За двуличието на веганите разбрах първо от тази книга:
http://www.amazon.com/Vegetarian-Myth-F ... 1604860804
излиза, че въпреки техните напъни да спасяват природата и да не ядат трупове, зад ядките и семената в чиниите им стоят доста трупове
но явно за тях е достатъчно да не ги виждат и да се правят, че не съществуват, нещо като щрауси с глави в пясъка
а тази статия ме потресе:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12807647.ab
http://hunter-gatherer.com/blog/vegan-b ... -deficient
набързо ще преведа: Франция, починало
бебче на 11 месеца
причина: кърмено от майка веганка, установен дефицит на витамини В12 и А, тегло на 11 месеца 5.7 кг
родителите рискуват затвор до 30год
чела съм и за други подобни случай в АНглия
там на няколко такива отговорни двойки родители социалните взеха децата
още един пример:
http://www.expressen.se/nyheter/1.67288 ... -till-dods
http://www.nytimes.com/2007/05/21/opini ... .html?_r=1
хранили новороденото със соево мляко, за да било веганче и да не било на човешко мляко
ми ... умряло детето на 6 седмици
Двуличието на вегАните и за поредното починало веганско дете
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Двуличието на вегАните и за поредното починало веганско дете
Last edited by Freja on Fri Apr 08, 2011 10:01, edited 1 time in total.
-
Cinderella
- Ученик

А какви всъщност са тези трупове, които веганите ядат?
Иначе за това починало френско бебе и яз четох някъде наскоро. Ума не ми побира как е възможно дете на почти 1 година да тежи около 5 кг и това да не притеснява родителите. То освен че кърмата на майката е била лишена от някои важни витамини, тя очевидно не е и била в нужното количество, да не говорим, че 1 годишно дете отдавна трябва да приема и друга храна, освен кърма.
За соевите млека- почти всяка фирма за адаптирани бебешки млека има такива, които се използват при определени заболявания и определено не водят до смърт за няколко седмици.
Иначе за това починало френско бебе и яз четох някъде наскоро. Ума не ми побира как е възможно дете на почти 1 година да тежи около 5 кг и това да не притеснява родителите. То освен че кърмата на майката е била лишена от някои важни витамини, тя очевидно не е и била в нужното количество, да не говорим, че 1 годишно дете отдавна трябва да приема и друга храна, освен кърма.
За соевите млека- почти всяка фирма за адаптирани бебешки млека има такива, които се използват при определени заболявания и определено не водят до смърт за няколко седмици.
Re: Двуличието на вегените и за поредното починало веганско
За съжаление не е точно така. Има много деца /за съжаление и моето/, които от раждането си са на смесено хранене, поради недостиг или не добро качество на кърмата на майката.michi wrote:В природата,ако майката има кърма,то тази кърма дава всичко необходимо на бебето.Ако има дефицит на нещо в кърмата,то тогава на майката млякото ще спре-природа!! Тук явно става дума за недохранване и то осъзнато.Freja wrote: бебче на 11 месеца
причина: кърмено от майка веганка, установен дефицит на витамини В12 и А, тегло на 11 месеца 5.7 кг
Жалко,много жалко....
Така или иначе, навършването на 6 месеца е най-късния момент, в който детето трябва да се захрани, тъй като кърмата вече не може да покрива енергийните му нужди и да му осигурява всички необходими хранителни вещества. Разбира се няма лошо кърменето да продължи наред с другото хранене. Абсолютно убийство си е да лишиш детето си от качествена храна, а в този случай без преувеличение, от храна изобщо.
Моят син на току що навършени 8 месеца, тежи 9,100 килограма. Ама пък той се роди 4,100.
"I'm looking for love all around me
Looking for love to surround me
The love that I need
To rescue the state of my heart"
Looking for love to surround me
The love that I need
To rescue the state of my heart"
тук имам предвид, че земеделието, което им осигурява всичките му там семена, ядки и др. подобни, унищожава много животни, както и почватаCinderella wrote:А какви всъщност са тези трупове, които веганите ядат?
...
но че те са явно на принципа, че щом не виждат трупа в чинията, значи не съществува
както и да е
Има един въпрос, който ме вълнува, а виждам, че тук сте напред с материала и вероятно можете да ми отговорите- как кравите си набавят всичко необходимо само от тревата, та после ние трябва да ги консумираме тях, както и млякото им, за да си набявим и ние на свой ред всички незаменими аминокиселини, микроелементи, витамини и прочие нутриенти? И как кокошките си набавят толкова калций, желязо, витамин А и т.н. само от зрънцата, та ние да тряба да ги ядем, както и яйцата им, за да бъдем здрави и силни? Защо те могат, а ние не?!
Кравите не се хранят с трева. С трева се хранят микроорганизмите, на които кравата е гостоприемник, и те на свой ред разграждат (ферментират) тревата до полезни и усвоими за кравата далаверки. Тя, милата, за това си има търбух
.
Освен това пият безобразно количество вода - 115 литра на ден за млекодойна крава
.. wow .. и ние с наще 2.5 литра вече сме вече голямата работа 
Освен това пият безобразно количество вода - 115 литра на ден за млекодойна крава