Когато правя коремни преси започва да ме боли гърба. Моля ако някой знае на какво се дължи това да ми каже и също така ме интересува има ли начин да се избегне тази болка.
Незнам дали е от значение - болката започва след 10-та коремна преса и е малко над кръста.
Болки в гърба при коремни преси
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
- Милко Георгиев
- Академик

Re: болки в гърба
Основно правило при трениране на корема е да се изправяш с навиване (гърба да е прегърбен вместо прав). Изправяй първо раменете и дори кръста може да остава долепен в земята - важно е усилието по навиването.Viky wrote:Не знам дали тук трябва да попитам, но имам един малък проблем. Когато правя коремни преси започва да ме боли гърба. Моля, ако някой знае на какво се дължи това да ми каже и също така ме интересува има ли начин да се избегне тази болка.
Не знам дали е от значение - болката започва след 10-та коремна преса и е малко над кръста.
Дори те съветвам да спреш с обикновени коремни преси.
Last edited by Милко Георгиев on Sat May 10, 2014 22:58, edited 1 time in total.
Кондиционен треньор
- CrazyBlackBitch
- Ученик

Re: болки в гърба
Милко Георгиев wrote:Основно правило при трениране на корема е гърба да е прегърбен. Изправяй първо раменете и дори не е нужно да отлепяш кръста.
Олеее а аз все съм си мислела досега, че трябва да е супер изправен гърба. Използвам цялата тежест на горната част на тялото, но понякога отлепвам съвсем малко кръста, щото ще ми експлодира корема. Милко, 10х че ме ориентира

Пак болки
Здравейте! Първо искам да се похваля, че не съм имала проблеми с гърба. Правих упражненията за разгъване и не ме е боляло нищо.
Е, вярно е, че правих само едното, защото забравих какво е второто
, но днес ще разгледам по - подробно упражненията.
Ще използвам пак тази тема, за да се оплача от друга болежка. Имам проблеми с левия крак. От известно време ме боли петата. Болката беше поутихнала, даже мога да кажа, че не ме беше боляло скоро. В събота и неделя започнах отново да тичам сутрин. Не правя голяма тренировка, защото не мога да издържа, но ми се събера около 30мин. Тичам интервално. Проблема ми е, че пак започна да ме боли петата и то много повече от преди. Възможно ли е да съм претоварила крака и ако е така какво да направя, за да мога да тичам и да не ме боли?
Стана малко дълго и объркано.
Ще използвам пак тази тема, за да се оплача от друга болежка. Имам проблеми с левия крак. От известно време ме боли петата. Болката беше поутихнала, даже мога да кажа, че не ме беше боляло скоро. В събота и неделя започнах отново да тичам сутрин. Не правя голяма тренировка, защото не мога да издържа, но ми се събера около 30мин. Тичам интервално. Проблема ми е, че пак започна да ме боли петата и то много повече от преди. Възможно ли е да съм претоварила крака и ако е така какво да направя, за да мога да тичам и да не ме боли?
Стана малко дълго и объркано.