колко горе долу са ви наситените мазнини на ден :)

Хранителен режим за всеки желаещ здраве и дълголетие.<br>
<i>Известен и като Високо-Мазнинна Ниско-Въглехидратна Диета (ВМ-НВД)</i>

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Sky wrote:Сетих се да попитам - колко са мазнините на сланината?
99% :twisted:
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Около 70%. Никога по-малко от 60.

Източници - знаем си ги :)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
daya
Ученик
Ученик

Post by daya »

най-често 60 %, понякога повече. Много рядко под 60%
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

На мен ми е весело, че средно ми се пада по един грам (1000 mg) холестерол на ден за последните 55 месеца.
55 месеца * 30.4 дни на месец * 1 грам = 1673,1 грама
Демек, откакто съм на ВМ-НВХ съм изял 1,7 кг холестерол.

Кондиционен треньор
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

При мен са между 100 и 120, разделени поравно между наситени, поли и моно. Това е без да броим рибеното масло и другите масла-добавки, които са около 10 грама дневно.
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

минумум над 80% от всички мазнини. Масло, сметана, яйца, мръвки :twisted:
като имамазеленина си я правя с мнооооооооооого зехтин, та там малко се смъква процента.
+ 2-3 грама рибено масло на ден
zImage
Студент
Студент

Post by zImage »

Навъртам се около 2300 kcal тия дни при 120 г мазнини от които 60 наситени + 40 моно + 20 поли.

Т.е. 60 г наситени мазнини дневно.
We have nothing to fear but fear itself.
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

jivk0 wrote:абе хора майонезата как е като продукт :wink: 8) :roll:
зле :x
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

По-добре понякога да нямаш никаква отколкото малко информация, може да е много объркващо.
Стой на НВД, храни се както досега. Примерно в една телешка пържола има повече моно отлкотo наситени мазнини, ама не си се замислял за това, нали:) НВД диета винаги ще има предимство пред ВВД с поли и моно източници. Ако не беше така, щяхме да хрупаме картофи и да ги топим в зехтин.
Бъди спокоен, уверен и последователен. Храни се с разнообразни естествени мазнини и меса и ще си окей, даже повече от окей:) Не ти трябва да ги изчисляваш, но ако решиш близки стойности ще има във fitday ако си логваш храната там. Местната храна тук е различна, така че са само приблизителни стойности.
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

jivk0 wrote:добре , но нали и плодовете са естествен източник на въглехидрат следователно не би трябвало да ги избягвам на мен въгелхидратите 10-15% от калориите трябва да са ми към 100-150 грама на ден , което означава че няма проблем да ги набаям от плодовете и от лактозата в киселото мляко нали ? или греша отново :lol:
вие във форума казвате че целуозата е предпочитания въглехидрат , но аз не я броя като такъв тъй като не се разгражда от организма ==> няма енергия от нея .Нея я приемам като нещо , което подържа храносмилателната ни с-ма на добро ниво.
така приятелю - ще продължаваш да се чудиш докато не се научиш да си преценяш източниците. Сам си казвал колко зле си се чувствал на ВВД и колко одбре се чувстваш на НВД. Беше ме помолил - бях ти изпратил огромно количество научна информация, всичко от сериозни източници, всичко научни изследвания, всяка информацияможе да се провери от извора.
Явно или те е домързяло да четеш, или се отавяш да бъдеш повлиян от други хора, осланяйки се на чужди "авторитети" и на ВЯРА, а не на знания и качествена информация.
И ако толкова много си се запритеснявал заздравето си, защо още не си направил кръвни изследвания?
Чувстваш ли се болен? Чувстваш ли се зле? Няма човек, който нещо да не му е наред и да не се чувства зле по еидн или друг начун - тялото е прекрасна машинка и всичко си казва. Въпросът е на кое ние искаме да вярваме!

успех ...
Post Reply