Кюфтета и кебапчета?

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Re: Кюфтета и кебапчета?

Post by Лазар Радков (Thai) »

Louie wrote:Търсих, търсих и почти нищо не намерих във форума, освен че били с "неустановен произход". :shock:

Защо не хапвате кюфтенца бе, хора? Свинско + телешко! То нали това се търси в задачата?
хапваме ве, що да не хапваме :)
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Хапваме. Въпросът е какво има в каймата. Ако сам си я правиш или ти я мелят пред теб в магазина е ок. Ама някои са много съмнителни. Лично аз рядко ям кюфтета, просто защото ми отнема повече време приготвянето.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Петко К
изгонен.

Post by Петко К »

Щото в каймата, дето ти продават има всичко друго, но не и месо.
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

Хубави кюфтета правя от говеждо, т. нар. телешко, което и без това трудно се консумира, ако не е на кайма.
Иначе хубавото свинско си го ям на пържоли, не ми се занимава да го правя на кюфтета.
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
daya
Ученик
Ученик

Post by daya »

Аз чух че като влезем в евросъюза ще забранят карантията, тоест всякакви дробчета, сърца, шкембета и прочие ще отпаднат което е кофти по принцип, трябва да си изкормяме вкъщи животинките :D
iva_8503
Ученик
Ученик

Post by iva_8503 »

daya wrote:Аз чух че като влезем в евросъюза ще забранят карантията, тоест всякакви дробчета, сърца, шкембета и прочие ще отпаднат което е кофти по принцип, трябва да си изкормяме вкъщи животинките :D
Не ми се вярва :roll: . Само да вмъкна, понеже баща ми се ъанимава с търговия на птиче месо и яйца и ми е казвал, че в пил.дроб са най-големите отрови от пилето, антибиотиците,с които ги инджективар и.т.н. :arrow: Само свинско и телешко.
рОботче

Post by рОботче »

iva_8503 wrote:
daya wrote: в пил.дроб са най-големите отрови от пилето, антибиотиците,с които ги инджективар и.т.н.

уффф, това значи край на нискокалорийните, вкусни, полезни и на мен любими пилешки дробчета. :cry:
има ли алтернатива, ако си няма човек село? :?: :?: не искам да се откажа така лесно от това полезно изкушениице.
iva_8503
Ученик
Ученик

Post by iva_8503 »

Е не е казано да се отказваш. Да не мислиш, че всичко,което ядеме/купуваме е биологично чисто и домашно отгледно, в никакъв случай! Купувай и телешки или свински щом държиш,или пък пак пилешки, но на БИО БИО :wink: знам ли
рОботче

Post by рОботче »

:wink:"Био Био" са толкова био, колкото всичко останало, на чийто етикет просто не стоят двете думички и картинката. "Вива Витал" (които си купувам аз) според мен са същите, а не се водят био - просто са друга продуктова класа. Рядко вярвам на неща, които са "био". Името често заема единствено позиционирана ниша, когато е в обикновен магазин. Всички се стремят да имат линия, която да е здравословна, но не виждам как евтини магазини бих си позволили да имат много чисто гледани стоки и да ги поддържат евтини.
да, има отделни магазини, които са мега-гига-истински, но те са и на съответни цени. и пак се съмнявам, че има мегдан разлика, освен ако не касае някакви лични предпочитания към даден вкус и вид храна.
zImage
Студент
Студент

Post by zImage »

Има закон за биологичното земеделие и официален знак, който означава, че продукцията е сертифицирана от съответния контролен орган.

Image
We have nothing to fear but fear itself.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Е те това за първи път го виждам.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
рОботче

Post by рОботче »

да, сигурно е така.
но ако верига с много нисък стандарт (като "Пени" или "Плюс") прасне някакви златни-био-яйца на реалните им цени, то ще си ги ядат сами. хората купуват то тях защото са евтини, а им се иска да ядат и био.
може би има нещо като "био", "по-био" и "най-био" ...не знам, говоря за германия и австрия. :?
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Защо да ги забраняват?
Аз в Германия без проблем купувам всякакви карантии. Е, агнешки чревца не съм виждала, но признавам, че не съм и търсила много :)
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
Post Reply