Post by malina »

При мен беше обратно - от вълчи апетит - до никакъв :))

ОлдГрег, това доста ме успокоява - дано не е задълго така. Киселото мляко и на мене ми понася най-добре в момента. Инак хладилника е пълен, имам още три парчета сьомга, свински ребърца, сирене, кашкавал... като се замися като написах сьомга нищо не ми стана. май това ще е за вечеря.

Ще пробвам и с лимон. Благодаря за съветите :)
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

И малкото и многото апетит обикновено са на психическа основа.
ВМ-НВХ контролира прекалено високия апетит.
Добрата тренировка и изобщо активния подход към живота, жизнерадостта повишават апетита.

Кондиционен треньор
BizZzki
Студент
Студент

Post by BizZzki »

жизнерадостта повишават апетита.
Най-накрая намерих причината :lol:
malina
Доцент
Доцент

Post by malina »

Милко Георгиев wrote: Добрата тренировка и изобщо активния подход към живота, жизнерадостта повишават апетита.
30 мин тренировка с тежести до 30 кг преди малко и вече ям... Сурово пушен свински бут Чановете
daniel.panev
Асистент
Асистент

Post by daniel.panev »

malina wrote:Сурово пушен свински бут Чановете
Нали знаеш как се "опушва"? Ако не знаеш - кисне се в "течен пушек". Не ме питай какво е това...
Post Reply