 |
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Милко Георгиев Академик


Юзър от: 05 Сеп 2004 Мнения: 1087 Живее в: София
|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 15:52 Заглавие: Аромати |
|
|
Подправяй храната с аромати,
а не с въглехидрати  _________________
Кондиционен треньор
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rennie Студент

Юзър от: 31 Авг 2005 Мнения: 38 Живее в: Karlsruhe
|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 16:08 Заглавие: |
|
|
Обожавам подправки! Чубрица, босилек, черен/червен пипер, кимион, сминдух са ми любимите. В България задължително се снабдявам най-вече с тях- от пазара. Толкова са евтини в сравнение с тукашните им цени! Последната ми зарибявка е да си слагам канела (но не прахообразна) в шишето с вода за фитнеса. Това откакто забравих веднъж шишето пълно с вода и заминах две седмици за Коледа и после като се върнах- шишето си мирише и до ден днешен на жабуняк! Канелата малко оправя положението.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
daniel.panev Асистент


Юзър от: 12 Фев 2008 Мнения: 118 Живее в: София
|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 16:10 Заглавие: |
|
|
Пробвай с карамфил...
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Beckinsale Ученик

Юзър от: 30 Апр 2008 Мнения: 4
|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 16:41 Заглавие: |
|
|
аа и аз обичам най-много:
ЧУБРИЦА
Черен пипер
Босилек
Кимион
мисля ,че понякога дори прекалявам с количеството им,ама пак ми е много вкусно!
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DimGirl Студент


Юзър от: 17 Мар 2005 Мнения: 40 Живее в: jupiter
|
Пуснато на: Пет Мар 06, 2009 17:38 Заглавие: |
|
|
Oбожавам лук и чесън...и понеже съм гийк, да ви кажа какво си правя: Както (сигурно) знаете, зехтинът е органичен разтворител. Няколко скилидки чесън в бутилката студено-пресован зехтин, след като престоят около 2-3 месеца страхотно омекотяват иначе горчивия му вкус и придават ненатрапващ се аромат, т.е. после не оставяте трупове с дъха си
Същия трик може да се направи с босилек, люти чушки или квото ви влече.
Стар лук (май писах) става на много яка салата, която баща ми тая зима доста правеше - лукът на кръгчета, подсолен и полят с лимон или оцет ммм
П.С.: Милко, така като си почнал с рима, няма да е лошо да възродим форумната лирика  _________________ Министерство на звука
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ицето Ученик

Юзър от: 10 Юни 2008 Мнения: 23
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 04:42 Заглавие: |
|
|
Аз откакто почнах сериозно да експериментирам в кухнята, цялото ми отношение към храната се промени, едни пържоли и едни яйца с малко въображение какви вкусотии стават ...
Всъщност ме запали един готвач когато ми показа как се суши месо за суджуци и т.н., почна да вади някакви подправки от Пирин и Рила, брали се само по определено време, много ме заинтригува и почнах сам да пробвам разни неща, засега доста простичко, но мисля да наваксвам. Но пак разликата е огромна.
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
bobi23 Ученик

Юзър от: 01 Авг 2022 Мнения: 2 Живее в: София
|
Пуснато на: Пон Авг 01, 2022 08:06 Заглавие: |
|
|
Обожавам да готвя с риган и босилек. Това може би са ми любимите подправки  _________________ bobii1
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
Ако този форум, Милко Георгиев, SPIDER SPORT
са Ви дали полза, то може да направите дарение
|