Кардио

Упражнения със собствено тегло, аеробни занимания, стречинг

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Re: Кардио

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Mihaela wrote:Изчетох доста неща от форума , но все още незнам по - колко кардио на ден е добре с цел отслабване при положение , че не тренираш друго - става въпрос за велоергометър.
Ако това е единственото около 30 минути интервално.
Bibitka
Ученик
Ученик

Post by Bibitka »

От скоро и аз имам такова чудо вкъщи та искам да попитам само продължителността на тренировката е от значение? Тоест 30 мин са ОК но с каква средна скорост е добре да се кара? За сега аз успявам да карам 20 мин интервално като редувам 2 мин на 1ва степен, 1 мин на 3та. Средна скорост около 28-30 км/ч. Това добре ли е или трябва да се кара по друг начин?
Всички трудности, които не ме убиват ме правят по-силен!
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

При интервалното трениране се редува много висока (максимална) интензивност/скорост с много ниска.
Такава тренировка може да се прави и два пъти на ден, особено ако е единсвената активност.

Кондиционен треньор
рОботче

Post by рОботче »

Табата ??? (извинявай, някои думи не познавам като slang),
но тъкмо пробвам: вкъши - бягане на място. усещам обаче, че някак не се натоварвам правилно. при бягане с посока и оттласък имаш последователни движения. аз бягам много силно, което освен комично:lol:, става някак некоординирано - як хаотичен друс. в тези 20сек се старая да имитирам обичайното силово бягане, само без придвижването, но посоката липсва и съм като вентилатор, за запазя равновесие. :evil: :lol: може би не трябва толкова зор в 20 сек, а по-скоро леко подобрен "свински тръс"?
(с тия мои сложни въпроси, по-добре филмчета да пускам с грациозните си, трудно обясними съчетания)
поздрави! :lol:
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

При интервалите 20-те секунди са си в стил "гонят ме питбули", не знам на място как би станало. Аз знаех за 8 интервални протокола преди да знам, че се казва Табата:) Тотално би било добре да има 5 минути загряване с умерена скорост, 8те интервала и 5 минути охлаждане с умерена скорост.
Post Reply