|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
extreme Ученик

Юзър от: 01 Юни 2012 Мнения: 1
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 21:45 Заглавие: Възстановяване след операция на апендикса? |
|
|
Въпросът ми е колко месеца след операция на апендикса можем да ходим на фитнес.Лекарят,който ме оперира беше малко (съжалявам за думата) шемет и беше някак отнесен винаги разсеян и много странен.Каза ми след 6 месеца ще можеш отново да дигаш тежки неща,защото въпреки,че операцията засяга мускули,но малка част от мускули тоест като площ е малък разреза(около 4 сантиметра).Учудих се,че след толкова малко време ще мога да вдигам тежести.Когато казах на майка ми,която едно време е била мед.сестра тя ми каза,че 6 месеца са много малко и,че преди е било минимум година след операцията да се вдигат.Та въпросът ми е колко време?Със сигурност не е 6 месеца,защото е прекалено малко и не намерих никъде в интернет тема за апендикс само хернии и операции на крайници и други части на тялото с голяма дължина на разреза.Слаб и висок съм нямам коремче и съм ходил преди операцията така по малко на фитнес,но не често.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tarratos Ученик

Юзър от: 09 Сеп 2011 Мнения: 7 Живее в: Пловдив
|
Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 23:44 Заглавие: |
|
|
Така е. Лекарят е прав.
Анатомично не се режат мускули, а ги придърпват настрани чрез разрехавяване. По принцип не се реже. Но като се стигне до перитонеума няма как се реже и така се създава дефект в него, който трябва да зарасне. А самия факт че вече са ти бъркали в червата те прави рисков за херния така че ДА. Не вдигай тежести ПОНЕ половин година. След това може да започнеш но умерено.
Иначе пий витамин Ц и т.н. всичко необходимо за здрава съединителна тъкан когато почнеш да тренираш след 6тия месец защото риска си остава. Ако до 5тата година нямаш проблем значи нямаш от какво да се притесняваш.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
metalex Доцент

Юзър от: 01 Окт 2010 Мнения: 400 Живее в: Ямбол
|
Пуснато на: Съб Юни 02, 2012 17:39 Заглавие: |
|
|
Погледни това
http://hernia-center.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=15&lang=bg
А сега да кажа и за моя случай.Около Коледа 2010 г.ми направиха операция от херния в едната торбичка на тестисите.Тя се прави чрез влизане през коремната стена,като също като апендикса,не се реже мускул.Току що си погледнах в дневника,още на 07.02.2011 съм започнал да правя тяга и клекове,т.е.месец и половина по-късно.Така че не се плаши,ти най-добре ще си усетиш тялото.Успех! _________________ Вашите мускули вече могат да вдигнат автомобил.Те просто още не знаят това.
Павел Цацулин
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|