въпросчето ми е:
правя кардио сутрин на гладно 40-60 мин на кростренажор в зависомост от това колко време имам. това ок ли е? и ако да, колко време и какво е добре да се хапва след сутрешното кардио.
ве4ер - към 6-7 - 3 пъти седми4но ходя на аеробика или тае бо - колко време преди това не трябва да съм яла, а ако трябва да съм яла - какво? и колко време след това ве4ерно кардио може да се яде и какво, при положение, 4е успявам да ве4ерям най-рано 7-8, което идва малко късни4ко.
кога е най-добре да се правят коремните преси - преди или след кардиото или отделно?
да поясня - моми4е, 24г. 165см, 52 кг
цел - изчистване на мазни4ко по шкембето и паласки
благодаря предварително
хранене преди и след тренировка
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
-
Галина Толкингтън (galya)
- Ст. асистент

Re: хранене преди и след тренировка
Да доуточним:
Правиш монотонно кардио сутрин на гладно 6 пъти в седмицата. Отгоре на това още кардио 3 пъти в седмицата. Кардиото само по себе си е катаболно (разгражда); това повишава отделянето на хормона кортизол (който трупа мазнини по корема). Отделно кардиото с висока продължителност прави тялото по-ефективно в горенето на по-малко мазнини (и складирането на още). Кофти картина, имайки предвид колко усилия полагаш.
По-малко значи повече.
Сутрин кардио на гладно 3 пъти седмично: 20-30 минути от които 6 до 12 спринта от по 30 секунди (примерно 30 сек спринт, 1.5 минути или повече умерено темпо). Прави си коремните упражнения след това. Избери си час по аеробика с тежести (боди пъмп примерно) и го прави максимум 2 пъти седмично в различни дни от кардиото сутрин. Не яж нищо преди сутрешното кардио, яж белтъчини и мазнини преди вечерното. Прочети 15 съвета и ги спазвай.
Мое скромно мнение е че без трениране с тежести нещата стават трудно и понякога хич не стават. Помисли да започнеш трениране с тежести. Ако до Август не си доволна, може да се присъединиш към августовската буткемп група.
Правиш монотонно кардио сутрин на гладно 6 пъти в седмицата. Отгоре на това още кардио 3 пъти в седмицата. Кардиото само по себе си е катаболно (разгражда); това повишава отделянето на хормона кортизол (който трупа мазнини по корема). Отделно кардиото с висока продължителност прави тялото по-ефективно в горенето на по-малко мазнини (и складирането на още). Кофти картина, имайки предвид колко усилия полагаш.
По-малко значи повече.
Сутрин кардио на гладно 3 пъти седмично: 20-30 минути от които 6 до 12 спринта от по 30 секунди (примерно 30 сек спринт, 1.5 минути или повече умерено темпо). Прави си коремните упражнения след това. Избери си час по аеробика с тежести (боди пъмп примерно) и го прави максимум 2 пъти седмично в различни дни от кардиото сутрин. Не яж нищо преди сутрешното кардио, яж белтъчини и мазнини преди вечерното. Прочети 15 съвета и ги спазвай.
Мое скромно мнение е че без трениране с тежести нещата стават трудно и понякога хич не стават. Помисли да започнеш трениране с тежести. Ако до Август не си доволна, може да се присъединиш към августовската буткемп група.
-
- Ст. асистент

НВД е принцип; можеш да подобриш много здравето на храносмилателната система с правилни, натурални храни, но е много важно да елиминираш захарите (в плодовете има доста)cranberry wrote:леле колко съм зле
това е понеже всеки ти казва разли4ни неща, всеки си знае неговото и като съм се побъркала от 1 година да ги 4ета тия форуми, та сега 4ак прописах тук.
имаш предвид тренировки с тежести за цялото тяло или само за тъпото шкембе?
а преди малко като роптаех против това НВД - имам си и основателна при4ина, не се лигавя - имам лениви 4ерва и преди около месец се пробвах за 1 седмица НВД там както го 4етох по вси4ките форумии сайтове - вярно свалих 1 кг, оба4е мн кофти ми се отразяваше на стомаха, тотален застой, сори за темата
Това че си практикувала НВД по неподходящ начин показва само това: не си го практикувала по подходящ начин; оттук нататък можеш да го правиш ако решиш и има кой да ти помогне, само кажи.
Тренировки с тежести за цялото тяло имам предвид.
-
- Ст. асистент

Тялото гори смес от гликоген и мазнини (мастни киселини) през цялото време. Няма момент в който да гориш едното или другото. Ако се храниш с достатъчно въглехидрати, да, отнема поне 20 минути да започнеш да използваш и мазнини за енергия. Какво използваш зависи изцяло от това с какво се храниш, ако няма гликоген, ще гори мазнини, няма къде да отиде...и няма да чака 20 минути. Между другото горивата които гориш докато не тренираш са много по-важни от тези, които гориш по време на тренировка. Прости сметки: ако от 168 часа седмично тренираш 10, остават 158 през които се възстановяваш. Познай кое има по-голямо значение?:) В крайна сметка важен е калорийния баланс и дали тренировката те кара да гориш и докато не тренираш или се прибираш и пак си на същият метаболитен хал като преди нея.cranberry wrote:п.с. е, нали тялото запо4вало да гори мазнини след 30тата мин аеробна тренировка?
Здравей!cranberry wrote:леле колко съм зле
това е понеже всеки ти казва разли4ни неща, всеки си знае неговото и като съм се побъркала от 1 година да ги 4ета тия форуми, та сега 4ак прописах тук.
имаш предвид тренировки с тежести за цялото тяло или само за тъпото шкембе?
а преди малко като роптаех против това НВД - имам си и основателна при4ина, не се лигавя - имам лениви 4ерва и преди около месец се пробвах за 1 седмица НВД там както го 4етох по вси4ките форумии сайтове - вярно свалих 1 кг, оба4е мн кофти ми се отразяваше на стомаха, тотален застой, сори за темата
малко деликатна тема наистина, но искам да споделя и моят опит тук. От години пия най различни слабителни, което беше мн неприятно, болки в корема и какво ли не! От около 2 месеца съм ги спряла напълно (с което мн се гордея) и установих, че проблема е бил изцяло в храненето. Не че сега спазвам мн стриктно НВД, но все пак нямам никакви проблеми. Имах само първите 1-2 седмици докато нещата се регулираха. Мисля, че и рибеното масло мн помага! Така, че продължавай смело!