Отскок

Трениране с тежести (щанги, гири, дъмбели, пудовки), ластици, свободно тегло с цел подобряване на физическата подготовка и представянето в различни видове спорт.

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
ujcmd
Ученик
Ученик

Отскок

Post by ujcmd »

Здравейте,

имам за цел да си вдигна отскока. Някой има ли практически съвети за тренировки и упражнения за ударно покачване на вертикален отскок.
Отскокът ми трябва за баскетбол - целта е забивка, а за това ми трябват още 20см. Специфичното е, че се отскача със засилка от крачка от левия крак.

Мислите ли, че е възможно +20см до края на лятото? Вмомента отскокът ми е 70см .
impossible is nothing
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Бих препоръчал The Vertical Jump Development Bible на Kelly Baggett, макар че тя се съсредоточава повече над отскок от място с два крака.

Според мен да качиш от 70 до 90 см до края на лятото е прекалено амбициозна цел, и дори и да ти е възможна за 2 месеца, надали е нужно да рискуваш контузия или изпържване на ЦНС.
Би трябвало за 6 вместо 2 месеца не само да стане, но и да стане без да го усещаш като кой знае колко натоварващо.
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Също така, прави отскоци със щанга; и имитации на реалното движение с медицинска топка.

Кондиционен треньор
ujcmd
Ученик
Ученик

Post by ujcmd »

Мерси за съветите!
The Vertical Jump Development Bible - това е велико!
impossible is nothing
Post Reply