Здравейте,
голям проблем имам . ще ходя на планина за 9 дни и там няма магазини както се досещате, при което от тук (бг) ще трябва да си напълня раницата с храна за 9 дни, и да не е супер тежко. Поне раницата ми е 80+15 кг. Дайте съвет каква храна да си взема че да не се скапе за толкова дни? и какво ще е добре да хапвам в планината? суровото месо май няма да е най-удачният избор, защото незнам как ще го съхранявам.
Ще ви бъда благодарна много!
9 дни на планина каква храна?
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
-
gradient_can_fly
- Ученик

9 дни на планина каква храна?
deep source
сушеници, луканки, кашкавал, някакво друго сирене, за първите няколко дни мисля, 4е и варени яй4ица извън хладилник ще издържат.
краставици, моркови.
консерви риба тон, които си имат от онези приспособленийца за отваряне без специална отварачка.
друго не се сещам
краставици, моркови.
консерви риба тон, които си имат от онези приспособленийца за отваряне без специална отварачка.
друго не се сещам
Nothing tastes as good as being lean feels.
- cremcaramel
- Ст. асистент

Да споделя и аз: 10 дни в родопите изкарахме на 80% сушеница + кашкавал + сурови ядки + малко консерви (русенско и телешко). Останалите 20% беше скара, малко кисело мляко и малко бира по хижите. Въглехидрати под <=25% от калориите. Имахме си достатъчно енергия. Кашкавалът и сушеницата свършиха към осмия ден и все още не се бяха развалили. Само дето на кашкавала му беше изтекла доста от мазнината и все повече приличаше на свежо сирене. 1g рибено масло + мултитабс се хапваше всеки ден.
We have nothing to fear but fear itself.