ChargeR - Data and Progress
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
26.08.2011
Тренировка №3
Мъртва тяга: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 82,50кг
Лег на Милко: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 25кг
Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 30гр. масло, 300гр. овче кисело мляко, половин краставица
Обяд: 300гр. свински джолан на фурна, салата от зеле и краставици със зехтин
Вечеря: 300гр. сьомга на фурна, парче сурово зеле и един малък морков
~2300kal
Тренировка №3
Мъртва тяга: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 82,50кг
Лег на Милко: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 25кг
Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 30гр. масло, 300гр. овче кисело мляко, половин краставица
Обяд: 300гр. свински джолан на фурна, салата от зеле и краставици със зехтин
Вечеря: 300гр. сьомга на фурна, парче сурово зеле и един малък морков
~2300kal
27.08.2011
Тренировка №4
Клек: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 70кг
Набиране с тежест: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 11,25кг ... другия път качвам
Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 20гр. масло, 200гр. овче кисело мляко, половин краставица
Обяд: 2 пилешки бутчета печени с масло, шепа сушени маслини, салата от зеле и краставици, 5 зелени ореха
Вечеря: 300гр. сьомга на фурна, 100 гр. свински бут печен, 3 с.л. кьополу, малко салата от зеле и краставици
Общо към 2400ккал....
Мисля, че трябва да преразпределя малко калориите и да хапвам повече на закуска за сметка на обяда и вечерята.... ще взема да увелича яйцата и маслото
~2400kal
Тренировка №4
Клек: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 70кг
Набиране с тежест: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 11,25кг ... другия път качвам
Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 20гр. масло, 200гр. овче кисело мляко, половин краставица
Обяд: 2 пилешки бутчета печени с масло, шепа сушени маслини, салата от зеле и краставици, 5 зелени ореха
Вечеря: 300гр. сьомга на фурна, 100 гр. свински бут печен, 3 с.л. кьополу, малко салата от зеле и краставици
Общо към 2400ккал....
Мисля, че трябва да преразпределя малко калориите и да хапвам повече на закуска за сметка на обяда и вечерята.... ще взема да увелича яйцата и маслото
~2400kal
28.08.2011
Неделя - почивен ден
29.08.2011
Week №2
Тренировка №5
Ренегатско гребане: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 25кг
Добро утро: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 45кг
Скок на въже: 5х100
Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 10гр. краве масло, 250гр. овче кисело мляко, 50гр. маслинова паста, половин краставица
Обяд: 300гр. пуешко от бут на фурна, 35гр. краве масло, 1 краставица натюр
Вечеря: 250гр. сьомга на фурна, салата от зеле
~2000 кал
Неделя - почивен ден
29.08.2011
Week №2
Тренировка №5
Ренегатско гребане: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 25кг
Добро утро: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 45кг
Скок на въже: 5х100
Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 10гр. краве масло, 250гр. овче кисело мляко, 50гр. маслинова паста, половин краставица
Обяд: 300гр. пуешко от бут на фурна, 35гр. краве масло, 1 краставица натюр
Вечеря: 250гр. сьомга на фурна, салата от зеле
~2000 кал
30.08.2011
Тренировка №6
Странична преса: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 22,50кг - коригирах техниката и намалих малко тежестта...
Набиране - 100 бр. - 4 пъти 5х5 (максимално бързи повторения)
Храна:
Закуска: 3бр. варени яйца, 25гр. краве масло, 200гр. извара, 40 гр. маслинова паста, половин краставица
Обяд: 300гр. свински гърди, 1 краставица натюр
Вечеря: 200гр. сьомга печена, 200гр. пуешко бутче печено, салата от зеле
~2500 кал
Тренировка №6
Странична преса: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 22,50кг - коригирах техниката и намалих малко тежестта...
Набиране - 100 бр. - 4 пъти 5х5 (максимално бързи повторения)
Храна:
Закуска: 3бр. варени яйца, 25гр. краве масло, 200гр. извара, 40 гр. маслинова паста, половин краставица
Обяд: 300гр. свински гърди, 1 краставица натюр
Вечеря: 200гр. сьомга печена, 200гр. пуешко бутче печено, салата от зеле
~2500 кал
31.08.2011
Ден за възстановяване
Храна:
Закуска: 3бр. варени яйца, 35гр. краве масло, 200гр. овче кисело мляко, 1/2 краставица
Обяд: 250гр. свински гърди на фурна, 1 краставица и 1 домат (цели)
Вечеря: 200гр. сьомга печена, салата - зеле,краставица,домат,кромид,цели маслини,магданоз,зехтин,оцет - любимата ми
~2100 кал
Ден за възстановяване
Храна:
Закуска: 3бр. варени яйца, 35гр. краве масло, 200гр. овче кисело мляко, 1/2 краставица
Обяд: 250гр. свински гърди на фурна, 1 краставица и 1 домат (цели)
Вечеря: 200гр. сьомга печена, салата - зеле,краставица,домат,кромид,цели маслини,магданоз,зехтин,оцет - любимата ми
~2100 кал
01.09.2011
Тренировка №7
Странична преса: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 22,50кг
Мъртва тяга: 5,4,3,2,2,1,1,1 @ 85кг
Храна:
Закуска: 3бр. варени яйца, 50гр. краве масло, 300гр. овче кисело мляко
Обяд: 250гр. овнешко варено, 1 краставица цяла, 20гр. сурови лешници
Вечеря: 100гр. сьомга печена, 200гр. свински гърди на фурна, салата от зеле+маслини
~2700 кал
Мисля да увелича малко храната, особено в тренировъчните дни. Напоследък ежедневната ми физическа активност (извън спорта) е стабилна и взех да се чувствам немощен, ядейки по 2000 и нещо калории...
Също мисля да огранича малко зарзавата - до сега съм ял по над 500гр. свеж зеленчук всеки ден, струва ми се, че е ненужно, освен това установих, че не е едно и също да хапнеш 2 мазни пържоли и 2 мазни пържоли и една купа салата от зеле и краставици например... във втория случаи корема ми се чувства далеч по-дискомфортно, затова и ще редуцирам обема на храната за сметка на зарзаватчето
Тренировка №7
Странична преса: 5,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 22,50кг
Мъртва тяга: 5,4,3,2,2,1,1,1 @ 85кг
Храна:
Закуска: 3бр. варени яйца, 50гр. краве масло, 300гр. овче кисело мляко
Обяд: 250гр. овнешко варено, 1 краставица цяла, 20гр. сурови лешници
Вечеря: 100гр. сьомга печена, 200гр. свински гърди на фурна, салата от зеле+маслини
~2700 кал
Мисля да увелича малко храната, особено в тренировъчните дни. Напоследък ежедневната ми физическа активност (извън спорта) е стабилна и взех да се чувствам немощен, ядейки по 2000 и нещо калории...
Също мисля да огранича малко зарзавата - до сега съм ял по над 500гр. свеж зеленчук всеки ден, струва ми се, че е ненужно, освен това установих, че не е едно и също да хапнеш 2 мазни пържоли и 2 мазни пържоли и една купа салата от зеле и краставици например... във втория случаи корема ми се чувства далеч по-дискомфортно, затова и ще редуцирам обема на храната за сметка на зарзаватчето
Да, сьомгата наистина буди подозрение...
Истината е, че се снабдявам с нея на цената на замразеното пилешко, или пък на свинските субпродукти (за килограм), а в такава ситуация предпочитам да похапвам сьомга, макар и понякога това да внася еднообразие в моето меню. Не винаги се продава, но като има си взимам доста - поне 2кг, а понякога и 3-4... а веднъж като се замрази вече не е хубава, затова я похапвам прясна. Трябва да отбележа, че това не е "филе" ,каквото е в порциите сьомга по ресторантите, има си кости - местото е от коремната част на рибите или от гръбнака, като аз съм фен на "коремчетата", понеже са по-мазни и сочни
Посолвам, пека я 15-20мин на 180градуса и е готова за употреба! Другия път ще снимам тавата...
Като оставим социално-битовите аспекти, мисля че сьомгата е изключително подходяща за ВМ-НВХ, с две думи - мазна и полезна!
Относно останалата част от поста ти... смятам, че не е необходимо човек да изоставя кариерата и професионалните си цели, или да отхвърля съвременния начин на живот, присъщ за големия град, заради такова нещо.
За мен обаче е факт, че по-примитивното ежедневие действа на човек изключително успокоително, разтоварващо, зареждащо, здравословно, отрезвяващо и така нататък. Под примитивно визирам това, което очевидно е невъзможно и не се случва на масовия гражданин - да нацепи дърва, да запали огън, да окоси тревата, да боядиса оградата, да нахрани животните, да си посади или набере нещо, да дремне на сянка или да се попече на ливадата, да отиде за вода, да си купи яйца от съседа, или да му свърши една работа срещу 1 туба вино
... и други ей такива дейности. За мое щастие имам възможност да съм и от двете страни на нещата ... всмисъл, че нито съм израснал тук от появяването си, нито пък пребибавам за постоянно и мога да дам обективна оценка за плюсовете и минусите и на двата вида начин на живот.
По мои наблюдения обаче, зависи от самия човек - едни не биха се разделили за нищо с нощния живот, хората, заведенията. Други пък с гледките, залеза и шума на дърветата... аз лично съм някъде по средата
Като оставим социално-битовите аспекти, мисля че сьомгата е изключително подходяща за ВМ-НВХ, с две думи - мазна и полезна!
Относно останалата част от поста ти... смятам, че не е необходимо човек да изоставя кариерата и професионалните си цели, или да отхвърля съвременния начин на живот, присъщ за големия град, заради такова нещо.
За мен обаче е факт, че по-примитивното ежедневие действа на човек изключително успокоително, разтоварващо, зареждащо, здравословно, отрезвяващо и така нататък. Под примитивно визирам това, което очевидно е невъзможно и не се случва на масовия гражданин - да нацепи дърва, да запали огън, да окоси тревата, да боядиса оградата, да нахрани животните, да си посади или набере нещо, да дремне на сянка или да се попече на ливадата, да отиде за вода, да си купи яйца от съседа, или да му свърши една работа срещу 1 туба вино
По мои наблюдения обаче, зависи от самия човек - едни не биха се разделили за нищо с нощния живот, хората, заведенията. Други пък с гледките, залеза и шума на дърветата... аз лично съм някъде по средата
Last edited by ChargeR on Thu Sep 01, 2011 22:03, edited 1 time in total.
- daniel.panev
- Асистент

Лошото е, че и сьомгата стана малко като пилешкото - за да е на тая цена очевадно е от развъдници, където е хранена с "обогатени" (с...нещо, в най-общия случай) протеинови топчета и прочие. Иначе и аз правя така - готвя по много наведнъж и после ям с дни...
P.S. Не ме разбирай погрешно - ако и аз имах достъп до "такава" сьомга, и аз щях да правя като теб
P.P.S. И една идея от мен - вземаш парчета сьомга, посоляваш и попиперяваш ги обилно, поставяш отгоре по едно парче масло, поръсваш щедро със ситно накълцана смес от магданоз и копър, увиваш плътно всяко парче в метално фолио за печене и печеш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.
После само разгъваш фолиото и ядеш...
P.S. Не ме разбирай погрешно - ако и аз имах достъп до "такава" сьомга, и аз щях да правя като теб
P.P.S. И една идея от мен - вземаш парчета сьомга, посоляваш и попиперяваш ги обилно, поставяш отгоре по едно парче масло, поръсваш щедро със ситно накълцана смес от магданоз и копър, увиваш плътно всяко парче в метално фолио за печене и печеш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.
Е, няма как със сигурност е от развъдници, това дори не е тайна. Ясно ми е, че там рибите ги зобат, обаче аз не знам за такова месо в търговската мрежа, което не е от назобано животно, но тук вече засягаме един многократно дъвкан проблем, за това доколко полезното е наистина полезно...daniel.panev wrote:Лошото е, че и сьомгата стана малко като пилешкото - за да е на тая цена очевадно е от развъдници, където е хранена с "обогатени" (с...нещо, в най-общия случай) протеинови топчета и прочие. Иначе и аз правя така - готвя по много наведнъж и после ям с дни...
Цената впрочем е такава, понеже това е един вид субпродукт - води се рагу от сьомга.
Относно рецептата, магданоза и копъра ще ги пробвам още следващия път. За фолиото не знам дали ще е удачно, понеже парчетата са много на брой - малки и тънки. Описаният от теб метод го прилагам при цели риби - най-често сладководни.
Масло в началото слагах, но в последствие се отказах, тъй като месото и без това е много мазно, дори се налага да изцеждам тавата след печенето, все едно е агнешко. Удачно е само, ако партидата е от гръбнаци, коремчетата наистина са сигурно най-мазната част от цялата риба! (обожавам ги)
- daniel.panev
- Асистент

02.09.2011
Тренировка №8
Набиране с тежест: 4,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 12,50кг
Напади: 5,4,3,2,2,1,1,1 @ 50кг
ФКТ: 3х5 @ 20кг (без лоста)
Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 40гр. краве масло, 100гр. домашна изварка
Обяд: 350гр. овче месо варено, 1 краставица и 1 морков (цели)
Вечеря: 300гр. свински дроб и 200гр. свински врат от скарата, парче зеле, 1с.л. зехтин и изстискан лимон за дроба
Общо около 2700калории...
Пълен съм с енергия последните два дни.... дори мислех и да тичам тая вечер, обаче ми излезе работа и го отложих.
Тренировка №8
Набиране с тежест: 4,4,3,2,2,1,1,1,1 @ 12,50кг
Напади: 5,4,3,2,2,1,1,1 @ 50кг
ФКТ: 3х5 @ 20кг (без лоста)
Храна:
Закуска: 2бр. варени яйца, 40гр. краве масло, 100гр. домашна изварка
Обяд: 350гр. овче месо варено, 1 краставица и 1 морков (цели)
Вечеря: 300гр. свински дроб и 200гр. свински врат от скарата, парче зеле, 1с.л. зехтин и изстискан лимон за дроба
Общо около 2700калории...
Пълен съм с енергия последните два дни.... дори мислех и да тичам тая вечер, обаче ми излезе работа и го отложих.