ОНОВА, без което не мога...Книгите
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Погледнах тъкмо, на английски май е I´m not Stiller. Ако харесваш Фриш препоръчвам.no_bs wrote:Щилер? Не помня името.
О да, елегантно е толкова точно казано, но как хваща за гърлото ...no_bs wrote:Иначе наскоро препрочитах някои стари и четох някои нови (за мен) неща от Франсоаз Саган. Толкова елегантно пише.....
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
- cremcaramel
- Ст. асистент

Re: Wild guess
Homo Faber, Ще се нарека Гантенбайн, Дневници, Адора, Биография, Пътуване до Пекин, всичко ...bulgi wrote:И особено Щилерno_bs wrote: Хомо Фабер?
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Low fat - low food
- Ани Илиева
- Ученик

cranberry wrote:в последните 2-3 години - съвременна бг литература, ама мн съвременна, такава, в която си разпознаваш живота и едва ли не заведенията, по които висиш - лора от сутрин до ве4ер, никоганебъденещастен (радослав парушев), hash oil (мом4ил николов); за дипломатите и хората (забравих авторката) (това е тоооолкова смешно и траги4но едновременно, защото си е самата истина), мн алек попов (особено МИСИЯ ЛОНДОН) и георги господинов (особено ЕСТЕСТВЕН РОМАН).

Ако харесваш Георги Господинов и Алек Попов, значи аз ще потърся другите автори, дето си ги написала
е точно тази книга пък не ми "тръгна" и се отказахcranberry wrote:горещо препоръ4вам БЪРНИ КЪЛВА4А на том робинс - невероятна книга за 1 невероятна любов...
A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. Lazarus Long
BullDog, не мога да се похваля, 4е вси4ко на алек попов и на г.господинов съм 4ела. да кажем - мисия лондон, ниво за напреднали и още няколко разказа. мисията ми е мн любима, понеже ми е в "дефиниционната област". и естествен роман и ...и други истории.
а бърни калва4а - години наред търся тази книга, миналата година ми я подариха за рд. и на мен ми тръгна, оба4е мн бях слушала колко е яка и някъде на около 100тната страница така яко тръгва, 4е за дипломната ми работа останаха 5 дни да бъде написана...
а бърни калва4а - години наред търся тази книга, миналата година ми я подариха за рд. и на мен ми тръгна, оба4е мн бях слушала колко е яка и някъде на около 100тната страница така яко тръгва, 4е за дипломната ми работа останаха 5 дни да бъде написана...
Nothing tastes as good as being lean feels.
- Ани Илиева
- Ученик

Алек Попов
Последната книга на Алек, която излезе тази година, е "Митология на прехода". В сборника има и стари, и нови негови неща 
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
Re: Алек Попов
Да. Но мисля, че това е само сборник от негови по-стари разкази. Не знам, може и да и има и нови.Ани Илиева wrote:Последната книга на Алек, която излезе тази година, е "Митология на прехода". В сборника има и стари, и нови негови неща
А на Г. Господинов последният проект (щото не е точно книга) е "Аз живях социализма". Е, това не съм го чел още (значи одеве все пак се ...).
Но понеже, аз НИСТИНА живях социализма, съм сигурен че ще ми хареса
На когото му е интересно : http://www.spomeniteni.org/
Забранено за по-малки от набор 1975
A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. Lazarus Long
Re: Алек Попов
М'дам, друго си е да попееш Слава на нашата Партия! по униформена престилка посред зима на студа. И аз ще взема да я прочета.BullDog wrote:Но понеже, аз НИСТИНА живях социализма, съм сигурен че ще ми хареса
Иначе любата ми книга е Непосилна лекота на битието на Милан Кундера, както и Удхаус - ще ме умори от смях
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
В този ред на мисли, аз като гледах Сбогом Ленин, не се смях и наполовина толкова много, колкото се смяха, хората, които не са живели комунизма, хем и аз не съм го живяла чак толкова дълго.
Така и няма да забравя като дадох на мама да прочете "Шегата" на Кундера, тя ми каза след 100 страници, че не и се чете, защото не иска да си спомня.
Та след толкова много приказки, искам всъщност да кажа, че аз ще се замисля преди да реша дали искам да я чета, нещо, което рядко ми се случва с книги.
Така и няма да забравя като дадох на мама да прочете "Шегата" на Кундера, тя ми каза след 100 страници, че не и се чете, защото не иска да си спомня.
Та след толкова много приказки, искам всъщност да кажа, че аз ще се замисля преди да реша дали искам да я чета, нещо, което рядко ми се случва с книги.
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
не съм го живяла социализма, поне не съзнателно.
оба4е "Аз живях социализма" е пълна с толкова много и толкова разли4ни, някои грани4ещи я с драматизъм, я с бурен хилеж
а инвентарната книга е един път ! още като се запо4не от корицата.
наскоро гледах, че е излязло някакво книжле МОЯТА УЛИЦА, доколкото знам с разни историйки за улици и май било хубаво, но съм се сетила да го погледна
относно Кундера - мн го харесвам, ама след 3-тата про4етена книга малко ми става еднообразен. онзи ден гледах и филма "непосилната лекота..." и като за филм по книга никак не е лош.
оба4е "Аз живях социализма" е пълна с толкова много и толкова разли4ни, някои грани4ещи я с драматизъм, я с бурен хилеж
а инвентарната книга е един път ! още като се запо4не от корицата.
наскоро гледах, че е излязло някакво книжле МОЯТА УЛИЦА, доколкото знам с разни историйки за улици и май било хубаво, но съм се сетила да го погледна
относно Кундера - мн го харесвам, ама след 3-тата про4етена книга малко ми става еднообразен. онзи ден гледах и филма "непосилната лекота..." и като за филм по книга никак не е лош.
Nothing tastes as good as being lean feels.
Аз на Кундера харесвам само Непосилната лекота, с всичко оснатанало, въпреки усилията ми, не успях да се сприятеля.