http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1785278
Не мислиш ли, че при 20 кг. излишни при бягане поставяш под голям стрес колената и глезените? Не е от гуменките. Просто бягането не е НЕЩОТО - алфата и омегата на отслабването.
на първо място е диетата. Без диета не става. Из форума има много хора с нисък процент мазнини, които не правят кардио.
Според мен е добре да започнеш с домашната тренировка и след това да се захванеш и с фитнес зала, или най-добре Студиото на Спайдърспорт.
Интервалните тренировки са много ефективни, но са адски трудни.
Изчети като за начало важните теми във форумите. Прегледай и дневниците с тренировките на момичетата.
Помогнете.....
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Бягаща пътека при много излишни килограми?
Eggsistentialist
Timeless!
Timeless!
- Милко Георгиев
- Академик

Има различни мнения, за да може да има грешни и верни такива. Грешните забавят избралите ги, а верните дават предимство на останалите.Talisman4e wrote:Благодаря ти все пак преди да си я купя поразпитах тук там и всеки ми каза пътека не мога да си обесня защо така всеки дава различно мнение и вече взех да се обърквам , но така или инуче вече съм я купила дадах маса кинти и няма как да не я ползвамИ ако може все пак някой да ми помогне с въпрочетата ще съм много благодарна
![]()
![]()
Просто и гениално.
Когато имаш слаби мускули (като твоите), имаш наднормени килограми (като твоите), имаш несигурни (моторни) умения в тренирането (като твоите), тогава много голяма част от натоварването отива в ставите (твоите). Бягащата пътека прави стъпките еднообразни и така микротравмите в ставите са на едно и също място. Не успяват да се регенерират и следващия път задълбочават травмата. Такива травми, обикновено остават скрити и се явяват след време.
Подобни екстри предлага и бягането по асфалт. И като цяло неумението да се бяга - тръскането от крак на крак.
Например, при спринт се правят по-малко крачки и мускулите са по напрегнати и пазят ставите.
Но ти вече имаш пътека, да.
1. Продай я, макар и на загуба в пари.
2. Свали килограми, заздрави си мускулите и я ползвай тогава. Ако не си я продала де
3. Ползвай я още сега ... ходи бързо на наклон (ако има). Опитвай да тичаш с минимален удар в пътеката - да не дрънчи и трещи под краката ти. Прави интервали - спринт-ходене.
Не ми се пише повече, ще изкипи кафето
Кондиционен треньор
-
Галина Толкингтън (galya)
- Ст. асистент

Забрави зоната за горене на мазнини, кофти интерпретирана наука е.
Интересува те следното: напредвай в тренировките (да ти става по трудно малко по малко) - дали като продължителност или като интензивност (по-добре!!!). Каквото и да правиш трябва да можеш на напредваш, т.е ако тази седмица е 20 мин на 5 км/ч, другата седмица да е на 6 км/ч. Ако можеш да ходиш с максимално бързо темпо с 8 км/ч, нека тази скорост се повиши след няколко седмици.
Храни се в негативен калориен баланс и мазнините отиват.
Интересува те следното: напредвай в тренировките (да ти става по трудно малко по малко) - дали като продължителност или като интензивност (по-добре!!!). Каквото и да правиш трябва да можеш на напредваш, т.е ако тази седмица е 20 мин на 5 км/ч, другата седмица да е на 6 км/ч. Ако можеш да ходиш с максимално бързо темпо с 8 км/ч, нека тази скорост се повиши след няколко седмици.
Храни се в негативен калориен баланс и мазнините отиват.