Проблеми с вегетативна нервна система и тренировки

Упражнения със собствено тегло, аеробни занимания, стречинг

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Жанета
Ученик
Ученик

Проблеми с вегетативна нервна система и тренировки

Post by Жанета »

Здравейте и от мен! Чета отдавна форума, но се регистрирах сега, поради здравословен проблем, който пречи да живея и да тренирам нормално. Предварително моля да да бъда извинена за хаотичното писане.
На 28 години съм,жена. Висока-178, 75кг. От години тренирам тае-бо и интензивна аеробика. Смея да твърдя, че издържах доста на физическо натоварване. Всичко беше добре допреди 5 месеца. Дотогава пуших по около кутия цигари на ден и пиех по 2-3 силни кафета в продължение на няколко години. Употребявала съм и алкохол в компания.
В края на май месец, ден след като силното (поне за мен) земетресение ме стресира, получих ужасен нервен срив. Часове след излизането ми от вкъщи, и след приема на 1 силно кафе, си помислих че това е краят.
Не можех да дишам. Влошавах се със секунди. Отидох до Спешния център. Изтръпнаха ми краката и ръцете. Биха ми диазепам. Направиха ми кардиограма-беше ок. Кръвното също. Казаха ми, че съм получила нервен срив.
Оттогава се почна адът. Не можех да направя 2 крачки като хората, какво остава да тренирам. Невроложка ми изписа транксен, който понижаваше много кръвното ми налягане и се чувствах ужасно. След около 50тина дни, реших да го спра по схема. И всичко се завърна с пълна сила. Посетих психиатър, който ми изписа сероксат-антидепресант. Постави ми диагноза "Паническо разстройство". Месец след приема му, вече бях ок. Сега го пия 3ти месец, и след няколко дни започвам да го спирам по схема, живот и здраве. Тренирам от месец отново, но по-различно - кръгови тренировки, малко спининг, тренировки с тежести.В началото усещах голям дискомфорт. Вече след близо месец се справям по-добре.
Но така да ми липсват тае-бото и интензивната аеробика. А вече сякаш не съм същият човек.

Тъй като сте любимия ми спортен форум, искам да ме посъветвате нещо. Тъй като при опит за интензивно скачане, започва всичко да ме стяга, да не мога да дишам, според вас проблем ли е ако напук на състоянието ми се завърна отново на тренировки?
При положение, че нямам проблеми с кръвното си, както и със сърцето, какво толкова би ми се случило?
Просто след преживения ужас не знам какво ме чака, след спирането на антидепресанта. Хубавото е, че спрях изцяло да пуша, да пия кафета и изключих алкохола напълно. Лошото е, че не знам какво ме очаква.

Благодаря за отделеното време. И ви моля за съвет относно тренировките при такива случаи като моя.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Ако не друго, то поне научи това
http://lichentrenior.com/kakvo-e-visoko ... renirovka/

Кондиционен треньор
Post Reply