Коремните преси
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- Милко Георгиев
- Академик

Коремните преси
За пореден път да го кажем - Стандартните коремни преси са безполезни.
Всеки ден пред очите ми десетки хора правят, с мъка и пот на лице, коремни преси. Някои от тях срещам в залата от месеци, но не съм забелязал да са напреднали. Защото не е напредък да увеличиш броя на повторенита от 50 на 100 или от 100 на 200.
Който ме познава знае, че последната 1 година тренирам малко. Затова всеки резултат, който постигам отдавам само и единствено на методиката.
И така, снощи успях да направя 5 повторения на dragon flag със 7 кг тежест на краката. Преди правех с 5 кг. Правя dragon flag 2-3 пъти в месеца, renegade rows правя 3-4 пъти в месеца, ab-wheel от 10 дни и все още не сериозно. Каквито и да са причините за по-силния ми корем, то стандартната коремна преса няма място тук.
Разликата е драстична, от едната страна изпотените и зачервени лица на хората правещи десетки и стотици коремни преси, и от друга страна - направо мързеливото ми трениране даващо доста добър резултат.
Зарежете коремните преси и правете истински ефективни упражнения за корем!
Всеки ден пред очите ми десетки хора правят, с мъка и пот на лице, коремни преси. Някои от тях срещам в залата от месеци, но не съм забелязал да са напреднали. Защото не е напредък да увеличиш броя на повторенита от 50 на 100 или от 100 на 200.
Който ме познава знае, че последната 1 година тренирам малко. Затова всеки резултат, който постигам отдавам само и единствено на методиката.
И така, снощи успях да направя 5 повторения на dragon flag със 7 кг тежест на краката. Преди правех с 5 кг. Правя dragon flag 2-3 пъти в месеца, renegade rows правя 3-4 пъти в месеца, ab-wheel от 10 дни и все още не сериозно. Каквито и да са причините за по-силния ми корем, то стандартната коремна преса няма място тук.
Разликата е драстична, от едната страна изпотените и зачервени лица на хората правещи десетки и стотици коремни преси, и от друга страна - направо мързеливото ми трениране даващо доста добър резултат.
Зарежете коремните преси и правете истински ефективни упражнения за корем!
Last edited by Милко Георгиев on Tue Mar 22, 2011 06:52, edited 2 times in total.
Кондиционен треньор
Re: ренегадско
Това е невероятно упражнение, адски му се изкефих. В залата нямаме пудовки, затова използвах дъмбели. Ох, влюбих се в това упражнение!galya wrote:Ренегатското гребане е упражнение, в което много зависиш от междумускулната координация. Виждала съм мъже с много впечатляваща на пръв поглед физика да се огъват буквално на две.
Избери си тежест, с която да можеш най-много 5-6 повторения на страна.
- Милко Георгиев
- Академик

CrazyBlackBitch wrote:Незнам как ще ви прозвучи, но аз ГРАМ не схванах...опитвам се да си представя как се прави упражнението, но като чета нещо не ми се отдава. Краката прави или сгънати? На пейката или на земята? Как така да не се огъва гърба ?Нещо може би ми убягва...Наистина се извинявам за глупавия пост, но понеже четох превода няколко пъти и въпреки това не схванах, реших да питам все пак

Кондиционен треньор
- Милко Георгиев
- Академик

- Милко Георгиев
- Академик

янда коремни преси. в домашни условия - натискат се 2 гъби(от тия дето си миете чиниите с тях) със стъпала и се изправяте. докъдето може. задържайте в горно положение. по-важно е стъпалата да натискат отколкото да се изправите.
http://www.cbass.com/HardestSitup.htm
http://www.cbass.com/HardestSitup.htm
-
alexstoilov
- Студент

- Милко Георгиев
- Академик

Аз тренирам по-целенасочено от 7 годишен.marqn wrote:само да кажа ,че аз нямам преса:) но съм съгласен ,че правенето на коремни преси и то безброй въобще няма да постигнат целта. и на всеки, който му го кажа казва, че съм луд и не е така. Само ,че има една подробност, която може би ще ядоса Милко Георгиев...Според мен все пак генетиката и индивидуалността играе голямо значение не само за пресата ,а и въобще. Познавам хора ,които имат преса ,без да са го постигнали това с диета или специфичен подход в тренировката. Мисълта ми е ,че при един даден метод може да работи,но при друг човек въобще и да няма ефект. На Милко Георгиев като му гледах снимките през годините-винаги са се виждали плочки малко или много - има си генетична предразположеност. Мисълта ми е ,че няма универсални методи,трябва да опознаем себе си и да преборим себе си. Всъщност има универсални методи ,но може би трябва по-различен подход при прилагането на даден метод, различно дозиране и т.н. Някой ако ви каже-постиганх еди какво си по даден начин не си мислете ,че ще го постигнете ,ако го приложите по същия начин. Аз цял живот се лутам и се уча и греша. Сега съм на вълна ВМ и НВХ-ще видим-определено има логика:)
Никога не съм бил с много мазнини, защото съм "злояд".
Направил съм доста, за да имам плочки без да съм ги целял.
А последните 8 години повече от всякога
Та, така с гените и усилията и постигнатото за 27 години
Кондиционен треньор
- Joss Stone
- Асистент

Ако вариацията поради генетични различия не беше по-малка от 1% нямаше да са възможни клиничните изследвания.
А пък масово спрямо последните години хората са с все по-лоша и по-лоша "генетика". Аз в гимназията също бях 90 кила чиста генетика, с десетина сантиметра по-нисък от wabbit, ама с постоянство взех, че еволюирах
А пък масово спрямо последните години хората са с все по-лоша и по-лоша "генетика". Аз в гимназията също бях 90 кила чиста генетика, с десетина сантиметра по-нисък от wabbit, ама с постоянство взех, че еволюирах
I do 5x5 with my 1RM.