ОНОВА, без което не мога...Книгите

Тук става дума за всичко, което е извън останалите теми

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

cranberry
Студент
Студент

Post by cranberry »

Новата ми мания се казва Дъглас Кенеди. A Special Relationship - за първи път чета книга, която разказва за съвсем обикновени неща по такъв увлекателен начин, че просто не мога да се спра.
Nothing tastes as good as being lean feels.
sandino
Ученик
Ученик

Post by sandino »

cranberry wrote:Новата ми мания се казва Дъглас Кенеди. A Special Relationship - за първи път чета книга, която разказва за съвсем обикновени неща по такъв увлекателен начин, че просто не мога да се спра.
От къде си го намираш Кенеди? На бг издадоха само Мъртво сърце. В амазона пък го дават изчерпан.
Питър Пан
изгонен.

Post by Питър Пан »

Първите порции от "Пилешка супа за душата:

http://elan.truden.com/lyubimi/knigi/pileshka_supa.htm
jojoly
изгонен.

Post by jojoly »

"Подсъзнанието може всичко" - Джон Кехоу
"Излекувай живота си" - Луиз Хей
Mitk0
Професор
Професор

Post by Mitk0 »

William Gibson - Neuromancer

Има я тук - http://sf.bgway.com/

Една от класиките в тоя жанр, която не бях чел - superb
Еми не зарастват бързо, мило, ма нали искаше разнообразие! Сега кво да го правя скапания бич, като съм загубил касовата?
emoaero
изгонен.

Post by emoaero »

Mitk0 wrote:William Gibson - Neuromancer

Има я тук - http://sf.bgway.com/

Една от класиките в тоя жанр, която не бях чел - superb
Уф, 3 пъти я започвам и не ми върви. Мисля тази година да я преборя, заедно с още 3 на същият автор
allnatural
Ученик
Ученик

Post by allnatural »

на neuromancer края много добре е направен.другите две са стандартен cyberpunk.ако ти харесва четеш.аз много не се кефя ама заради първата ги прочетох.тя трилогията е най-добрия преведен cyberpunk.на snowcrash и diamond age издържах по 20-30 стр.
All that we are is the result of what we have thought. The mind is everything. What we think we become.

Buddha
jojoly
изгонен.

Post by jojoly »

Прочетох първата част от поредицата на Морган Скот Пек "Изкуството да бъдеш Бог". Като ми се уталожи малко в главата ще изчета и другите 2 части. От първата книга препоръчвам последната част "Благодат" (все по-често виждам как нещата, в които започвам да вярвам, си ги намирам в книгите...или те намират мен :D ).
denny
изгонен.

Post by denny »

ооо, :lol: :lol:
подписът на Булдога ме присети за "Тime enough for Love"
ебаси якото,хихихи
denny
изгонен.

Post by denny »

първо-някой ми е отмъкнал "Достатъчно време за любов" :evil: Но понеже ме възторгва,ще я намеря.
второ-"Телепорт"-Стивън Гулд.Много сладка книга,от тези,дето се гълтат за 1 нощ.
alfa
Студент
Студент

Post by alfa »

Във връзка с едни разговори се хванах да прочета едни книги, които иначе не бих чел, те са както следва:
1. "Любянската престъпна групировка" за "игрите" на ФСС - автор Александър Литвиненко;
2. "Русия на Путин" - Анна Политковская;
3. "Руски дневник" от същата авторка, която критикува управлението на Путин.
И двамата автори са мъртви, Политковская е застреляна в Москва, Литвиненко отровен в Лондон.
Книгите не са нищо особено според моите възприятия за нещата - треторазрядна булевардна литература, подобна на нашата такава. "Писателите" също са със сходна съдба на тази на един наш подобен "писател".
Поздрави.
KEYBOARD WARRIOR
leech
изгонен.

Post by leech »

За мен пък най-доброто е "Изкуството на войната" - Сун Дзъ, актуална и след хиляди години.
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

От юношеството ми до ден днешен ,авторите без които не мога са;
Владимир Арсениев и Джак Лондон :)
leech
изгонен.

Post by leech »

Джек Лондон е много голям. :) Любима негова ми е "Скитника между звездите", бих казал даже една от най-добрите книги изобщо.
А и разказите му са несравними.

P.S. http://london.sonoma.edu/Writings/ - Почти пълна колекция от произведенията му на английски.
stareca uan
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by stareca uan »

''Скитника между звездите'' е разтърсваща... и на мен ми е любима..търся една негова книга ''Хора на бездната'',но я намерих в библиотеката от старата поредица,до 45г и е в ужасно състояние,да знаеш дали я има някъде на български...Поздрави
Post Reply