НАПРАВИ СИ САМ - РЕЦЕПТИТЕ НА VENTZO - mmmm

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Харесват ли ви рецептите на Венцо?

да
102
96%
не
4
4%

Total votes: 106
ventzo
Студент
Студент

СВИНСКИ ДРОБ ПО СЕЛСКИ

Post by ventzo »

Ха, здравейте отново с нещо много вкусно и сочно.

Image

СВИНСКИ ДРОБ ПО СЕЛСКИ

500гр. Свински дроб
2бр. чушки
1 глава лук
1 домат
50гр. краве масло
магданоз
сол на вкус

Измийте и нарежете свинския дроб на кубчета 1,5см на 1,5см. След това се осолява на вкус и се слага в тигана с предварително сгорещеното масло. След като се запържи дроба се изважда от мазнината и в нея се прибавят нарязаните на не много дребно чушки, лука нарязан на пръстени, домата нарязан на кубчета и се заливат 150мл топла вода.

След като заври се връща свинския дроб и се оставя да поврят около 15мин. Като се сервира се поръсва с нарязания на ситно магданоз (аз нямах затова и на снимката няма магданоз).

Беше толкова вкусно и апетитно, че сега докато пиша рецептата и се сещам за вкуса му ми потича слюнка.

Добър апетит!!!
ventzo
Студент
Студент

КЮФТЕ ФАНТАЗИЯ

Post by ventzo »

Image

КЮФТЕ ФАНТАЗИЯ
(измислих си го една сутрин докато се чудех какво да закусвам)

100гр кайма (телешка 40%, свинска 60%)
50гр кашкавал
2бр. яйца
черен пипер
сол
малко масло за намазване на тигана

Кашкавала се настъргва и се смесва с останалите продукти. Пържи се в тиган намазан с малко масло.

Забележка: Проблема е че е малко по течно и докато се запече леко се разлива насам натам. Затова трябва да се побутва от тук от там докато се втвърди яйцето и го задържи.

Ужасно вкусно е... мммммм

Добър апетит!!!
ventzo
Студент
Студент

СВИНСКО ПО СЕЛСКИ

Post by ventzo »

Image

СВИНСКО ПО СЕЛСКИ

Приготвя се като свинския дроб по селски.

Ето и още една снимка.
Image
ventzo
Студент
Студент

САЛАТА С МАРУЛЯ, ДОМАТ и КРАСТАВИЦА

Post by ventzo »

Image

САЛАТА С МАРУЛЯ, ДОМАТ и КРАСТАВИЦА

Маруля
Домат
Краставица
Сол
Оцет
Зехтин
ventzo
Студент
Студент

СВИНКО с грах

Post by ventzo »

СВИНКО с грах

400гр. Свинско месо (пържолки)
300гр. Грах
мас
масло
сол
черен пипер

Свинските пържоли се осоляват със солта и черния пипер, счукват се и се поставят в намазнения тиган с мас. След като се изпекат се нарязват на ивички.

Грахта се сварява (всяка различно виж си опаковката) посолява се и се прибавя маслото.

Добър апетит!!!
ventzo
Студент
Студент

СВИНСКО НА ТИГАН СКАРА

Post by ventzo »

Image

СВИНСКО НА ТИГАН СКАРА

Мисля че няма какво да се обяснява тук.

Свинското си е свинско, малко сол и се мета на тигана скара да цвърчи докато не стане готово.

Аз му сложих и малко масчица (за да ми се напукат петите от вкусотиииика)

Перфектната вечеря!!! 1,300 свинско само за мен и жена ми :)

Добър апетит!!!
ventzo
Студент
Студент

ЯЙЦА С ЛУК, ГАРНИТУРА СВИНСКО МЕСО ;)

Post by ventzo »

Image

ЯЙЦА С ЛУК ,ГАРНИТУРА СВИНСКО МЕСО ;)

5 яйца
1 стрък пресен лук (става и с праз)
200 гр. свинско (аз обичам гърдички)
сол
масло

Слага се малко масло в тигана. След това се задушава в него ситно нарязания пресен лук. Следват 5-те яйца и солта на вкус. Бъркате бъркате и накрая сервирате.

За гарнитура използвайте рецептата за "СВИНСКИ РЕБРА НА ФУРНА" става за всякакво месо, но ако месото е прекалено сухо може да добавите и някаква мазнина мас или краве масло.

Абе ето я и нея за да не ровите: Слагате месото хубаво осолено преди това и поръсено(ако искате) с черен пипер във тава. Доливате малко вода и печете на 200-220 градуса във фурната. Готови са за около 30 мин.(или докато не станат като тези на снимката)

Добър апетит!!!
ventzo
Студент
Студент

Свински врат на фурна

Post by ventzo »

Ехаааа много народ е минал от тук. Чак пътека има хихи.

Нещо ме мързи в последно време ама днес ще ви зарадвам с нещо много приятно. Не е уникално но пък тези дето не го знаят ще си го приготвит и може и да им хареса знам ли!?! Аиде започвам.

Image
Image

СВИНСКИ ВРАТ НА ФУРНА

Свински врат ~1кг.

Марина:
червено вино ~200ml, зехтин, лук, чесън, черен пипер, сол, чубрица

Месото се издупчва много хубаво с нож от всички страни. Поставя се в една съдинка не много по широка от него. Залива се със марината и хубаво се натъпква и по дупките направени с ножа. Оставя се да престои 5-6 часа. След това се вади от марината и се слага на 2-ро ниво във фурната отдолу нагоре върху решетката. Слага се една тава с вода под него за да не капе във фурната. Пече се на 170-180 градуса ~100-120 мин.

Вечерта ядох от него докато беше топло. А на следващия ден си извадих от хладилника и си резнах едни тънки по 1мм парченца. Божествено е!!!

Приятен апетит!!!

Забележка: Ако имате няколко парченца дървени въглища можете да ги сложите във фурната за да поопушат малко мръвката. Пробвал съм го с пица, има вкус на печена в пещ на дървени въглища (само дето не е толкова мръсна) ;)
ventzo
Студент
Студент

Рибен кебап

Post by ventzo »

Image
Рибен кебап
/много вкусна гозба подобие на Рибения кебап в Ресторант "Вятърна мелница" гр. Созопол/
Задължително го опитайте ако ходите до там!!!

И така рецептата е следната:
/аз използвах 4 рибки „тилапия“ (единствената замръзена риба дето като се приготви има вкус на истинска и изглежда истинска)/

За рибата:
Риба филе: 400гр.
Малко масло
Сол

За соса:
Зехтин 20мл.
Пресен лук 70гр.
Маслини 5-6 бр.
Домати (доматено пюре): 100гр.
Брашно 10гр
Черен пипер
Сол

Рибата както е замразена се измива и се слага в една тавичка. Отгоре и се слага малко масло и малко сол. Слага се във фурната да се опече.

Докато се пече рибата, в тиган се слага зехтина в него ситно нарязания пресен лук, маслините нарязани на кръгчета, черен пипер и сол на вкус. Като се позапържи леко лукът се добавя доматеното пюре разбито хубаво с хладка вода. След като му изкипи малко водата се добавя брашното разбито хубаво във вода за да не стане на бучки и се бърка непрекъснато за да се сгъсти соса равномерно. Оставя се да къкри на умерено силен котлон.

Рибата се слага в соса, разбърква се и се похлупва.

Сервира се с резан лимон и стрък чесън(за тези дето го обичат).

Аз, нямах нито лимон нито лук за съжаление и се извинявам за лошата снимка ама ме беше налегнал глад и лигите ми потекоха при хубавия аромат.

Добър апетит!!!
ventzo
Студент
Студент

ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ТИГАН

Post by ventzo »

Image

ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ НА ТИГАН

Пилешко филе или обезкостен бут - 500 гр
1 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка натурално нишесте
сол и черен пипер на вкус

Пържолите се измиват и се разрязват не до край на хикс (на ромбоидчета) за да попадне от марината по на дълбоко. Слагат се в подходящ дълбок съд. Прибавят се останалите по горе описани продукти и се долива студена вода 1 см да залее месото. Изкисва се 2-3 часа.

Отцеждат се хубаво от марината и се подсушават. Пържат се с малко масло. Става невероятно крехко и сочно.

Добър апетит!!!

Ако има все пак някой дето пробва рецептите може да прати някоя друга снимка или да сподели дали са му харесали. Предпочитам на ЛС за да не се пълни темата с коментари.

Успех!!!
rubus_idaeus
Доцент
Доцент

Post by rubus_idaeus »

Тази тема е доста хубава и реших, е мястото да питам е тук:

Моля за идеи за рулца от пушена сьомга + нещо (примерно с авокадо, сирене филаделфия, ей такива?)

Предстои ми по-дълго пътуване и реших че това ще е храната - засищаща и вкусна :)

ето първите няколко, които намерих:

филета от маринована сьомга
+крема сирене, синьо сирене
+масло, червен хайвер
+маскарпоне, заквасена сметана, сок от лимон, черен пипер.
+крема сирене, маскарпоне, ситно нарязан стрък зелен лук, сок от лимон
+крема сирене, пастет от маслини
+пастет от маслини (но не трябва да е много солен)
+крема сирене, каперси със или без копър
+крема сирене, ситно нарязани маслини със или без копър
+млени маслини с чушчици и каперси (има в Балев готови, на бурканчетата пише Tassos)
+резен печена тиквичка, крема сирене
Post Reply