Дневник на Вальо

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Noodle
Професор
Професор

Post by Noodle »

Мисля, че лоста за ФКТ(стандартен олимпийски) се смята като 9кг, защото е подпрян в единия край ;)
Аз лично като правя това движение отбелязвам само тежестите, лоста не го смятам.
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

:oops: Ще се коригирам :beer:

Ето и тренировката за вчера:
Стандартна стамина
ренегатско гребане 5@ 32 кг 1 rm
клек 5@ 100 кг 1 rm (липсва ми силата, защото на по-леките серии не усещам затруднение)
+
Кофички 5,5,5,5,8,10 с лично тегло
Пек дек 5х5 @ 60 кг
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Вчера малко прекалих и днес не мога да стана.
Стандартна стамина
Военна преса 5 @ 75 кг 1 rm
Мъртва тяга 5 @ 139 кг 1rm
+
Кофички 10,9,9,8,7 с лично тегло
ФКТ 1х10 @ 17,5 (+9), 4х10 @ 15 (+9)
Сега като се замислих излизат над 10 тона вдигнати тежести за тренировка [ss_dizzy_1]
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

В сряда имах уникална сила. Нямам представа каква беше причината.
Набирания 3х2
+
Стандартна стамина
Скрипец 5 @ 120 кг 1 rm (което очевидно не ми е макса, но ги правя след набиранията, а скрипеца ме ограничава до 100 кг)
Напади 5 @ 55 кг 1 rm (не знам откъде ми дойде силата, но по план ги правя с 50 и не усетих да се натоварвам затова и вдигнах килограмите)
+
кофички 10,9,7,7
Last edited by Вальо on Mon Oct 07, 2013 16:15, edited 1 time in total.
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Септември - Като преглеждам месеца не съм пропускал много тренировки, но пък някак разпиляно ми се струваше всичко. Доста празници, от които бавно се възстановявам. Като килограми не съм отслабнал, но пък влязох в две ризи, които не съм слагал от доста време.

4 км -31:10 (-30 секунди) след много натоварен ден и фитнес. Доволен съм. Следващия месец пак
Ренегатско гребане 32 кг +2 кг
Военна преса 75 кг
Мъртва тяга 139 кг
Клек 100 кг
Странична преса 32 кг
Скрипец - 120 кг - ограничен съм от скрипеца на 100 кг, но вече почнах да правя набирания.
КПП 78 -> 80 кг
Лежанката на Милко 40 кг
Напади 55 кг +8 кг (смятам, че изоставането ми на единия крак намалява и затова успявам да ги вдигам толкова бързо)
Лицеви опори 30 -> 40 +10 кг
Набирания 1,5 -> 3х2.
Кофички с лично тегло - 10 (максимум за серия)
ФКТ 17,5 кг (+9)
Пек дек 60 кг

Килограми 138 (+-0 кг) Бях спаднал до 136, но редовно си варирам 2-3 килограма и днес съм 138. И храната напоследък я разбутах, така че и тя дава ефект. Както и да е. Ставам силен :) :muscle:
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Вторник:
Стандартна стамина
КПП 5@ 85 кг 1 rm +5 кг без да го правя скоро и може още някое грам да се сложи
Клек 5@ 100 кг 1 rm и ми дойде лек
+
5х5 @ 80 пек дек
Кофички 9,8,7
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Все пропускам след тренировка да си драсна какво съм правил.

За четвъртък:
Стандартна стамина
Ренегатско гребане 5@ 32 кг 1 rm иии тук ще вдигам
3х2 набиране с надхват
скрипец 5 @ 120 кг 1 rm
ФКТ 3х5 @ 17,5 кг (+9) 2х5 @ 15 кг (+9)
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Събота:
Стандартна стамина
Напади 5@ 60 кг 1 rm +5 кг
Лежанката на Милко 5@ 40 кг 1 rm
+
Кофички 10,9,8,8,8
В резултат на вдигнатите килограми имах сериозна мускулна треска в неделя, а от понеделник съм с някакво вирусче и пропускам няколко тренировки.
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Хванах някакво вирусче предната седмица и пропуснах тренировките.

Събота отидох до стадиона и избягах 4 км за 30:45

Вчера:
Стандартна стамина
Военна преса 5@ 78 кг 1 rm +3 кг
Мъртва тяга 5@ 144 кг 1 rm + 5 кг
+
Кофички 11,10,8,8,8
Ще кача тези дни и видео с мъртва тяга, че толкова клипчета съм изгледал, а не съм сигурен, че го правя правилно.
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Вчера:
Стандартна стамина
Ренегатско гребане 5 х 35 кг 1 rm
Пек дек 6х5 @ 80 кг
И май имаше още нещо, но не мога да се сетя.

Днес:
Набирания 2х5 якоооо :muscle:
Скрипец 2х5@ 100 кг, 2х5@ 95 кг, 2х5@ 90 кг
Стандартна стамина Клек 5х 105 кг 1 rm
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

https://www.youtube.com/watch?v=3DVzJ4UgOiA

Така и не можах да го обърна това видео. Или го разтяга или после не се отваря. Ще гледам пак да снимам, че така е трудно за гледане. Ще се радвам да чуя мнения за техниката на изпълнение.

Вчера:
Стандартна стамина
КПП 5@ 90 кг 1 rm
Напади 5@ 60 кг 1 rm
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Неделя потичах 4,3 км за 33 минути.
Noodle
Професор
Професор

Post by Noodle »

Фиксирай погледа някъде и гледай там по време на движението, имам чувството, че много клатиш главата нагоре-надолу(ама може да е от видеото).
В начално положение дай раменете малко пред лоста.
Няма нужда от хиперекстензията, която правиш в края на движението.

И най-добре снимай пак, че така е трудно да се прецени добре :)
Monster
Ученик
Ученик

Post by Monster »

Много сте претенциозни, бре. Аз просто си завъртях телевизора и така анализирах видеото [ss_hide_1] . Преди това го ползвах като тренировка за врат. След като заякнах обаче, реших да завъртя видеото, че да може и вие да гледате без да се схващате:

http://youtu.be/VssZMQJBcJM

За техниката мисля, че е що-годе добре. Но също така мисля, че и тежестта не те предизвиква за по-добра техника. Тия килограми са ти лекички. Едно е техника на тежест за 8-9 повторения и друго е техника на тежест за 1-2 повторения. Ако искаш снимай и на по-тежка серия.

За нещата, които Нуудъл каза, съм горе-долу съгласен.

Няма нужда да се разтягаш в края. В мнозинството упражнения е по-добре да използваш по-простички естествени движения и повече килограми, отколкото да правиш нещо странно с по-малко килограми.
Позицията на главата оказва влияние в почти всички упражнения. При повечето от тях е най-добре да се гледа право напред. Разбира се, може да тестваш и да видиш как най-добре ти пасва на теб. Може да има изключения. Например при задния клек, като че ли за повечето хора е по-добре да гледат нагоре, особено при изправянето. При мъртвата тяга също може да има вариации. Ако например имаш сравнително по-слаби крака и най-трудната част от упражнението за теб е изтеглянето от пода, то може би ще е по-добре в началото да гледаш надолу. Ако най-трудно ти е завършването на упражнението, може би е по-добре да гледаш нагоре. Като цяло, гледайки надолу стягаш по-лесно корема и имаш по-добра стабилност в него, докато гледайки нагоре се получава същото в горната част на гърба. Като свикнеш може и да комбинираш. но в почти всички случаи ще е добре като гледаш напред.
За раменете напред не съм напълно сигурен. Идеята е да не заобикаляш краката при дърпането (в твоя случай повече при спускането), а да теглиш право нагоре, но това може да се подпомогне и като хващаш максимално тясно до краката и като подобриш гъвкавостта си. При някои хора се получава доста добре, ако в начално положение са максимално близко с краката до лоста, но при изтеглянето лостът ще се драска в тях и дори може да ти пуска кръвчица, така че ако правиш често тяга, ще трябва или да предпазиш с нещо или да ходиш с надрани пищяли. Разбира се, пробвай и с рамената напред и ако всичко изглежда добре, няма проблеми. При повечето хора обаче е по-добре тежестта да се тегли през петите и измествайки се малко напред, тежестта тръгва малко по-лесно към пръстите на краката.
Също така по правило, всеки които питаш за мъртвата тяга, ще ти каже да не се прегърбваш в долната част на гърба. Разбира се, за това си трябва нужната гъвкавост, а при по-голяма тежест и сила. Ако не можеш да държиш кръста напълно прав, то по-добре да тръгнеш съвсем леко прегърбен и да задържиш тази позиция, отколкото да тръгнеш с прав кръст и по средата на движението изведнъж да се прегърбиш. Някои хора пък, и по-често жени, са прекалено разтегнати напред и гърбът им изписва вътрешна арка. По тоя начин се намалява натоварването на гърба, но за да се постигне това, коремната стена се разтяга и се натоварва повече. Най-добре е да си изправен и отпред и отзад. Оптималната позиция винаги е най-желана, но при тежки опити за 1-2 повторения трудно се постига.

Щях и разни други неща да пиша, но виното вече си казва думата. На тия килограми, с тая техника, не виждам да имаш някакви проблеми. Засега важното е, че нямаш прегъване на ръцете :D Ако се пънеш да вдигаш повече, може пак да снимаш. И по-добре да упражняваш контрол на задкамерното устройство, отколкото да си чупим вратовете :) Иначе, тая зала добре изглежда. Ако е във Варна. може да мина някой път да понапомпя
Вальо
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Вальо »

Благодаря ви за мненията. Наистина главата много съм я клатил без да забележа. Относно тежестта - това ми е 8-мата серия от стандартната стамина и затова е по-лека. Ще пробвам и с малко по-изнесени рамена напред. Иначе залата е във Варна :)

За вторник:
Стандартна стамина
Военна преса 5@ 78 кг 1 rm
Мъртва тяга 5@ 144 кг 1 rm
Post Reply