Защо млечните?

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

PT wrote:Та трябва да спрем да се замислим върху това което правим, защо го правим, как ни помага то да живеем по-добре, къде е границата и изобщо да се обърнем малко навътре към себе си а не само да се сравняваме с това което обществото ни налага като модел и мислене.
За съвсем същото говоря и аз. Ето, спряла съм се и мисля и това ми се случва редовно.
Обаче никога досега не съм намерила абсолютния отговор. А мисленето и обръщането към себе си в общия случай поражда нови проблеми. А бягството от обществените модели на мислене се случва тогава, когато преминеш отвъд границите.
РТ, ако не бях екстремист, а се опитвах да правя онова, което и другите около мен (и в частност във фитнеса) правят, знаеш ли какъв щеше да ми е режимът? Малка подсказка - аз съм дребна, слаба и болнава възрастна жена. Щях да пия фет-бърнъри, да се разхождам на бягаща пътечка и да хрупам плодови салатки, да? Съгласи се, че точно защото съм ненормалница живея по-правилно, отколкото би ми наложило общото мислене.
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Браво Джорджио! Това е много здраво виждане по въпроса. Няма нищо лошо в това да се стремиш към върховете стига да имаш балансиран подход, а този който ти демонстрираш е имено такъв. за съжаление повечето хора, поне по мое наблюдение, не мислят така. а продължават да си блъскат главите в стената и да отказват да признаят ограниченията на реалността.
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Ани Илиева wrote:
PT wrote:Та трябва да спрем да се замислим върху това което правим, защо го правим, как ни помага то да живеем по-добре, къде е границата и изобщо да се обърнем малко навътре към себе си а не само да се сравняваме с това което обществото ни налага като модел и мислене.
За съвсем същото говоря и аз. Ето, спряла съм се и мисля и това ми се случва редовно.
Обаче никога досега не съм намерила абсолютния отговор. А мисленето и обръщането към себе си в общия случай поражда нови проблеми. А бягството от обществените модели на мислене се случва тогава, когато преминеш отвъд границите.
РТ, ако не бях екстремист, а се опитвах да правя онова, което и другите около мен (и в частност във фитнеса) правят, знаеш ли какъв щеше да ми е режимът? Малка подсказка - аз съм дребна, слаба и болнава възрастна жена. Щях да пия фет-бърнъри, да се разхождам на бягаща пътечка и да хрупам плодови салатки, да? Съгласи се, че точно защото съм ненормалница живея по-правилно, отколкото би ми наложило общото мислене.
Ок щом си се обърнала навътре , замислила си се и си решила че това е така и е по-добре за теб, значи е така. важното е да си го направила а не да действаш по инерция или защото не знам си кой Гюро е казал че така трябва и това е "Пътят" единствения и друг няма.
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

caramele wrote:Умът и тялото ми са отворени за нови идеи, но рамките на реалността са това, което ме ограничава.
единственото нещо, което те ограничава си ти самата :evil:

ако мислиш, че реалността те ограничава - реалността ЩЕ те ограничава!

аз само "чакам в засада" (lurking) цял ден да направя включване, но не би ...

поздравления за добрите мнения Р.Т.

само едно нещо - ще цитирам Кови (предпоалгмаси го чел) : "Най-бързият и лесен начин да постигнеш контрол над живота си е да изпълняваш обещанията дадени към самия себе си и да постигаш поставените от себе си цели"

ей, затуй хората се напъват да правят по 100 лицеви, по 200 тяга, по ... постигайки тези цели, хората развиват една вътрешна сила (сила на духа, сила на волята, сила на вя2рата в собствените си способности) сила, която се пренася в останлите сфери на живота малко или много. Успехът води до ... успех!
Както можеш да стигнеш 200тягаза една година, със същото упосртво, последователност, прилежност,воля, четене, мислене, прилагане на оптималните затеб схеми - можеш да стартираш и успеше бизнес за същото време .. примерно ..

такива нещица :wink:

и всичко зарад' млечните 8)

П.П. понеже ми бяха свършили млечните вчера съм изял 21 яйца и се чувствам страхотно (абе не смао млечните ми бяха свършили, 'ми май всичко :P - време за пазар )
PowerWithin
Ученик
Ученик

Post by PowerWithin »

Ани Илиева wrote: Малка подсказка - аз съм ...болнава възрастна жена
Аниииииииии :D ! Стига де! Как ще си възрастна! Нали не го мислиш сериозно :D
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Мъдри думи Тай,
Ето малко "мъдрост" и от мен.
"Целта няма значение, важен е пътят"
Това което някой постига в личностен план зависи от това което се случва по пътя, целта може да е всякаква, до толкова до колкото има цел.
Във всеки един момент всеки е свободен да промени целите си, обещанията които си е дал и т.н. поради нови уроци които е научил по пътя. Стига да го прави съзнателно а не просто да се отказва и да търси на работата лекото и на баницата мекото :wink:
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

PowerWithin wrote:
Пауъче, съвсем сериозно си го мисля. За мен това е един от основните проблеми и преди време дори го подхвърлих на Галя. Тя каза "Ани, знаеш ли какво правят хора дори над 40 г с телата си!" и тия думи ми кънтят в главата все още :) Може и да ме е излъгала, но определено много ме надъха :)

РТ, за храната. Планетата е болна и дори на Антарктида да отидеш, изтънелият озонов слой ще ти причини рак на кожата. Вълнувам се много (то ми и личи, цял ден чеша език тука), защото тъкмо се връщам от заешката дупка на родителите ми в Родопите. Ядох кисело мляко с два пръста каймак, от свободно пасяща крава. (Това, понеже темата е за млечните :))И докато го ядях, осъзнавах, че моите родители не могат да постигнат живота на баба и дядо, аз пък техния - едва ли, а моите деца - абсурд. Колкото и да се опитваме, ще бъде изкуствено и няма да се получи, цивилизацията ще ни настигне и ще ни убие. Как си го представяш това да променим света около нас? Аз не мога да си го представя.
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Ани Илиева wrote:
PowerWithin wrote:
Пауъче, съвсем сериозно си го мисля. За мен това е един от основните проблеми и преди време дори го подхвърлих на Галя. Тя каза "Ани, знаеш ли какво правят хора дори над 40 г с телата си!" и тия думи ми кънтят в главата все още :) Може и да ме е излъгала, но определено много ме надъха :)

РТ, за храната. Планетата е болна и дори на Антарктида да отидеш, изтънелият озонов слой ще ти причини рак на кожата. Вълнувам се много (то ми и личи, цял ден чеша език тука), защото тъкмо се връщам от заешката дупка на родителите ми в Родопите. Ядох кисело мляко с два пръста каймак, от свободно пасяща крава. (Това, понеже темата е за млечните :))И докато го ядях, осъзнавах, че моите родители не могат да постигнат живота на баба и дядо, аз пък техния - едва ли, а моите деца - абсурд. Колкото и да се опитваме, ще бъде изкуствено и няма да се получи, цивилизацията ще ни настигне и ще ни убие. Как си го представяш това да променим света около нас? Аз не мога да си го представя.
Ани извини бруталната ми откровеност но аз мисля че ти си доста черногледа. Препоръчвам ти горещо един семинар по ЕфТ. Най-добре тази събота :)
Тай ти го написа вече, ако вярваш че нещо те ограничава то ще те ограничава.
"Deny your powers and they are certainly not yours" -Richard Bach
"Whether you think you can or you can't you are always right." - Henry Ford
"Whatever the mind can concieve and believe you will achieve" - Salt and Peper :idea:
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Sheepish напълно си права. :lol:
PT
Студент
Студент

Post by PT »

за тези на които не им е омръзнало да мислят, четат английски и им се занимава с идеи за хранене и здравословен живот (няма инфо за тренировки тук :roll: ) ето ви един безценен линк. Всички книги са безплатни. Тук можете да си четете поне година.
http://www.soilandhealth.org/02/0203CAT ... ibcat.html
препорячвам жи да започнете с книгата на Вилхелмур Стефансон - "Аdventures in diet" a после може пак да си говорим за млечните калция витамините и т. н.
Last edited by PT on Thu Jul 20, 2006 14:31, edited 1 time in total.
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

sheepish wrote:Темата е чудесна, но аз лично започнах страшно много да се обърквам и настана пълен хаос в главата ми, тъй като взех да се замислям за твърде много неща.
Никога не може да се отговори на всички въпроси. Никога няма да станат нещата абсолютни и никога няма всичко да е ясно, безоблачно и човек да е сигурен, че е взел правилното решение, че върви по правилния път и т.н.
Имам чувството, че всички търсим нещо, някаква истина, някакво невероятно откритие, умозаключение, прозрение, което да ни отговори на всички въпроси и да мирясаме. И това е сякаш съвсем нормално желание. Мислим си, че от тези купища въпроси без еднозначни отговори, хиляди гледни точки и противоречия ние трябва да синтезираме едно нещо, някаква мъдрост, формула и т.н.
Всички искаме баланс, психическо равновесие, физическо здраве и т.н. Може би до някаква степен на всички им се иска като че ли да достигнат някакво определено ниво(примерно здрави, красиви и т.н.) и после сякаш всичко ще е друго и автоматично ще дойде този баланс и равновесие и направо идилия.
Но за да го има всъщност това спокойствие и увереност, за да не изкукуригваме в някакви идеи, за да не се вманиачаваме в разни неща без и ние да знаем защо, за да постигнем така желаното състояние на цял живот щастие и сила и баланс и въобще идеали, трябва да си избием от главата идеята за принципи от рода на "ако направя еди какво си и всичко вече ще е ок". Може би твърде много обобщавам хората, но смятам, че това се отнася за доста голяма част от тях като цяло.
И може би наистина пътят е по-важен от целта, защото една цел сама по себе си не е нищо. Целите донякъде(зависи от човека и нагласата, разбира се) ни тласкат към идеята, че като ги постигнем и "айде готово, блъсках, блъсках, ама отсега нататък кеф" - това грубо казано, но нещо в тоя дух. Освен това целите донякъде ни пречат да живеем пълноценно сега.
Другото, с което съм напълно съгласна е, че не трябва да правим нищо, ако не знаем защо го правим и защо го искаме. Ама то и да знаеш защо не е толкова проста работа.
Абе прекаленото философстване и то не е на добре. :wink:
много хубаво мнение :wink:

добавка от мен

няма правилен път и правилно решение .. просто път ...

целите са като крайпътни ресторантчета и мотели, които човек достига след дълго каране .. почива си след като ги е достигнал .. зарежда се с енергия .. получава удолетворение от преодоляната част от пътя ... и ... продължава нататък - до следващата запланувана спирка :wink:

от накъде води пътя ли? ... 8) .. към хоризонта Image
jihad4o
изгонен.

Post by jihad4o »

Thai wrote:П.П. понеже ми бяха свършили млечните вчера съм изял 21 яйца и се чувствам страхотно (абе не смао млечните ми бяха свършили, 'ми май всичко :P - време за пазар )
OMFG! Иощене си умрял?Преди няколко дена си направих миш-маш от 6 яйца :shock: и съквартирантките(сега живея с жени.кво да се прави - тряба жертив да има) ме гледат с ококорени очи.аз принципно съм навикнал като си взема 6 и да ги сготвя на един път,а ако трябва - на 2 да ги ям.Обаче едната се престраши и ми вика "ама то не е ли вредно повече от 3 на едно хранене?"Същата тая кара целия този ден на 1 кроасан,1 шоколад и едно обезмаслено мляко.Снощи пак забърквам аз 6 и приятеля и вика "абе не са ли много?на мен са ми казвали че повече от 6 на седмица не е добре." И други такива разговори от рода на "ама в тоя бекон колко много сланина имааа....ще я изядеш ли?"

Поблема не е толкова че ги е страх да изядът 6 яйца и да видят дали ще умрат(при положение че на мен нищо ми няма и са го видели).За това могат да си намерят извинение.вече това че те така са възпитани е проблем.Мен примерно никой не ме е ограничавал в броя,просто ми е споменато че прекаляването може да е вредно.Утре те така ще научат децата си,те техните и т.н. Пък отгоре на това и разбирачи всякакви. От тук и цялата работа с млечните. Аз като съм бил дете и съм живял при баба и дядо,най-вкусни и най-често тях съм ял. За да се превъзпитам трябва време. Още повече - трябва време за да преценя дали искам да ги ям или не. А на каква основа ще направя тази преценка?

Та ако ще се променя нещо глобално нали не мислите че ще стане като евроейския съюз за 10 години? РТ днес го напиши във форума за да го прочета аз. Можеби децата ми ще са една идея по-близо до това което ти искаш. Важнот е идеята да е заразна.

П.П.
Ани извини бруталната ми откровеност но аз мисля че ти си доста черногледа. Препоръчвам ти горещо един семинар по ЕфТ. Най-добре тази събота
грррррр :x
Мда, и аз съм на 34, скоро ще стана на 35, обаче все пак не мисля, че съм пенсионерка
аз пък преди 4-5 месеца се чуствах много стар и уморен.мноооого!да казвам ли на колко съм или и сама можеш да познаеш от аватара ми?
caramele
Ученик
Ученик

Post by caramele »

[/quote]
А защо според теб реалността ти е такава? Кой е виновен? И като не ти харесва защо не я замениш?[/quote]

Защото очевидно съм се родила при различни условия от някоя моя връсничка на Бора Бора. Защо си мислиш, че обвинявам някого - напротив, работя и в буквален, и в преносен смисъл за промяна на положението. Реалността обаче не мисля че трябва да се отрича а и не е като да пишеш с молив на лист хартия - ако сбъркаш и го триеш с гума - бавно се "трие", бавно се променя, но важното е да става. :)
caramele
Ученик
Ученик

Post by caramele »

Thai wrote:
caramele wrote:Умът и тялото ми са отворени за нови идеи, но рамките на реалността са това, което ме ограничава.
единственото нещо, което те ограничава си ти самата :evil:

ако мислиш, че реалността те ограничава - реалността ЩЕ те ограничава!
Не мисля - то е факт, поне за момента. Аз само се боря с фактите, нищо повече. Съгласна съм, че единственото нещо, което ме ограничава съм аз самата - кой ако не аз самата ще ме възпре от глупости?
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

PT wrote:Ани извини бруталната ми откровеност но аз мисля че ти си доста черногледа. Препоръчвам ти горещо един семинар по ЕфТ. Най-добре тази събота :)
Тай ти го написа вече, ако вярваш че нещо те ограничава то ще те ограничава.
Обърка ме с някой друг :) Моят проблем е по-скоро обратния - че не понасям нещо да ме ограничава :)

Благодаря за приятния разговор :)
Post Reply