НВД може ли?

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Mel

НВД може ли?

Post by Mel »

да се прави без спорт?
тоест това да е основен начин на хранене и пак да действа?
magus
Ученик
Ученик

Post by magus »

Здрасти! Имам доста роднини, които се хранят така и не тренират. Ефектът е добър, но не може да се сравни с този при трениращите. Проблема беше, че при тях, чувството за въглехидратен глад много трудно изчезваше. Може би с малко повече мазнинки...
Millena
Ученик
Ученик

Re: НВД може ли?

Post by Millena »

Mel wrote:да се прави без спорт?
тоест това да е основен начин на хранене и пак да действа?
Аз съм такъв случай. Когато исках да свалям активно правех по 20-тина минути гимнастика у дома, само толкова можех с 2 малки деца. Плюс всеки ден поне час разходка с бърз хода бутайки количката.
Не е като активно спортуване, разбира се.
Обаче от 4-5 месеца почти нищо не правя, гледам поне да ходя 30-40 мин дневно и ако успея - малко качване на стълби (5-7 мин) или 10-тина мин гимнастика. Нищо не е и въпреки това, ако кача килограми покрай партита и т.н. после за 10-тина дни с под 10% жъглехидрати на ден се оправя проблема.
Мисля, че при мен НВД наистина прави чудеса! Аз съм голям фен на сладкото и въпреки това като издържа 2-3 дни без, после не ми се и яде. Смятай, че сега са празници, всеки ден в офиса има кексове, сладки, бонбони, пиза, не съм хапнала грам и НЕ ми пречи. Аз самата си се чудя.
Разписах се, но исках да ти кажа, че да, работи и то много добре и без спорт.
magus
Ученик
Ученик

Post by magus »

40 мин ходене и 5-7 мин качване по стълби си е една добра тренировка според мен :)
Post Reply