Здравейте,
имам за цел да си вдигна отскока. Някой има ли практически съвети за тренировки и упражнения за ударно покачване на вертикален отскок.
Отскокът ми трябва за баскетбол - целта е забивка, а за това ми трябват още 20см. Специфичното е, че се отскача със засилка от крачка от левия крак.
Мислите ли, че е възможно +20см до края на лятото? Вмомента отскокът ми е 70см .
Отскок
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Бих препоръчал The Vertical Jump Development Bible на Kelly Baggett, макар че тя се съсредоточава повече над отскок от място с два крака.
Според мен да качиш от 70 до 90 см до края на лятото е прекалено амбициозна цел, и дори и да ти е възможна за 2 месеца, надали е нужно да рискуваш контузия или изпържване на ЦНС.
Би трябвало за 6 вместо 2 месеца не само да стане, но и да стане без да го усещаш като кой знае колко натоварващо.
Според мен да качиш от 70 до 90 см до края на лятото е прекалено амбициозна цел, и дори и да ти е възможна за 2 месеца, надали е нужно да рискуваш контузия или изпържване на ЦНС.
Би трябвало за 6 вместо 2 месеца не само да стане, но и да стане без да го усещаш като кой знае колко натоварващо.
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
- Милко Георгиев
- Академик