Аз пък все съм се чудила защо суравото месо и риба са ми толкова вкусни.обачее... като се замислим.... в природата няма и животни, които си пекат месото, нито на жар, нито на фурна
какво ще правим с този казус?
Защо млечните?
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- cremcaramel
- Ст. асистент

При приемане на готвена храна все още имунната система отделя огромно количество бели кръвни телца за да се бори с нашествието на коагулирал протеин който тя възприема като враг. И това въпреки че се е приспособявала 800 000 години.
както се казва във филма "what the bleep do we know" - How far down the rabit hole do you want to go?
както се казва във филма "what the bleep do we know" - How far down the rabit hole do you want to go?
-
Лазар Радков (Thai)
- изгонен.
това за снималнето е интересно - за витамините и минералите е ясно.PT wrote:Никой не е казал да не се яде месо. Суровото месо се смила по-лесно от готвеното. Т.е с по-малък енергоразход, дава повече витамини, мастни киселини и минерали. А човек никой не го е учил как да оцелява, неволята го е учила. Първо е ял мърша после се е научил да ловува и т.н.
Маймуните също ловуват, тях кой ги учи?
начи сега т'ва пуешко, което мислех да го задушавам - да го хапна сурово?
Термичната обработка се е наложила по няколко причини.
Първо - по дълго може да се съхранява продукта.
Второ - по-вкусен е.
Трето - Убиват се някой болестотворни организми, като тении и други и се разрушават отрови в растителни продукти.
Но във всички племена живеещи сред природата се практикува ядене на сурови продукти включително месо, ларви, насекоми и т.н.
Знам че ви шокира, знам че звучи отвратително, знам че не е вкусно, но фактите са си факти. Не е нужно да се стига до крайности, всеки си решава сам до колко иска да си подобрява здравето и доколко иска да се различава от цивилизования човек.
Всичко си има положителни и отрицателни страни. Те трябва да се претеглят индивидуално и съответно да се взимат решения.
Има огромно количество от случаи на хора излекувани от рак и други неизлечими от съвремената медицина болести само с преминаване към сурова храна и от растителен и от животински вид.
Последното би трябвало ясно да показва че яденето на сурова храна подобрява здравето а не обратно.
Аз лично имах привилегията да помогна на жената на мой приятел, която имаше заболяване на матката и не можеше да има деца. Бе насрочена за операция, като не й даваха надежди че ще може да забременее дори и след операцията. Успях да я убедя да отложи операцията и да мине на сурова храна за няколко седмици. След 6 седмици нямаше и следа от злокачественото образувание. Сега имат син. Не го пиша за да Ви казвам колко съм велик а за да ви кажа че не са измишльотини и работи.
Пак повтарям всеки сам си решава.
Първо - по дълго може да се съхранява продукта.
Второ - по-вкусен е.
Трето - Убиват се някой болестотворни организми, като тении и други и се разрушават отрови в растителни продукти.
Но във всички племена живеещи сред природата се практикува ядене на сурови продукти включително месо, ларви, насекоми и т.н.
Знам че ви шокира, знам че звучи отвратително, знам че не е вкусно, но фактите са си факти. Не е нужно да се стига до крайности, всеки си решава сам до колко иска да си подобрява здравето и доколко иска да се различава от цивилизования човек.
Всичко си има положителни и отрицателни страни. Те трябва да се претеглят индивидуално и съответно да се взимат решения.
Има огромно количество от случаи на хора излекувани от рак и други неизлечими от съвремената медицина болести само с преминаване към сурова храна и от растителен и от животински вид.
Последното би трябвало ясно да показва че яденето на сурова храна подобрява здравето а не обратно.
Аз лично имах привилегията да помогна на жената на мой приятел, която имаше заболяване на матката и не можеше да има деца. Бе насрочена за операция, като не й даваха надежди че ще може да забременее дори и след операцията. Успях да я убедя да отложи операцията и да мине на сурова храна за няколко седмици. След 6 седмици нямаше и следа от злокачественото образувание. Сега имат син. Не го пиша за да Ви казвам колко съм велик а за да ви кажа че не са измишльотини и работи.
Пак повтарям всеки сам си решава.
Браво Вики, само така!viki wrote:Аз пък нежелая да живея 100 години и затова ще си хапвам храната както ми е вкусно![]()
Нито пък желая да ме подгони параноята от това кое било вредно,кое незнам какво си...айде много важно:)
![]()
Това какво ще се случва с мен ,с тялото,с живота ми-Аз решавам
![]()
Важно е всеки да си реши сам на него какво му изнася и да си поеме отговорността за решенията.
Ние сме индивиди. Всеки е различен и всеки има свои виждания, начин на живот, проблеми, болести, желания, стремежи, мечти.
Много фактори трябва да се вземат предвид.
Така, че няма значение какво ще решиш, важното е решението да си е твое и да си поемеш отговорността за решенията, а не да обвиняваш държавата, обществото, условията, родителите, работата и т.н.
Една приказка съм запомнил от учителката ми в гимназията.
"Мъжко момче е това което си играе играта и после си носи последствията."
So How far down the rabit hole do you want to go?
- cremcaramel
- Ст. асистент

Ами какво да ви кажа умни момичета сте мисля че сами ще стигнете до правилните изводи. Аз не искам да скандализирам форумската общност рязко и изведнъж.![]()
На час по лъжичка, често и по малко, обикновенот тези принципи работят много по-добре от рязко, изведнъж по много. Тялото не обича резките промени, а умът радикално новите идеи.
няма нищо кой знае колко ново в тези идеи. доктор емилова споделя тезата ти за млякото и я проповядва навсякъде (а вече консерва да отвориш и ще ти изскочи д-р емилова
аз принципно съм скептична към подобни "правилни изводи"...
доколкото знам, има народи и раси, като китайци, чернокожи, при които липсва даден ензим за разграждане на млечни и подобни общества традиционно не консумират млечни, естествено с модернизацията консумират вече всичко и са се приспособили някак, успешно или не е друг въпрос...
е да, доколкото забелязвам, внесе известен смут във форума, защото има хора, на които не им доставя удоволствие постоянно да четат изследвания и теории за храненето, а просто взимат дадени правила, приемат ги за чиста монета и ги следват, като се надяват те да действат безусловно и незабавно... но сега някой внася ново правило, което анулира някои от предходните и това почва леко да ни тревожи
Сега разбирам защо са изчезнали индианците в Северна Америка - ами те са яли твърде много месо и са станали хомосексуалисти и са спрели просто да се възпроизвеждат. Еврика Емилова!
А пък ескимосите , които ядат почти изключително сурово месо и риба сигурно са оцелели само защото рибата е повече от месото. Емилова нещо да казва за рибата, сигурно от нея се става на Русалка.
Разбра ли Ариел, да спираш с тази риба.
А и ти Кремкарамел. Ей добре че бе Емилова че аха аха да обърнем резбата.
А пък ескимосите , които ядат почти изключително сурово месо и риба сигурно са оцелели само защото рибата е повече от месото. Емилова нещо да казва за рибата, сигурно от нея се става на Русалка.
Разбра ли Ариел, да спираш с тази риба.
А и ти Кремкарамел. Ей добре че бе Емилова че аха аха да обърнем резбата.
- cremcaramel
- Ст. асистент

Маги wrote:Хахахахахаах Просто ме разби вече тотално тази д-р Емилова!!!!!доктор емилова споделя тезата ти за млякото и я проповядва навсякъде (а вече консерва да отвориш и ще ти изскочи д-р емилова) друг е въпросът, че тя също така примерно намира пряка връзка между хомосексуализма и яденето на много месо
![]()
аз принципно съм скептична към подобни "правилни изводи"...
Интересни зависимости дааааа:roll:
- cremcaramel
- Ст. асистент

емилова се аргументира с хормоните, които се дават на животните, за да наедряват... и твърди, че много от женските болести също имат връзка с това. доколко има научни доказателства за подобни тези... не знам, но ми се струва, че по-скоро няма
мисля, че твоето участие доста разчупва форума, а така е много по-интересно
...макар че винаги е по-удобно да не се замисляме
няма лошо, хубаво е да имаме информация за различни гледни точкиАз не внасям нови правила а се опитвам да ви накарам да се замислите.
...макар че винаги е по-удобно да не се замисляме
откъде я извади тази информация за ескимосите и рака? Дай линк.
А дори и така да е, макар че аз се съмнявам. Готвенето не би намалило цинка в рибата.
По-скоро ми се струва че тази информация е свързана с ескимоси които са се поотъркали в цивилизацията и са облажили откъм алкохол, захар и бяло брашно.
Но дай линк да четем и да цъкаме като швейцарски часовници.
А дори и така да е, макар че аз се съмнявам. Готвенето не би намалило цинка в рибата.
По-скоро ми се струва че тази информация е свързана с ескимоси които са се поотъркали в цивилизацията и са облажили откъм алкохол, захар и бяло брашно.
Но дай линк да четем и да цъкаме като швейцарски часовници.