ОНОВА, без което не мога...Книгите

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Маги
Ученик
Ученик

Post by Маги »

може да пробваш "Нощта на оракула" :)
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

denny wrote:На мен ми допада,а тъй като съм социален темерут,сега разбирам,че е рекламирана :? Баща ми я подари на Мишо(мъжа ми)за 4НГ,и аз я обсебих.
абе кво рекламирана, то навсякъде, което и списание или от тези гайдовете - седми4ни , месе4ни, вси4ко, вклю4ително женските списания... странна работа

между другото адски мн ми похвалиха "Амазонката на Верое" на Б. Биолчев. някой да сподели впечатления?
Nothing tastes as good as being lean feels.
beboulina
Ученик
Ученик

Post by beboulina »

Радвам ви се , колко много четете. :D

Имам време и желание, обаче не и приятели , които да обичат като мен да четат ( е, аз не просто обичам, а не мога без книги), което си е проблем, защото като няма от кого да си заема книги, трябва да ги купя, а те са си доста скъпо удоволствие, още повече, че аз ги гълтам за 3-4 дни и после...Ясно е, че не мога да си позволя да си купувам толкова книжки, колкото мога и искам да прочета.

Та тук идва вашата роля да се включите за помощ, а именно, с някое адресче, от където мога он лайн да си чета, ако пък адресчето е за немска и английска литература,още по-добре.

Помогнете на един давещ се в безкнижие съфорумник, плиййййс ! :roll:
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Отдавна не съм поглеждала тук
http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page,
виж може да намериш нещо, има и немски вариант
http://www.gutenberg.org/browse/languages/de
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
beboulina
Ученик
Ученик

Post by beboulina »

Bulgi,
ti si sykrowi6te! :lol:
beboulina
Ученик
Ученик

Post by beboulina »

Мисля да почна с Гордост и предразсъдъци на английски, бездруго в офиса няма да мога да се съсредоточа над нещо по-задълбочено, пък и стилът и изказът са направо омайни..имам час и половина време до края на работния ден и ще го :lol: оползотворя добре:)lol:
Joss Stone
Асистент
Асистент

Post by Joss Stone »

Незнам дали живееш в София, ако да- на Софияпрес има книжна борса с до 30% отстъпка на коричната цена. Кажи какво обичаш да четеш, мога да ти пратя нещо по мейла ако имам подходящо :)
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

beboulina wrote:Мисля да почна с Гордост и предразсъдъци на английски, бездруго в офиса няма да мога да се съсредоточа над нещо по-задълбочено, пък и стилът и изказът са направо омайни..имам час и половина време до края на работния ден и ще го :lol: оползотворя добре:)lol:
Знам я наизуст:D, всъщност знам всичко от Дж. Остин наузуст :roll: Старата любов ръжда не хваща.
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
beboulina
Ученик
Ученик

Post by beboulina »

Незнам дали живееш в София, ако да- на Софияпрес има книжна борса с до 30% отстъпка на коричната цена. Кажи какво обичаш да четеш, мога да ти пратя нещо по мейла ако имам подходящо.

Ами, не, закотвена съм в един курорт, и духовността ми понакуцва в последно време. :cry: Благодаря ти за вниманието и предложението...да видим , какво обичам да чета...Lee Child, Kathy Reichs,Patricia Cornuwell- май са ми сред много любимите автори, а иначе мореплавателски истории, отнесени и чернохуморни неща като параграф 22, приказки, Хари Потър ( но нея защото я четох на немски, на български я почнах и ме разочарова)...да му се не види, нищо не ми хрумва, напоследък само стари книжки предпочитах.Но в общи линии малко са нещата , които не бих чела : политически, сапунки и от ония,които ти промиват мозъка и те потапят в дива депресия.
beboulina
Ученик
Ученик

Post by beboulina »

тъпо питане, срамувам се, обаче как се копира нечие мнение заедно с автора му, за да се знае на кого отговарям?
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Намери си Тери Пратчет :) задъжтелно :P
beboulina
Ученик
Ученик

Post by beboulina »

Булги,
опитвала съм Тери неведнъж, защото от малкото ми четящи приятели, чийто вкус се доближава до моя, всички го обожават.Обаче мен нещо не ме увлича, или по-скоро не както явно увлича всички останали, като мания.
Други предложения? А на Джейн Остин какво друго си струва да прочета?
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

За да копираш мнение натискаш горе вдясно върху цитат

С Тери и на мен ми трябваше време, но ако се насилиш малко няма да съжаляваш мисля, дори майка ми го чете :)
Дж. Остин омръзва може би малко с времето. Аз най-харесвам Гордостта, но и останалите си заслужават, те не са и много
Разум и чувства е подобна
Persuasion (Доводите на разума май е на български) е малко по различна, но критиците я смятат мисля за най-зрялата.
Абатството Нортангър е пародия на готически роман май, но аз като незапозната с този жанр :wink: не можах да уловя всички тънкости.
Last edited by bulgi on Sat Aug 25, 2007 08:33, edited 1 time in total.
beboulina
Ученик
Ученик

Post by beboulina »

Менсфийлд Парк е пародия на готически роман май, но аз като незапозната с този жанр :wink: не можах да уловя всички тънкости.[/quote]

това ми звучи като нещо, което може да ми хареса, а пък за Тери, ще пробвам пак, щом ми попадне :lol:
Петко К
изгонен.

Post by Петко К »

[quоte="Името на човека"] ...
[/quote]

Това са ти таговете за цитат. Текста, който цитираш трябва да ти е затворен между тях, на мястото на точките. Тези тагове се слагат автоматично, ако натиснеш бутона за цитат на мнението, но в горния ти пост не се е получило, защото си изтрила част от тях. Затова винаги може да си ги добавиш ръчно.
Post Reply