ОНОВА, без което не мога...Книгите

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

Божил wrote:Ама знам ли и аз дали ще ви хареса... Имах навремето една книга "Всичко, което мъжете знаят за жените" - към 200 страници тухле. Двеста чисто бели страници. :lol:
е, чак тухле не е. ама помня, че тогава масово я подарявах за коледа ;)
Nothing tastes as good as being lean feels.
Маги
Ученик
Ученик

Post by Маги »

Божил wrote:и едно такова Парижко настроение :)
е тогава ще ни хареса! ;)
Божил
Ученик
Ученик

Post by Божил »

Ще ви хареса, знам аз, къде ще ходите. :wink:
Между другото
авторката е обявена за новата литературна звезда на Франция, оглавява бестселър листите и получава наградата „Гран при".

Комерс :)
Time is tough, but I'm getting tougher.
Маги
Ученик
Ученик

Post by Маги »

е, то и екзюпери я е печелил таз награда :wink: и си е як комерс :P
изглежда интересно: http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=18784
denny
изгонен.

Post by denny »

Виктор Барух
Сватбени свещи
Късно око
Оклеветената

много странен и спонтанен избор с тази книга(за мен)-но не сбърках.държа ме до края.
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

Божил wrote:Гласувам за "Заедно" - Анна Гавалда. Особено на мацките ше им хареса много. Абе, и на мен ми хареса да си призная. :wink:
ихааа! прекалено многословна многословна. прекрасен стил, супер лек за четене. безобразен хепиенд - сякаш нарочно беше толкова малоумен, чак иронично малоумен край като в приказка. въпреки финала, тази книга ми остави някакво мн светло усещане. а може би именно заради него.
п.с. "обичах я" от същата авторка е мн свежа. и по-реално завършваща.
inhmn
Ученик
Ученик

Post by inhmn »

denny wrote:Нещо не ме привлече Гибсън
важно е книгите му да се четат в определен ред. Примерно сагата за Спрол - голяма грешка е да почнеш от Мона Лиза , да минеш през Нулевия брояч и чак тогава да прочетеш Невромантика.

Иначе Гибсън е луд. Стилът му не може да бъде повторен или наподобен. С годините наркотиците го съсипаха и тука последните му книги на нищо не мязат ... но само един Джони Мнемоник е достатъчен , за да остави белег върху цялата литература. Гибсън е оня thrashy,flashy индъстъстриал поп-автор , който така добре подхожда на цялата 80-тарска епоха и романтичните макар и мрачни видения за бъдещето.
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Карлос Руис Сафон "Сянката на вятъра" Image
Препоръчвам горещо.
Наслада. Прекрасно написана (чак съжалявам, че испанският ми е толкова зле и не мога да я прочета в оригинал, но ето една причина да си го припомня), историята те въвлича и вълнува неусетно, днес бях толкова потресена по едно време, че наистина ми костваше усилия да не я захвърля в локвата до мен (доста тежка на моменти).
Но прочетете непременно ако ви попадне, много много отдавна книга не ме бе грабвала така.

Един малък цитат, в мой превод от немски при това, така че моля да затворите едно око за несъвършенства
Веднъж чух един от редовните клиенти в книжарницата на баща ми да казва, че малко неща оставят такъв отпечатък върху читателя както първата книга, която си проправи път до сърцето му. Тези първи страници, ехото на онези думи, които смятаме, че сме оставили в миналото, ни придружават цял живот, изграждат замък в спомените ни, към който рано или късно се завръщаме, независимо колко книги сме прочели, колко светове сме открили, колко сме научили или забравили. За мен тези омагьосани страници винаги ще бъдат онези, които намерих сред пътеките на гробището на забравените книги.
Това е само началото :)

Първа книга на автора, определено ще го следя с интерес :)
denny
изгонен.

Post by denny »

в отговор на този цитат-моята "отключваща библиоманията "книга беше "Том Сойер....." :lol: ,във 2ри клас.няколко пъти я четох от тогава.

за "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет "да съм споменавала?
Маги
Ученик
Ученик

Post by Маги »

а моите отключващи сякаш бяха по-късно... може би Хамлет, Спасителят в ръжта...
Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет я ценя безкрайно! четох я в оригинал преди години и оттогава все се каня да се пробвам с Критика на чистя разум :lol: :lol:

пп: сега чета Норвежка гора и много ме кефи, а преди това четох Закуска в Тифани на Труман Капоти, също добра
Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

За "мотоциклета" и аз гласувам с две ръце.
Също "Илюзии" на Ричард Бах.

Като си говорим за първи книги, една от препоръчаните книги, която си спомням много ясно беше "Нежна е нощта". Този свят ми беше толкова чужд и така тотално ме потресе, че дълго време се чудих дали не съм сбъркана. Същото мога да кажа за "Спасителя в ръжта". Мина много време докато престана да се съобразявам с авторитети.

Аз на Селинджър харесвам само "Семейство Глас".
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
marsn
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by marsn »

Тонито wrote:Като си говорим за първи книги, една от препоръчаните книги, която си спомням много ясно беше "Нежна е нощта".
а! сега се опитвам да я започна. препоръчваш, казваш?
strength is not “gender-specific”, it is “belief” specific
Тонито
Ученик
Ученик

Post by Тонито »

Напротив, казвам, че не я разбрах и не ми хареса. Пише за хора, които са нещастни...
"There is no difference between living and learning... it is impossible and misleading and harmful to think of them as being separate." John Holt, author
bulgi
Студент
Студент

Post by bulgi »

Тонито wrote:Напротив, казвам, че не я разбрах и не ми хареса. Пише за хора, които са нещастни...
И аз не можах да я преборя :roll: , но не се и опитвах достатъчно упорито :), но пък много харесвам разказите.
cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

"Нежна е нощта" ми се стори като бестселър за времето, в което е писана. доколкото си спомням, някаква любовна история, нищо особено, което да си струва да бъде запомнено. чете се леко и бързо, не натоварва.
Post Reply