Аромати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
User avatar
Милко Георгиев
Академик
Академик
Posts: 1084
Joined: Sun Sep 05, 2004 21:07
Location: София
Contact:

Аромати

Post by Милко Георгиев »

Подправяй храната с аромати,
а не с въглехидрати
:idea:

Кондиционен треньор
Rennie
Студент
Студент
Posts: 38
Joined: Wed Aug 31, 2005 23:43
Location: Karlsruhe

Post by Rennie »

Обожавам подправки! Чубрица, босилек, черен/червен пипер, кимион, сминдух са ми любимите. В България задължително се снабдявам най-вече с тях- от пазара. Толкова са евтини в сравнение с тукашните им цени! Последната ми зарибявка е да си слагам канела (но не прахообразна) в шишето с вода за фитнеса. Това откакто забравих веднъж шишето пълно с вода и заминах две седмици за Коледа и после като се върнах- шишето си мирише и до ден днешен на жабуняк! Канелата малко оправя положението.
User avatar
daniel.panev
Асистент
Асистент
Posts: 118
Joined: Tue Feb 12, 2008 17:35
Location: София
Contact:

Post by daniel.panev »

Пробвай с карамфил...
Beckinsale
Ученик
Ученик
Posts: 4
Joined: Wed Apr 30, 2008 13:07

Post by Beckinsale »

аа и аз обичам най-много:
ЧУБРИЦА
Черен пипер
Босилек
Кимион
мисля ,че понякога дори прекалявам с количеството им,ама пак ми е много вкусно! :D
User avatar
DimGirl
Студент
Студент
Posts: 40
Joined: Thu Mar 17, 2005 15:37
Location: jupiter

Post by DimGirl »

Oбожавам лук и чесън...и понеже съм гийк, да ви кажа какво си правя: Както (сигурно) знаете, зехтинът е органичен разтворител. Няколко скилидки чесън в бутилката студено-пресован зехтин, след като престоят около 2-3 месеца страхотно омекотяват иначе горчивия му вкус и придават ненатрапващ се аромат, т.е. после не оставяте трупове с дъха си :twisted:
Същия трик може да се направи с босилек, люти чушки или квото ви влече.
Стар лук (май писах) става на много яка салата, която баща ми тая зима доста правеше - лукът на кръгчета, подсолен и полят с лимон или оцет ммм :)

П.С.: Милко, така като си почнал с рима, няма да е лошо да възродим форумната лирика 8) :D
Министерство на звука
Ицето
Ученик
Ученик
Posts: 23
Joined: Tue Jun 10, 2008 15:59

Post by Ицето »

Аз откакто почнах сериозно да експериментирам в кухнята, цялото ми отношение към храната се промени, едни пържоли и едни яйца с малко въображение какви вкусотии стават ...

Всъщност ме запали един готвач когато ми показа как се суши месо за суджуци и т.н., почна да вади някакви подправки от Пирин и Рила, брали се само по определено време, много ме заинтригува и почнах сам да пробвам разни неща, засега доста простичко, но мисля да наваксвам. Но пак разликата е огромна.
bobi23
Ученик
Ученик
Posts: 1
Joined: Mon Aug 01, 2022 07:49
Location: София

Post by bobi23 »

Обожавам да готвя с риган и босилек. Това може би са ми любимите подправки :lol:
bobii1
Post Reply