месо от кенгуру

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
rm
Ученик
Ученик

месо от кенгуру

Post by rm »

Външен вид: много тъмно червено (като старо вино :wink: ) на коци по-големи от това на телешкото. Сухо месо е.
Вкус: харесва ми - вкусно ми е, не мога да го сравня с друго месо, за мен няма специфичен аромат.
Цена: По-скъпо е от телешкото, но по-евтино от сьомгата.
Продава се в супера, не съм го виждала по пазарите. До сега съм пробвала:
1. Пържоли - предпочитам аз да си ги овкуся, а не да ги купя такива.
2. Нещо като нащо руло стефани, без зеленчуците вътре, но месото е на големи парчета и е натъпкано в мрежичка. Това с вода и зехтин върху мноооооооо лук на фурна.
3. Наденици и нещо като кюфтета, но доста по-големи и сплескани - ЦЪ, не ми хареса.
4. Кайма - ще се пробвам другата седмица.
Не съм обръщала внимание на стойностите.
Виждала съм само прясно месо без кокал, но не и колбаси или карантия.
Не е много популярно, заема най-малко място в хладилника на супера. Може би порад цената си или поради факта че е един от националните символи на страната или ... щот требе да се дъвче малко повече.
Ако намерите някъде -пробвайте го, мисля че си заслужава.
poisonchoice
Ученик
Ученик

Post by poisonchoice »

Месо от кенгуру, сурово, 100 г:
98 ккал М1, Б22, В1
"There is NO knowledge that is not POWER!"
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Купих и аз кенгуру. Външните белези съвпадат. На вкус малко наподобява глиган и старо, старо теле - в смисъл, че е сухо и жилаво месо. Какво направих - нарязах го на парченца около 2смх2см и го поварих малко - 15 минутки. После го мих, докато не се махнаха остатъците от кръв. После нарязах няколко глави лук и го задуших в тиган заедно с тях и около 1/5 зелка. После всичко това го пресипах в йенска тенджера и добавих половин кофа сметана, около 200гр кисело мляко (5.8%), около 30гр масло, 200мл каберне совиньон, малко сирене чедар - за вкус, сол и черен пипер. Пекох го два часа на 200градуса. По този начин е вкусно, не мирише вече на дивеч (което не знам дали е предимство или недостатък), още си е жилавко, но аз не мога да готвя дълго...

Извод: става за ядене, но честно казано не виждам особено предимство пред свинските пържоли или телешките такива, така че не смятам да си включвам редовно в менюто. За всеки случай другия път като се реша да готвя, ще го варя повече предварително.

ПП Купих го от пазара за 12долара/кг

Другата седмица ще ям крокодил :D
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Post Reply