|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
SinCor Ученик

Юзър от: 18 Авг 2005 Мнения: 16 Живее в: София
|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2010 23:14 Заглавие: Рисковете от работата "на бюро" |
|
|
Наскоро попаднах на няколко дискусии по темата колко много вредни са професиите, при които човек седи на стол 6-7+ часа. Тъй като предполагам доста хора работят по този начин, и няма вариант за промяна (поне докато човек работи за друг), пускам следните линкове за дискусия по темата. Ще е интересно хората, които разбират нещата в дълбочина какво мислят за статиите и направените проучвания, доколко са адекватни и т.н.
Sitting Too Much May Be Hazardous to Your Health
Stand Up While You Read This!
TV addicts risk heart disease, study finds
Аз лично започнах следния експеримент: тъй като и аз работя на бюро средно 8-9 часа, а пък след това средно още 3-4 часа на бюрото вкъщи, реших да не седя на стола вкъщи, а да коленича пред бюрото. За 1-2 седмици усещам, че има едно (субективно разбира се) усещане за стягане в задника, като цяло съвсем не ми е дискомфортно, даже напротив, учудващо "забравих", че вкъщи пред бюрото се стои седнал. За да е пълна трансформацията планирам да си намеря нещо подобно на бар-маса, която да пробвам да я ползвам като бюро прав.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
cremcaramel Ст. асистент

Юзър от: 29 Яну 2006 Мнения: 239 Живее в: Brisbane
|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 03:17 Заглавие: |
|
|
Хм, интересно.
На мен например не ми достига височина да коленича пред бюрото. Но редовно използвам швейцарска топка.
Да стоиш прав с часове не мисля, че е много по-добре отколкото да седиш обаче.  _________________ По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Freja Студент

Юзър от: 17 Ное 2009 Мнения: 56
|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 09:07 Заглавие: |
|
|
колега в Дания имаше такъв стол
беше почти коленичил на него, тялото леко приведено напред
имаше и подлакътници
столът изглеждаше безумно, но всъщност беше много удобен
аз напр при дълго возене в кола при всяко спиране правя упражнения:
клекове, напади и щъркелово ходене с високодигнати колена
на работа ползвам стълбите при почивките за кафе и обяд задължително
и излизам на обяд на лека разходка
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SinCor Ученик

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
орион Студент

Юзър от: 27 Окт 2006 Мнения: 32 Живее в: свят голям, тук и там
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 15:22 Заглавие: |
|
|
аз седя по 10 часа на ден, като абсолютен минимум, пред РС. после, по време на вечеря, после пак. на работа - с колата, след работа - пак. знам, че не е добре, взеха и краката да ми отичат. да стоя е пълен абсурд. обаче може да си навивам GSM-то да ми звънка на кръгъл час да правя по някой и друг клек. _________________ Никога не е късно да бъдеш това, което би могъл да бъдеш.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SinCor Ученик

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2011 11:33 Заглавие: |
|
|
Да взема да бъмпна темата тъй като се интересувам от мнения относно разширените вени. Както знаете, битува мита, че те се причиняват от стоене прав. В крайна сметка, вярно ли е това?
Ако да, как това се връзва с горните изследвания? ... и кое е по-зле - седене на стол или стоене прав, за едно и също време.
Ако пък не, здраве да е, аз се "мъча" да направя повече от няколко дни правостоящо бачкане, не че е страшна мъка, но като че не си раздвижвам краката достатъчно, защото ми натежават в края на деня ... и след 3-4 дни така се включва мита за разширените вени
Иначе през останалите дни си бачкам пред бюрото на (швейцарска) топка, доста по-удобна ми е от стол. _________________ http://twitter.com/trippplez
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toxy Ученик

Юзър от: 16 Окт 2013 Мнения: 1
|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 10:50 Заглавие: |
|
|
Аз съм прекарал тромбоза на дълбока ена на единия крак, и сега няколко години след това много ме мъчи липсата на реканализацяи на вената - пр дълго седене кракът ми се схваща много неприятно, както и след по-продължително стоене прав. Надявам се с повече движение и регулиране на теглото да се почувствам по-добре.
Седенето не е много здравословно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|