Дневникът на metalex
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Тренировката днес
1.Клек - на ред беше да опитам с тежест 105,но уви-оказа се,че нямам никаква сила,намалих на 90 и пак ударих на камък,едва направих 3 серии с по 4,3,3 повторения.Днес явно не ми е ден за крака.
2.Набиране с тежест.От днес започнах да работя някои упражнения по метода на Данте,с почивка-пауза.Използваната тежест тук беше 15кг,направих два работни сета със следните повторения
1 сет-7-3-2
2 сет-7-2-1
3.Разтваряне за трицепс на скрипец с една ръка.Пак по метода на Данте.
1 сет-30кг с помощ-10-5-4
2 сет-25 7-5-3
3 сет-20 7-5-3
4.Ренегатско с 24кг дъмбели-5,5,5,5.Не успях да го правя изчистено,повдигам срещуположния крак и държа краката прекалено разтворени,повече от ширината на раменете.Явно тази тежест ми е голяма.
Поздрави!
1.Клек - на ред беше да опитам с тежест 105,но уви-оказа се,че нямам никаква сила,намалих на 90 и пак ударих на камък,едва направих 3 серии с по 4,3,3 повторения.Днес явно не ми е ден за крака.
2.Набиране с тежест.От днес започнах да работя някои упражнения по метода на Данте,с почивка-пауза.Използваната тежест тук беше 15кг,направих два работни сета със следните повторения
1 сет-7-3-2
2 сет-7-2-1
3.Разтваряне за трицепс на скрипец с една ръка.Пак по метода на Данте.
1 сет-30кг с помощ-10-5-4
2 сет-25 7-5-3
3 сет-20 7-5-3
4.Ренегатско с 24кг дъмбели-5,5,5,5.Не успях да го правя изчистено,повдигам срещуположния крак и държа краката прекалено разтворени,повече от ширината на раменете.Явно тази тежест ми е голяма.
Поздрави!
Здравейте!
Ходих предния уикенд на море и там някакъв вирус ме хвана,вследствие на което цяла седмица нямах сили за нищо.Днес беше първата ми тренировка,доста разочароваща.
1.Мъртва тяга-трябваше да е 160,но имах сила само за 130-5,5,5,4,4
2.Арнолд преси-24-5,5,5,5,4
3.Френско разгъване супер серии
надхват 40-5,4,4
подхват 40-7,7,5
чукчета 16-5,5,5,4,3
Ходих предния уикенд на море и там някакъв вирус ме хвана,вследствие на което цяла седмица нямах сили за нищо.Днес беше първата ми тренировка,доста разочароваща.
1.Мъртва тяга-трябваше да е 160,но имах сила само за 130-5,5,5,4,4
2.Арнолд преси-24-5,5,5,5,4
3.Френско разгъване супер серии
надхват 40-5,4,4
подхват 40-7,7,5
чукчета 16-5,5,5,4,3
Тренировката днес беше разочароваща,все още няма сила
1.Обратна лежанка 100-5,5,4,4,2
http://www.youtube.com/watch?v=nNYagYuLNdY
2.Бицепсово сгъване 45-5,5,5,5,5
2.1Чукове с 16 кг дъмбели 7,7,7,7,7
3.Разтваряне с дъмбели за средно рамо 16-5,5,5,5,5
3.1и задно рамо 16 7,7,7,7,7
Ако нещо в клипа не ви харесва,казвайте,ще променям
1.Обратна лежанка 100-5,5,4,4,2
http://www.youtube.com/watch?v=nNYagYuLNdY
2.Бицепсово сгъване 45-5,5,5,5,5
2.1Чукове с 16 кг дъмбели 7,7,7,7,7
3.Разтваряне с дъмбели за средно рамо 16-5,5,5,5,5
3.1и задно рамо 16 7,7,7,7,7
Ако нещо в клипа не ви харесва,казвайте,ще променям
За клипа - погледни в t-nation имаше няколко много добри стаии за техниката на вдигането от лег от разни трибойци. Дават много добри насоки.
От това което виждам основното, което мога да ти дам като съвет е да опитваш да не отваряш лактите встрани(както сега), а да опитваш да ги прибираш към тялото. Всички големи трибойци казват, че това отваряне води до сериозни травми в раменете.
От това което виждам основното, което мога да ти дам като съвет е да опитваш да не отваряш лактите встрани(както сега), а да опитваш да ги прибираш към тялото. Всички големи трибойци казват, че това отваряне води до сериозни травми в раменете.
Не знам дали тази лежанка го позволява, но този ъгъл е прекалено голям. Ако има как да го намалиш, ще разбереш какво имам предвид.metalex wrote: http://www.youtube.com/watch?v=nNYagYuLNdY
Мъките продължават.Тренировката днес
1.Опити за клек
Загряващи серии с 60 кг,видеото от тях,и когато сложих 90 край,в краката ми нямаше никой.Не знам какво ми става.
http://www.youtube.com/watch?v=9pSJzH8giz4
Видях,че доникъде няма да я докарам с толкова сила,и да не е без хич,направих клекове на машина.Продължавам да нямам сила.
2.Набиране с тежест 15кг.Видях в дневника си,че миналата седмица съм правил 7 повторенияа днес направих едва 4 в първите серии,Слабо...
15кг 4,4,3
10кг 5,5
3.Трицепс на обратна лежанка с тесен хват 70кг 10
80кг 7,7,6,6
4.Кохички 10,10,10,10
Не мога да се позная
1.Опити за клек
Загряващи серии с 60 кг,видеото от тях,и когато сложих 90 край,в краката ми нямаше никой.Не знам какво ми става.
http://www.youtube.com/watch?v=9pSJzH8giz4
Видях,че доникъде няма да я докарам с толкова сила,и да не е без хич,направих клекове на машина.Продължавам да нямам сила.
2.Набиране с тежест 15кг.Видях в дневника си,че миналата седмица съм правил 7 повторенияа днес направих едва 4 в първите серии,Слабо...
15кг 4,4,3
10кг 5,5
3.Трицепс на обратна лежанка с тесен хват 70кг 10
80кг 7,7,6,6
4.Кохички 10,10,10,10
Не мога да се позная
Ще опитам да слизам и по-надолу,но ми се струва,че тогава ще се получи дълбок клек.Няма значение,ще го опитам.На мен ми се струва,гледайки клипа,че изхвърлям много напред колената.Ще опитвам и таза да се движи по изразително
Правих серията бързо,защото уж ми беше загряваща,но след нея се оказа,че нямам сили за уж тежките серии,краката ми бяха омекнали. Аз имам от малък слаба мобилност в раменете,и когато поставя щангата на тях,се принуждавам да наведа прекалено напред тялото.Не мога да клякам изправен.
проблема в момента ти е че се опитваш да клякаш по 2 различни метода и съответно не се получава. щангата ти е поставена като за high bar squat, а ъгълът на гърба е за low-bar squat. това със позицията на коленете при high bar винаги минават пред върха на пристите, а при low-bar не. дълбочината на клека ако е low-bar ще е малко по надолу от това което е сега, ако е high bar е поне 1 педя надолу още.
трябва да си избереш метод и да се придържаш към него.
трябва да си избереш метод и да се придържаш към него.