Напади с крачка

Упражнения със собствено тегло, аеробни занимания, стречинг

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Ангелина wrote:Имам някакъв много странен проблем с изпълнението на това упражнение - не мога да пазя равновесие. Залитам ту на едната, ту на другата страна, а ако съм с тежести в ръцете, направо си е опасно.

Някой друг имал ли е подобен проблем? И може ли да се направи нещо, или ще трябва да се откажа от нападите?
Виж дали не стъпваш на една линия и оттам да е проблема.
Ако е от това, то стъпвай леко встрани.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Ани Илиева wrote:Ако позволите, още един въпрос за нападите :)
Тренирам краката си само с три упражнения - сумо тяга, клекове (клек с дъмбели и балетен клек(плие) и накрая напади. Понеже залагам на тежко, с малко повторения, често ми се случва клековете да ме уморят и нападите някак си да ги попретупам.
Бихте ли ме посъветвали и споделили от опита си доколко ефективни и важни са нападите (естествено, като всяка жена, и на мен важни са ми дупето и бедрата :) ). Как да тренирам - да намаля тежестта на клековете, за да имам сили и за напади? да правя нападите преди клековете? да правя нападите накрая, но без тежести? да редувам в различни тренировки - веднъж клекове, веднъж напади?
Много ще се радвам на мнения :)
Как редуваш сериите?

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Ани Илиева wrote:Милко, не съм сигурна, че разбрах точно въпроса ти, затова извинявай, ако заобяснявам сега глупости :) .
Тренировката ми е или изпълнение на сумо тяга, клек, напади, или клек, плие, напади, като между упражненията за крака правя нещо друго - пример: 3 серии клек с дъмбели по 8 повторения, коремни преси, почивка 2-3 мин, 3 серии плие по 10 повторения, коремни преси, почивка 2-3 мин, 3 серии напади по 10 за крак, коремни преси. Почивките между сериите са по-кратки, колкото да се успокоя и да овладея дишането. И това е общо взето една цяла тренировка. (На следващия ден тренирам за горна част на тялото, в някакъв интересен сплит, разделящ тялото на две през пъпа. Тренирам на самотек, на база на прочетено из интернет, така че нищо чудно и ако правя пълни глупости.)
Благодаря ти за вниманието
:)
Защо не опиташ с кръгова тренировка - по една серия от всяко упражнение и след това отначало. Не слагай едно след друго еднотипни упражнения - да няма дърпане след дърпане, бутане след бутане, клякане след клякане. Прави по 5 повторения в серия със съответната тежест за концентрирани и чисти повторения. Почивай достатъчно между сериите.

Кондиционен треньор
Post Reply