ОНОВА, без което не мога...Книгите

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Biliana
Ученик
Ученик

Post by Biliana »

Малкият Принц. просто всичко е казано толкова просто и вярно!Това е моята библия. ако отдавна не сте я чели, горещо я препоръчвам.
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

no_bs wrote:Щилер? Не помня името.
Погледнах тъкмо, на английски май е I´m not Stiller. Ако харесваш Фриш препоръчвам.
no_bs wrote:Иначе наскоро препрочитах някои стари и четох някои нови (за мен) неща от Франсоаз Саган. Толкова елегантно пише.....
О да, елегантно е толкова точно казано, но как хваща за гърлото ...
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Re: Wild guess

Post by cremcaramel »

bulgi wrote:
no_bs wrote: Хомо Фабер?
И особено Щилер :D
Homo Faber, Ще се нарека Гантенбайн, Дневници, Адора, Биография, Пътуване до Пекин, всичко ... :)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Post by Ани Илиева »

Много хубава тема :)
Напоследък препрочитам Лаура Ескивел.
И разучавам едно научно изследване върху секса през Средновековието:)
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
Bogo69
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Bogo69 »

Фантастика, класиците - Азимов, Шекли, Лем, Ефремов, Саймък.
Стивън Кинг - психолог номер 1!!!
Настолни - Пътеводител на галактическия стопаджия, Дневниците на Йон Тихи....вогонските стихове...уникално!!!!
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

Biliana wrote:Малкият Принц. просто всичко е казано толкова просто и вярно!Това е моята библия. ако отдавна не сте я чели, горещо я препоръчвам.
редовно я препро4итам :)
Nothing tastes as good as being lean feels.
BullDog
Ученик
Ученик

Post by BullDog »

cranberry wrote:в последните 2-3 години - съвременна бг литература, ама мн съвременна, такава, в която си разпознаваш живота и едва ли не заведенията, по които висиш - лора от сутрин до ве4ер, никоганебъденещастен (радослав парушев), hash oil (мом4ил николов); за дипломатите и хората (забравих авторката) (това е тоооолкова смешно и траги4но едновременно, защото си е самата истина), мн алек попов (особено МИСИЯ ЛОНДОН) и георги господинов (особено ЕСТЕСТВЕН РОМАН).
ImageImageImage
Ако харесваш Георги Господинов и Алек Попов, значи аз ще потърся другите автори, дето си ги написала :) А на тез двамата съм им чел май всичко издадено, ама хайде да не се изхвърляме ... Много ме кефи "Ниво за напреднали" на Алек Попов.

cranberry wrote:горещо препоръ4вам БЪРНИ КЪЛВА4А на том робинс - невероятна книга за 1 невероятна любов...
е точно тази книга пък не ми "тръгна" и се отказах
A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. Lazarus Long
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

BullDog, не мога да се похваля, 4е вси4ко на алек попов и на г.господинов съм 4ела. да кажем - мисия лондон, ниво за напреднали и още няколко разказа. мисията ми е мн любима, понеже ми е в "дефиниционната област". и естествен роман и ...и други истории.

а бърни калва4а - години наред търся тази книга, миналата година ми я подариха за рд. и на мен ми тръгна, оба4е мн бях слушала колко е яка и някъде на около 100тната страница така яко тръгва, 4е за дипломната ми работа останаха 5 дни да бъде написана...
Ани Илиева
Ученик
Ученик

Алек Попов

Post by Ани Илиева »

Последната книга на Алек, която излезе тази година, е "Митология на прехода". В сборника има и стари, и нови негови неща :)
Робът трябва да се стреми към свободата, а свободният - към съвършенството
PT
Студент
Студент

Post by PT »

Излезе от печат книгата ми "Техника за Емоционална Свобода"
можете да си я закупите засега само от сайта ми. Търся разпространители. Така че ако знаете някоя книжарница във вашия град която взима книги на консигнация, пишете ми ЛС.
По-здрави!
BullDog
Ученик
Ученик

Re: Алек Попов

Post by BullDog »

Ани Илиева wrote:Последната книга на Алек, която излезе тази година, е "Митология на прехода". В сборника има и стари, и нови негови неща :)
Да. Но мисля, че това е само сборник от негови по-стари разкази. Не знам, може и да и има и нови.

А на Г. Господинов последният проект (щото не е точно книга) е "Аз живях социализма". Е, това не съм го чел още (значи одеве все пак се ...).
Но понеже, аз НИСТИНА живях социализма, съм сигурен че ще ми хареса :)
На когото му е интересно : http://www.spomeniteni.org/

Забранено за по-малки от набор 1975 :), айде от мене да мине 1980 :P
A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects. Lazarus Long
Тонито
Ученик
Ученик

Re: Алек Попов

Post by Тонито »

BullDog wrote:Но понеже, аз НИСТИНА живях социализма, съм сигурен че ще ми хареса :)
М'дам, друго си е да попееш Слава на нашата Партия! по униформена престилка посред зима на студа. И аз ще взема да я прочета.

Иначе любата ми книга е Непосилна лекота на битието на Милан Кундера, както и Удхаус - ще ме умори от смях :lol:
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

В този ред на мисли, аз като гледах Сбогом Ленин, не се смях и наполовина толкова много, колкото се смяха, хората, които не са живели комунизма, хем и аз не съм го живяла чак толкова дълго.
Така и няма да забравя като дадох на мама да прочете "Шегата" на Кундера, тя ми каза след 100 страници, че не и се чете, защото не иска да си спомня.
Та след толкова много приказки, искам всъщност да кажа, че аз ще се замисля преди да реша дали искам да я чета, нещо, което рядко ми се случва с книги.
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

не съм го живяла социализма, поне не съзнателно.
оба4е "Аз живях социализма" е пълна с толкова много и толкова разли4ни, някои грани4ещи я с драматизъм, я с бурен хилеж :)
а инвентарната книга е един път ! още като се запо4не от корицата.

наскоро гледах, че е излязло някакво книжле МОЯТА УЛИЦА, доколкото знам с разни историйки за улици и май било хубаво, но съм се сетила да го погледна

относно Кундера - мн го харесвам, ама след 3-тата про4етена книга малко ми става еднообразен. онзи ден гледах и филма "непосилната лекота..." и като за филм по книга никак не е лош.
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Аз на Кундера харесвам само Непосилната лекота, с всичко оснатанало, въпреки усилията ми, не успях да се сприятеля.
Post Reply