Трябва да призная, че в оригинал Гордостта не е твърде лесна за четене, с този старо английски език, натруфен и така остаряло правилен. И все така красив. Свикнала съм да чета трилърчета на американски английски, които не изискават съсредоточаване
Имам главно фантастика, няма какво да ти пратя
Обаче ако си разровя тези дни стаята може да намеря един диск със средновековна история, ако те интересува.
Дикенс пробвала ли си?
Joss Stone wrote:Имам главно фантастика, няма какво да ти пратя
Обаче ако си разровя тези дни стаята може да намеря един диск със средновековна история, ако те интересува.
Дикенс пробвала ли си?
Ами, Joss Stone, ако е някаква приказна фантастика, мятай я към мен!Средновековна също става, а Дикенс много го обичам. Нали Големите надежди, Дейвид Копърфийлд и...не се сещам за третата, която съм чела, са от него?
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
-И винаги взимай името и адреса на младия мъж-допълни Леля
A little princess, от Франсис Бърнет. Някой чел ли я е? Гледала съм я като филм преди много години, сега даже ще я прочета. Вярно, че е за деца, но..не мога да се въздържа
A little princess, от Франсис Бърнет. Някой чел ли я е? Гледала съм я като филм преди много години, сега даже ще я прочета. Вярно, че е за деца, но..не мога да се въздържа
Ако някой я иска на английски език, ще му дам линк.
beboulina wrote:Вярно, че е за деца, но..не мога да се въздържа
А то детска книжка не е възрастово ограничение
-Ако искаш да се издигнеш до нещо като вещицa, Маграт Чеснова, трябва да научиш 3 неща.Кое е истинско,кое не е и каква е разликата...
iма всякакви категории книжки, който има време за убиване и не му се работи по друг начин, освен да си подобрява английския, да се впуска Да ви е сладко!
и нещо, което от в4ера мн ме рада - АНАТОМИЯ НА ИЛюЗИИТЕ - людмила филипова - мн сладко разказана приказка за соц-а, в която по4ти можеш да предвидиш какво ще се слу4и, но адски приятно и леко за 4етене
напоследък се увли4ам по ултра съвременна бг литература и никак не е зле
cranberry wrote:
напоследък се увли4ам по ултра съвременна бг литература и никак не е зле
Тогава прочети Ангелски езици на Димитър Динев, щом вече е преведена.
А откакто научих повече за авторката на Антомия на Илюзиите мисе изпари желанието да я чета.
е, вну4ката на гриша филипов, която е била в новото време в предния парламент, доколкото попро4етох, но гледам да не се влияя мн от това. естествено няма как да не е субективно написана, но някак не се усеща като внушение, а просто като фактология...