|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nev Ученик

Юзър от: 06 Дек 2004 Мнения: 3
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 18:36 Заглавие: Въпроси за фитнес тренировката |
|
|
Здравейте!
На 16год съм, висока 162см,в момента тежа 58-59кг (на нвд съм отскоро за втори път, мин.год също бях за около месец, но тотално се провалих по коледните празници ) преди да започна нвд бях 62кг.Тръгнах на фитнес (днес-за2ри път), картата ми е за 3пъти седм. но мисля скоро да почна и да тичам.
Имам няколко въпроси относно фитнеса:
-Тренирам най-вече на гладиатора с тежест 27кг(2-3 вида упр.за ръце,всяко по 3-4сериих10-15повт.,едно упр. за краката5сериих15повт.) също така на абдуктора незнам точно колко тежест, 4серииХ20повт, също така по една серия напади с по 5 кг тежест във всяка ръка, малко клякания с 5кг и т.н каквото ми падне.Притеснява ме дали тежестите ще попречат на растежа ми на височина?Мислите ли че трябва да намаля тежестите?
-Имам проблеми с крос-тленажора - не издържам повече от 5мин. на 10степен.Дали това се дължи на нвд или на понижените ккал (1100-1400)?
-Жената във фитнеса каза че така не мога да топя мазнини (чрез тежестите и малкото вр. на кростренажора) и че само ще превърна мазнините в муск.маса, а за горене на мазнини трябвало единствено да стоя 40мин на кростренажора на1степ.Това вярно ли е?
Много съжалявам за дългия пост!Моля ви, отговорете ми, този път съм се хванала сериозно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Петко К изгонен.
Юзър от: 10 Сеп 2004 Мнения: 22
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 20:45 Заглавие: Re: Въпроси за фитнес тренировката |
|
|
nev написа: | Здравейте!
-Жената във фитнеса каза че така не мога да топя мазнини (чрез тежестите и малкото вр. на кростренажора) и че само ще превърна мазнините в муск.маса, а за горене на мазнини трябвало единствено да стоя 40мин на кростренажора на1степ.Това вярно ли е?
Много съжалявам за дългия пост!Моля ви, отговорете ми, този път съм се хванала сериозно  |
Това не е вярно! Мазнините не могат да се превръщат в мускулна маса! Щеше да е много хубаво, ако можеше (да знаеш колко мазнини имам да "превръщам" ), но не може!
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Милко Георгиев Академик

Юзър от: 05 Сеп 2004 Мнения: 1087 Живее в: София
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 21:52 Заглавие: |
|
|
Nev, намали повтортенията до 5 и съответно увеличи тежестите. Прави 2-3 серии. _________________
Кондиционен треньор
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Милко Георгиев Академик

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 22:32 Заглавие: |
|
|
nev написа: | Много благодаря за бързите отговори!
Милко, това ми харесва - повече тежест, по-малко повторения.Обаче не искам да трупам мускули а и се страхувам че ще се спре растежът ми (той май вече е спрял)Дали това може да стане?
Хрумна ми и още нещо - горят ли се много калории с тежести или са по-малко от колкото с кардио(защото всъщност кардиото скапва, тежестите само тонизират) |
Точно 5 повторения по 3 серии е тренировка за избягване на растеж.
Може първия месец да ти се увеличи обиколка с 1 см от повишаване на тонуса на ускула. След това няма да расте повече, ако не качваш килограми.
Растежът ти няма да се повлияе.
С тежести се гори много. Колкото е по-тежко - толкова повече. Кардиото е най-ефективно когато е интервално - редуваш спринт с ходене. _________________
Кондиционен треньор
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Милко Георгиев Академик

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 22:27 Заглавие: |
|
|
nev написа: | Милко Георгиев написа: | Може първия месец да ти се увеличи обиколка с 1 см от повишаване на тонуса на ускула. След това няма да расте повече, ако не качваш килограми. |
Здравей Милко, за обиколката на краката ли става въпрос?При мен там положението е наистина трагично - като качвам кг, само там се трупат, като свалям, те почти не отслабват Нямам нищо против да се увеличи обиколката на бицепса ми да кажем ,но моята главна цел е отслабване в краката(дали да не спра да тренирам с тежести за краката?)... След първия месец дали обиколката на бедрото ми ще се намали?А интервалното тичане по-добро решение ли е за моя случай? |
И за краката, и за ръцете. Колкото с по-тежко и по-малко серии и повторения правиш - толкова се отдалечаваш от растеж на мускула. Нормално е с такова трениране и калориен дефицит да се смалят мерките ти.
След време може да правиш тренировки за увеличаване на обема на ръцете. Тогава се увеличава значително броя на сериите и леко пада тежестта. _________________
Кондиционен треньор
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Галина Толкингтън (galya) Ст. асистент

Юзър от: 06 Сеп 2004 Мнения: 170 Живее в: София
|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2005 17:36 Заглавие: |
|
|
nev написа: | Милко, много ти благодаря за съветите!Утре във фитнеса колко изумено ще ме гледат като тръгна да дигам 40-50кг
А какво ще кажеш за кростренажора (много ме мъчи ) По колко минути е добре да го правя и преди или след тежестите? |
Здрасти Нев,
кростренажора ти тренира сърдечносъдовата система, не е за изхвърляне (дано има чист въздух в залата).
Почни от 5 минути, стигни до 20 постепенно за няколко седмици.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Assia1307 Ученик

Юзър от: 20 Сеп 2017 Мнения: 18
|
Пуснато на: Нед Юли 28, 2019 10:09 Заглавие: |
|
|
Милко Георгиев написа: | nev написа: | Много благодаря за бързите отговори!
Милко, това ми харесва - повече тежест, по-малко повторения.Обаче не искам да трупам мускули а и се страхувам че ще се спре растежът ми (той май вече е спрял)Дали това може да стане?
Хрумна ми и още нещо - горят ли се много калории с тежести или са по-малко от колкото с кардио(защото всъщност кардиото скапва, тежестите само тонизират) |
Точно 5 повторения по 3 серии е тренировка за избягване на растеж.
Може първия месец да ти се увеличи обиколка с 1 см от повишаване на тонуса на ускула. След това няма да расте повече, ако не качваш килограми.
Растежът ти няма да се повлияе.
С тежести се гори много. Колкото е по-тежко - толкова повече. Кардиото е най-ефективно когато е интервално - редуваш спринт с ходене. |
Може ли някой да обясни, защо това е така? особено важно за жените, а и за мъжете които не спират да ми повтарят, не прави това, не така, ааа не с тия щанги, аууу ще станеш като мъж. Освен че нямаме нужните хормони и т.н., защо се избягва растеж при трениране 3х5 и защо е толко дълбоко вкоренен митът за гири по 2 кг и 30-40 повторения?
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pa4080 Професор

Юзър от: 12 Апр 2006 Мнения: 1420 Живее в: София
|
Пуснато на: Пет Авг 02, 2019 14:22 Заглавие: |
|
|
Относно митът за гири по 2 кг и 30-40 повторения нямам по-различно мнение освен това, че е мит: Относно другата част на въпроса, мисля че статията http://spiderstamina.com/abc.php може да хвърли известна светлина. _________________ Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|