|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Miroslav Y Ученик

Юзър от: 28 Юни 2018 Мнения: 4
|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2018 10:56 Заглавие: Възстановяване след скъсан менискус |
|
|
Здравейте,
Преди седмица ми направиха артроскопска операция на коляното. Скъсах вътрешен менискус, който ми блокира коляното. Отстраниха парчето и сега съм първа седмица на възстановяване след операцията. От болницата ми дадоха списък с упражнения, които да правя по седмици. Та за първите две седмици след операцията правя сгъване и разгъване на коляното без натоварване, повдигане на крака от легнало положение във всички посоки и т.н всичко без натоварване. След втората седмица - велоергометър и плуване.
Бих искал да чуя и вашето мнение, как да ми протече възстановяването, кога да започна упражнения за баланс и какви да са те? Какви упражнения да включа с тежести и на какъв етап?
Ако някой от вас е преминал през това нека сподели, как е преминало възстановяването и на какви натоварвания се подлага след това? В последствие дали е добре да се ползва наколенка по време на натоварвания?
Благодаря,
Поздрави
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Милко Георгиев Академик

Юзър от: 05 Сеп 2004 Мнения: 1087 Живее в: София
|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2018 13:31 Заглавие: Re: Възстановяване след скъсан менискус |
|
|
Miroslav Y написа: | Здравейте,
Преди седмица ми направиха артроскопска операция на коляното. Скъсах вътрешен менискус, който ми блокира коляното. Отстраниха парчето и сега съм първа седмица на възстановяване след операцията. От болницата ми дадоха списък с упражнения, които да правя по седмици. Та за първите две седмици след операцията правя сгъване и разгъване на коляното без натоварване, повдигане на крака от легнало положение във всички посоки и т.н всичко без натоварване. След втората седмица - велоергометър и плуване.
Бих искал да чуя и вашето мнение, как да ми протече възстановяването, кога да започна упражнения за баланс и какви да са те? Какви упражнения да включа с тежести и на какъв етап?
Ако някой от вас е преминал през това нека сподели, как е преминало възстановяването и на какви натоварвания се подлага след това? В последствие дали е добре да се ползва наколенка по време на натоварвания?
Благодаря,
Поздрави |
Вторична рехабилитация с реални, многоставни движения и тежести започва след 6-та седмица от операцията. Изпълняват се бавно и правилно. Обикновено е необходимо да се работи за мобилност и управление на тазобедрената и глезенната стави. Липсата на добро движение там води до проблеми в коляното.
Няма нужда/полза от наколенка. _________________
Кондиционен треньор
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Miroslav Y Ученик

Юзър от: 28 Юни 2018 Мнения: 4
|
Пуснато на: Съб Юни 30, 2018 18:45 Заглавие: |
|
|
Благодаря!
Освен клек и напади други кави упражнения мога да включа с тежести?
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Милко Георгиев Академик

Юзър от: 05 Сеп 2004 Мнения: 1087 Живее в: София
|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2018 08:30 Заглавие: |
|
|
Miroslav Y написа: | Благодаря!
Освен клек и напади други какви упражнения мога да включа с тежести? |
Good Morning е винаги от полза.
И стречинг на квадрицепс, поне. _________________
Кондиционен треньор
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|