Mitk0 - тренировки

Споделете вашите тренировки, менюта и резултати

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

23.03.2008

Мъртва тяга - 5@100, 5@130, 3@150, 5@130, 5@100
Good morning - 5@50, 5@60, 5@70
Напади - 5@70
Български клек с дъмбели - 5,5@+2х23

Днес съм доволен. 3@150 ги дръпнах с много добра скорост и без фитили, обаче нещо не натискам дупето достатъчно и не става точно както искам. Открих много добър заместител на нормалния клек - български клек - като за допълнителна тежест ползвам дъмбели. Оказа се доста задъхващо упражнение, пък и не съм правил унилатерални упражнения досега. Чад Уотърбъри остава на режим "изчакване", продължавам с моята си програма.
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Не знам защо, обаче последните дни протекоха странно.

Онзи ден се събрахме с момчетата от стария ми клас, и тъй като имахме двоен повод, отпразнувахме си мъжки.
Абе, пихме в нормата, връщам се в стаята в Студентски град, преобличам се, мия зъби, лягам... и щеше да ми се пръсне сърцето.

Някакво ужасно тягостно и неспокойно клаустрофобично усещане, тъй като не можех да дишам. Носът запушен, въздухът сух, буквално за секунди ме тресна. Ставам, плисвам една вода на очите, излизам в коридора, дишам чист въздух, няма проблеми.
Връщам се пак в леглото - пак същия ужас.

Реших, че просто напрежението ми е дошло в повече последните дни и всичко е в главата ми и се насилих да остана в леглото. След 15 мъчителни минути въртене се обличам и излизам в 4 АМ да си купя нещо за отпушване на носа, различно от Ксилометазолин. Отивам до първата денонощна аптека, за която се сетих - затворена. WTF???

Легнах в 7.
Следващата вечер - почти същата.

По план реших днес да мина през личната лекарка, за да видя дали наистина е лоша шега, която ми играе главата.
Кръвно - check (120/80), температура - check (36.8 ), дробове и сърце - check (без проблеми), гърло - опааа.
Някаква лека ангина, която причинява проблеми с дихателните пътища, сухота в гърлото и вечерно вдигане на температурата.

Разминах се с антибиотиците засега, но определено цялата история беше странна (поне за мен) и не особено приятна. Надявам се до 5-6 дни да преборя бацилите.

27.03.2008

Макар и болен, си взех нова карта за залата и направих една тренировчица. Потвърдих един принцип, който знаех, но който ми беше излезнал от главата. А именно
След дълга или разпускаща почивка, тялото ми понася много по-добре висока интензивност, отколкото висок обем.

Преден клек - 5@50, 5@70, 1@100
Тяга с прави крака - 5,5,5@110
Набирания - 10, 10@+6
Български клек с дъмбели - 5,5@+2х29
Повдигане на краката от вис - 15, 15
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

31.03.2008

Днес тренировката започна много добре, обаче после, както винаги, залата се препълни, та малко претупах края.

Обръщания - 5@50, 5@60, 3@70, 5@60, 5@50
Преден клек - 5@50, 5@70, 3@90, 1@100
Мъртва тяга - 5@100, 3,3@120, 5@140
Набирания - 15,15
Повдигания на краката от вис - 25,15,15,15

Обръщанията и предният клек - много добре. Разбрах и от какво вече имам проблеми с тазобедрените стави близо месец - стъпалата сочат навън, т.е. образуват ъгъл около 60 градуса, а не са успоредни. По този начин се вдига по-лесно, но за сметка на това кокалите ми не издържат. Вече започвам да вдигам с успоредни стъпала :)

Една позната ми направи интересна забележка - каза, че съм станал животно, преди повече ме харесвала.
Щях да умра от смях - аз, с моите 67 кила, животно :lol:
tbby
Ученик
Ученик

Post by tbby »

Aко си много релефен нормално :)
Релефното тяло изглежда два пъти по-голямо :)
No gods or kings. Only men.
Flickr
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

03.04.2008

Днес много яка тренировка :) Брат ми ми дойде на гости за един ден, едно от нещата, които включваше програмата ни, беше да отидем на зала.

Показах му разните основни упражнения, клек, лежанка, тяга. Той е футболистче, та нещо не му се тренираше в залата, май по-скоро му се риташе, обаче мисля че, в крайна сметка му хареса :)

Преден клек - 5,5,5@80
Лежанка - 5@60, 5,5@70
Мъртва тяга - 15-20@50 :) 3@неизвестно (виж по-надолу)
Набирания - 5,5,5@+20
Повдигания на краката от вис - 15,15,15

Обучението на малкия започна с клек. Малко се учудих, че брат ми, който никога преди това не е пипвал щанга, след една демонстрация от мен, започна да кляка перфектно ATG. Сетих се за статията "The third world squat" от T-Nation - как децата умеят да клякат точно както трябва. Стигна до 1@50

На лежанката вече се забелязваше, че му липсва практика, сякаш се състезаваше с каяк :) Освен това не му беше естествено да спуска към гърдите, по-скоро се опитваше да докосне до шията... Тук 1@40

Мъртвата тяга се оказа най-трудна за усвояване, затова и 15-20 пъти показвах как да държи гърба, как да вдига не само с кръст и т.н. Но не знам доколко схвана, в крайна сметка направи само 1@50 и избяга.

Аз, докато му показвам как се правело с по-големи тежести, уж съм математик, а пък не си сметнах правилно дисковете... Слагам каквото си мисля, че са 130 и си казвам "Ей сега, с тия лесна петица".
Клякам, дърпам, баааси, тия 130, тая петица ше ми вземе здравето. Мъкааа. На третото повторение се усетих, че всъщност 4х25 + 2х15 + лост са 150 и оставих щангата.
Посмяхме се, де.
GReddy_bs
изгонен.

Post by GReddy_bs »

Е лапето на снимката в оная статия предполагам е доста по-малко от брат ти. :) А мисля,че докато човек стане на 11-12 вече е преебал перфектната естествена техника.Може би има нещо общо с футбола - нали и Тай разправвяше нещо подобно за брат си. :)
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

на подрастващите футболисти само им дай топка и т'ва е :)
брат ми на Спайдъргеймс дръпна 130 с .... ужасна техника ... каза, че е дърпал и 140 .. и го болял кръста .. странно защо :roll: :)
(няма да споменавам кой го е учил на тяга, не съм аз)

футболистите повече се кефят да тичат, спринтове, специфични тренировки .. вратрски .. т.н.

а че залата помага много - 2 мнения няма :)

успех
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

@GReddy_bs
Брат ми сега направи 15, 170/50. Трябва да го накарам да яде, че сега само с ядене и по-постоянно трениране ще получи много добри резултати.
Преди тренираше във Вихрен, там имаха ентусиазъм и предполагам има някакъв пренос към правилни моторни навици.

@Thai
И моят брат не е голям мастър на тягата, тя май най-сложно се схваща от трите основни. Сигурно има връзка с това, че я правиш с най-големи килограми и най-лесно можеш да прецакаш някой от многото малки стабилизиращи мускули.

А световният рекорд на мъртвата тяга е по-нисък и от този на клека, и от този на лежанката :D
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

Вчера направих двуразова тренировка, днес за първи път от 3 месеца имам мускулна треска.

Първият път ходих в една доста fancy фитнес-зала в Младост 1.
Обстановката беше наистина страхотна... за спа център...
Имаше адски много уреди, 5-6 пътечки, още толкова велоергометри, общо около 300 кг цветни тежести и една смит-машина, която изглежда служеше за клекове :shock:

Както предполагах, посетителите бяха в унисон със залата. Хората се счупваха да правят трапец на смит-а, да се сгъват на някакъв странен уред за средната част и да чакат ред за вездесъщото разгъване за трицепс на скрипеца...

Инструкторът, момче на моите години, много любезен, by the way, се зачуди малко като го попитахме къде може да се прави тяга, и се зае да ми разяснява рисковете за кръста.
Повечето посетители ме гледаха леко странно, сякаш имаха твърдото убеждение, че в по-скъпата от нормалното зала, всичко би трябвало да става по-лесно и всички упражнения, които не са на уред или са с повече от два жълти (15 кг) диска, са един вид overkill...

Отплеснах се, в крайна сметка тренировката мина добре, реших вечерта да си направя клека, обръщанията и военната преса.
Потичах 1 минута на 20 км/ч - доста смазващо, заради липсващата ми издръжливост извън ATP-CP range.

Вечерта също мина добре, вече забравих как точно тренирах, но определено накрая ми се искаше такси да ме върне до блока (на 100 метра от залата)

Официално от днес си давам почивка от НВД, следва неопределен период на безогледно плюскане :D
Не, шегувам се, но вече няма да оставям ориза в чинията.

Поздрави.
Last edited by Mitk0 on Mon Apr 07, 2008 18:14, edited 1 time in total.
GReddy_bs
изгонен.

Post by GReddy_bs »

В залата в която аз ходя е общо взето същото,само дето е по-малка. :)
И между другото и при мен тежестите са шарени,ама са Eleiko. :twisted:
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

09.04.2008

Клек - 5@60, 5,5@100, 1@110, 1@120
Лежанка - 5,5,5@70
Бедрено сгъване - 5,5@всички тежести
Good Morning - 5@60, 5@70, 3@80
Rack lockout задържане за време - няколко@140

Днешната тренировка ми остави смесени чувства.
От една страна за първи път от около месец и половина-два правих нормален клек, при това без да ме боли :D
Първите 5@100 - едвам-едвам, вторите - доста по-добре, 1@110 - без проблем, но на 1@120 - трудно. Моментният ми максимум вече е 120, 10 кг по-ниско от предишното най-добро постижение преди прекъсването. Все пак си мисля, че не съм загубил кой знае колко.

Също съм доволен и от Good Morning-a, не бях слагал 80 досега, кръстът вече е по-здрав. Правих и още едно помощно упражнение за мъртва тяга - задържане за време с щанга, с надхват, да заякне хватът, че засега ме ограничава. Добре се получи.

И тамън си мислех, че всичко е екстра...
Излизаме с training partner-a, и аз (откъде ли ми хрумна) му викам "Можеш ли да скочиш на тоя парапет от място".
Той реши да се пробва и скочи без проблем, обаче засилвайки ръцете, удари лявата в парапета, и както после се оказа, си счупи малкия пръст :(

Супер тъпо. А пък вчера му откраднаха колелото. Поне е от хората, които не решават, че вселената е организирала заговор срещу тях.

Както и да е. Скапа ми се настроението от това, ама нищо, вече сме на позитивни вълни и очакваме да ни се случат позитивни неща :)
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

14.04.2008

Днес е ден за равносметка.
След около 3 седмици хлабаво трениране, ще преизчисля докъде съм стигнал и започвам наново със по-сериозна мотивация.

174 см, 66 кг, 22 години
100 см гръдна обиколка
76 см талия
55 см бедро
34 см мишница
16,5 см китка
10-12 % мазнини

Image
80-85 см отскок
2.65 х тегло мъртва тяга (175 кг с фитили)
1.8 х тегло клек (120 кг)
1.3 х тегло лежанка (85 кг)

Набиранията на една ръка ги извадих от постиженията. На клек преди контузията бях достигнал 2 х тегло, но сега не мога.

Първи ден на новата ми програма - Смолов за клек.

Клек - 8,8,8@80, 5@85, 2,2@90, 1@100
Лежанка с тесен хват - 5,5,5@60
Набирания с тежест - 5,5@+22, 5@+29

Лелеее, как не ми понася по-голям обем. Аз мисля да правя само подготовка + мезоцикъл, защото интензивният цикъл ще ме убие. Буквално. Обаче много зарежда, сега сигурно няма да мога да заспя :)

P.S. Годините дали не трябваше да ги оцветя в червено...
Лазар Радков (Thai)
изгонен.

Post by Лазар Радков (Thai) »

под 10% си - 100% :)

за другото - евала :)
jojoly
изгонен.

Post by jojoly »

хахаха - помислих, че някой си е теглил въжето. добре, че някъде с периферното видях думичката "отскок". :lol:
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

@Thai - Благодаря, Тайски.
Не знам точно колко са процентите, но със сигурност имам едни мазнинки по корема, които искам да махна. Също и по краката, но тях на по-късен етап.

@jojoly - Хах, вярно, че така изглежда :D
Но не, все още не съм се отчаял така от живота, все пак ще си оставя годинките в зелено 8)

@axl - Само да дообясня, сега съм на introductory microcycle. Честно казано ми се иска да пробвам и intense mesocycle, затова може да тренирам 2 вместо 4 пъти на седмица, но това ще го преценя в зависимост от състоянието ми след 1-2 седмици.
Post Reply