ChargeR - Data and Progress

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
ChargeR
Доцент
Доцент

ChargeR - Data and Progress

Post by ChargeR »

Привет на всички!

Видно от датата на регистрация на юзъра ми, изминало е доста време откакто чета форума. Със сигурност не съм от най-активните потребители, имайки предвид, че последният ми пост е от преди 5 години. :lol:
Всъщност от тогава, мисля дори няколко месеца повече, живея на ВМ-НВД, движа се, спортувам, уча и се развивам!

Идеята да си отворя нова тема в този раздел дойде след като установих, че трудно бих могъл да направя точна равносметка за постиженията и прогреса в тренировките и храненето, след като не съм си водил писмен документ за тази цел, а само временни бележки на някое файлче или табличка, които по-късно са били затрити в рисайкъл бина...

И след като след толкова време този раздел е пълен с теми, чиито брой непрекъснато расте, то със сигурност воденето на една такава лична тема не е лишено от смисъл :)

И така, да дам някои по-конкретни факти. Използвал съм различни варианти, програми и упражения, но в последните две години тренирам почти изцяло по Спайдър стамината, като съм използвал различните модификации за периоди не по-длъги от 3 месеца. Това явно показва кой тип трениране ми допада най-много :?

Имало е месеци, в които съм тренирал по два пъти седмично, както и такива с по 5-6 пъти, предимно през лятото, когато имам и повече свободно време. Но под две тренировки на седмица не съм падал, като се замисля...
В момента тренирам по Constant Stamina, а резултатите са следните:

Мъртва тяга - 80кг
Клек - 70кг
Странична преса - 25кг
Напад - 47,5кг
Лежана на Милко - 25кг
Ренегатско гребане - 23,75кг
Набиране - 10кг тежест
Наклонена лежанка с дъмбели - 28,75кг
Добро утро - 45кг

Това са тежестите, с които изпълнявам пълна констант стамина на всяко упражнение... всъщност те са и изходните данни за моята нова статистика.

От личните ми физически параметри за сега следя само ръст в сантиметри и маса в килограми :lol:
Процента мазнини не съм си го мерил никога през живота, но и този момент ще дойде..
Висок съм 183см
Тежа 76,2кг
ChargeR
Доцент
Доцент

Re: ChargeR - Data and Progress

Post by ChargeR »

Най-често тренирам в домашни условия. Снабдил съм се с повечето необходими за целта аксесоари - два лоста, два дъмбела, лежанка със стойки за клек, тежести, еvil wheel. Преди се набирах на една дървена греда, а преди няколко месеца сътворих блестящ лост, както си му е реда и оттогава набирането ми е любимото упражнение :)
Понякога тренирам и в зала, като не съм си у дома...

Да кажа и някои неща за храненето.
От доста дълго време спазвам ВМ-НВХ изключително точно, без почивни дни, празници, гости, лакомоства, изненади и други такива аварии! :P
Към момента гравитирам около 2500 калории на ден в тренировъчните дни и около 2000 в нетренировъчните, като не изчислявам калориите със софтуер или калкулатор, нито следя точен грамаж на храната, просто това сочат моите груби изчисления, а те с течение на времето са станали доста точни, или поне аз така се заблуждавам...
Заради обстоятелството, че прекарвам част от времето си в населено място с няколкостотин жители имам възможност да си набавям някои храни директно от обекта. Например яйца, зеленчуци, краве масло, прясно мляко, (което консумирам във вид на извара, сирене и кисело мляко),ядки, а понякога дори и мръвки!
За последните три години мисля, няма ден в които да съм изял над 10% въглехидрати, а най-често те са около 5-7%...

Към момента се храня най-често така:
-ям яйца всеки божи ден най-често по 4
-Млечни ям дневно не повече от 250 калории и то само на закуска
-краве масло ям всеки ден между 25 и 50гр
-от зеленчуците: само зеле, краставици, марули почти на всяко ядене, други зеленчуци ям много рядко
- ядки ям само орехи лично производство, 1-2 пъти седмично, до 50гр.
- ям свински гърди, джолан, бут, врат, цели пилета с кожа, рагу от сьомга и лаврак почти всеки ден
- черен дроб, сърца, език, агнешки бут, средно веднъж седмично
- кайма и готови колбаси не консумирам
- плодове опитвам най-много по веднъж седмично
- от няколко седмици спрях отново да пия кафе
- добавки не взимам никакви
- пия вода около 2,5-3 л. на ден, отскоро предимно изворна вода. Бутилирана вода пия само, когато съм навън.

Алкохол пия рядко, да кажем 2 пъти в месеца до 250мл. концентрат :oops:

*Спя 7 до 8 часа и ставам преди 08:00 в над 90% от случаите.

Мисля от време на време да си пускам менюто за деня, както и ореантировъчно калориите...
Тренировките ще си ги записвам редовно, поне засега :)
Скоро ще кача и 2-3 актуални снимки.
Last edited by ChargeR on Fri Aug 12, 2011 21:28, edited 3 times in total.
temelkov
Ученик
Ученик

Post by temelkov »

Виждам, че живееш в Благоевград. Може да потренираме заедно някой път :)
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

Ами всъщност вече не живея там... по-голяма част от времето си прекарвам в София.

13.08.2011

Тренировка:
Набиране с надхват, на широчината на раменете - 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 11,25кг
Напади - 5,4,3,2,2,1,1,1 @ 47,50кг

Едната стамина правих преди обяд, а другата привечер.

Хранене:
Закуска: 3яйца, 30гр. масло, 80гр. сирене домашно, половин краставица
Обяд: 350гр свински джолан, салата от зеле със зехтин и маслини
Вечеря: 250гр. свинска глава на фурна, салата от краставица,печени чушки и маслини
~2500 ккал
Joss Stone
Асистент
Асистент

Post by Joss Stone »

нападите защо с толкова само?
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

Ами, явно такава е границата на физическите ми възможности към момента, е сигурно мога и с 50.. на мен това ми се вижда напълно закономерно спрямо силовите ми постижения при останалите упражнения. :wondering:

14.08.2011

Тренировка:
Почивен ден

Хранене:
Закуска: 2яйца, 20гр. масло, 100гр. сирене от мойто, малка краставица
Обяд: 350гр свинска глава на фурна, две малки краставички
Вечеря: 250гр. печена сьомга, салата от зеле,зелени чушки, маслини и зехтин

~2200 ккал
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

15.08.2011

Преди обяд направих разходка на открито - 3ч. ходене пеша
След обяд тренирах 2 стамини:

Мъртва тяга: 5,4,3,2,2,1,1,1 @ 80кг
Странична преса: 5,4,3,2,2,1,1,1 @ 25кг

Дисковете на тежестите ми са с малък диаметър и при тягата лоста е на около 8см от земята в изходно положение... така съм се приспособил към това, че като съм в зала и използвам големи дискове се чувствам дискомфортно... иначе сигурно бих могъл да дърпам и повече, ако започна редовно да тренирам с големите..

Хранене:
Закуска: 3бр. рохки варени яйца, 30гр. краве масло, 100гр. домашно краве сирене, половин краставица
Обяд: 300гр сьомга на фурна, 2 пилешки крилца, салата от домати и краставици, шепа маслини
Вечеря: 250гр. сьомга на фурна, салата от зеле със зехтин и ябълков оцет, 1 едро пилешко бутче

~2600 ккал
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

Днес най-накрая се снимах. С това мисля, че дневничето ми придоби изчерпателен вид, поне към този момент :)

ImageImage

ImageImage

ImageImage

ImageImage
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

16.08.2011

Тренировка
Клек: 5,3,3,2,2,1,1,1,1 @ 70кг
Набиране надхват: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 11,25кг

Леко тичане ~3km

Хапване:
Закуска: 3бр. сварени яйца, 30гр. краве масло, 200гр. домашно кисело мляко, половин краставица

Обяд: 300гр свински гърди печени, салата от зеле и краставици, парче круша

Вечеря: 300гр. свински гърди , чушки със зехтин печени, малко зелева салата

~2400 ккал

Отивам на почивка за 5-6 дни, така че няма да тренирам чак до другия вторник. Очертава се дълга ваканция... толкова време без да тренирам не съм прекарвал от пролетта, а и напоследък имам чувството, че претренирам, така че ще ми дойде супер :)
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

not bad, not baad :]
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
metalex
Доцент
Доцент

Post by metalex »

Завиждам ти за райското кътче,в което живееш.Защо не увеличиш малко храната?Има ли цикличност в тежестите при тренировки?
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

23.08.2011

Ето че след едноседмичен релакс се връщам към нормалния ритъм на живота :)
Изминалата седмица прекарах със значително по-малко количество калории и минимална физическа активност, никакви тежести. Естествено имаше и малко толеранси като например стари спиртни питиета, разни млечни произведения, кофеинови напитки, ядки, тук таме плодчета и т.н.. Но това си е съвсем нормално за една почивка, понякога човек има нужда да избяга от рутината, в рамките на разумното разбира се :?

От днес хапвам и тренирам както си му е реда....

Week №1 - Constant stamina
Тренировка №1
Мъртва тяга: 5,4,3,2,2,1,1,1, @ 80кг
ФКТ: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 17,50кг (без лоста)
Странична преса: 5,4,3,2,2,1,1,1 @ 25кг

Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 100гр. кисело мляко(с каймака), 150гр. домашна извара, половин краставица, 50гр. маслинова паста

Обяд: 250гр свински гърди печени, 2с.л. кьополу, шепа маслини, парче зеле сурово

Вечеря: 400гр. рагу от сьомга и лаврак на фурна, салата от зеле, краставици, лилав кромид и зехтин

Отделно през деня хапнах 5 дренки, една лъжичка пчелен прашец и 5 зелени ореха
Общо~2500 ккал

Сдобих се с една кутия маслинова паста от Гърция, пише "Olive Pulp", тежи 2кг. но не пише калориите, затова и незнам колко са. Самата маслинова субстанция плува в зехтин и трудно бих могъл да преценя калориите, а ми предстои да похапвам от това доста време, предвид разфасовката :)

metalex wrote:Завиждам ти за райското кътче,в което живееш.Защо не увеличиш малко храната?Има ли цикличност в тежестите при тренировки?
Да, средата на живот в едно такова място наистина превъзхожда тази в големия град... към настоящия момент обаче нямам възможност да прекарвам особено много време тук, освен ако не искам да последвам съдбата на Тарзан или Маугли :lol:
За тежестите при тренировките - увеличавам тежестта с около 3% на всяко упражнение като ми стане леко, не редувам тежки и леки тренировки, ако това ме питаш...
Относно калориите - толкова ми се яде, а и към момента теглото ми ме удовлетворява, в дългосрочен план целя да намаля още процента на мазнините и да добавя още някое кило активно тегло, но диапазона 75-77кг ми се вижда много добър. Не съм си поставил за цел да трупам мускулна маса преди всичко, а по-скоро да съм здрав и атлетичен.
Last edited by ChargeR on Fri Sep 02, 2011 19:49, edited 3 times in total.
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

24.08.2011

Тренировка №2
Напади: 5,4,3,2,2,1,1,1, @ 50кг
Набирания: 75 бр. ( 3 пъти 5х5 с различен хват)

Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 35гр. масло, 150гр. извара, половин краставица

Обяд: 300гр. свински джолан на фурна, шепа маслини, една краставица

Вечеря: 400гр. рагу от сьомга и лаврак, 1 с.л. маслинова паста, парче сурово зеле

Освен това през деня хапнах 5 дренки, парче праскова и малко прашец натюр 8)
~2400kal
Last edited by ChargeR on Thu Aug 25, 2011 19:07, edited 1 time in total.
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

25.08.2011

Тренировка
Почивен ден

Пробвах клек на 1 крак - 20бр (10 с десния и 10 с левия) - личен рекорд

Привечер потичах 4км - 4х200м ходене+800м леко тичане

Хранене:
Закуска: 3бр. варени яйца, 40гр. масло, 80гр. извара, половин краставица

Обяд: 300гр. свински гърди печени, 1 чушка, 1 морков, половин краставица

Вечеря: 250гр. сьомга на фурна,шепа маслини, салата от зеле със зехтин

Следобяд и хапнах 1 праскова....

Общо: ~ 2300 kkal
ChargeR
Доцент
Доцент

Post by ChargeR »

Реших да въведа малко по-висока организация в тренировката като направя един 15 седмичен цикъл.
Ако съм жив и здрав мисля да тренирам 5х3 седмици по стамината, като след всяка трета седмица сменям нейния вариант. Още не съм решил как точно да ги редувам. Засега знам само че първите 3 седмици ще тренирам по Констант стамината.
Ще правя от 3 до 5 тренировки седмично, според това колко време имам, но задължително не по-малко от три пъти! Под една тренировка разбирам 2 стамини в един ден, като най-често ще тренирам двете поотделно (например преди обяд и привечер).
Най-накрая се сдобих и с 20кг. тежести с голям диаметър, така че ще атакувам сериозно мъртвата тяга :)

Не си подредждам упражненията по дни от седмицата, просто за конкретния ден избирам две, така че да не се припокриват дърпащи и бутащи и да се различават от избраните за предишната тренировка. Постъпвам така, защото нямам възможност да тренирам вясяка седмица в точно определени дни, а и ми допада всеки път да си комбинирам 2 упражнения по мой вкус 8)
Мисля да си припомня и упражненията като evil wheel, пистолет и добро утро! На пистолета вече установих, че съм задобрял и без да го тренирам :giggle: Последния път правех по 5-6 клякания на крак, а днес разбрах, че вече мога и 10!
Post Reply