Схващане на прасеца

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
sheva9999
Ученик
Ученик

Схващане на прасеца

Post by sheva9999 »

Прочетох въпросните тепи то този въпрос, но моя случей не е същия .. не ми се схваща прасеца докато спя или вкъщи или някъде др..
Аз сам футболист и много често на мачове,кагато има много бягане ми се случва да ми схани прасеца дори понякога и двата наведнъж. Много ми е неприятно. Трениорът ми казва че от липса на физическа подготовка ,но аз бягам наравно с другите , дори повече на тренировки . Естесвено не само аз имам този проблем.. на други момчета също се случва често.. но искам да питам някои ако има с опит в тази област .. какво да правя за може да спре това или поне да намелее.. :) благодаря.. :
evala pichove
psyhopat
Ученик
Ученик

Post by psyhopat »

slon wrote:Четох, че е възможно да е от дехидратация. После случайно ми се случи два пъти подобно нещо точно по време на дъго физическо натоварване и обилно потене, като нямаше от къде да взема Вода за пиене. Вече гледам да не оставам без Вода и не ми се случва.
:idea: Не се бях замислял дали е от това, но се връзва. Единствените моменти, в които са ми се схващали прасците са в края на двучасова тренировка (тоест яка дехидратация) или сутрин след тежка вечер (още по-яка дехидратация). Така че наистина има много логика да е така. Не знам на автора дали му помагаш, но аз вече се чувствам просветен. Мерси.
desinka
Ученик
Ученик

Post by desinka »

и на мен ми се случваше докато спях - всяка нощ...двата крака :( не бях помисляла за дехидратация, но трябва да си призная, че не пиех мн вода...вероятно е било това.. от известно време не ми се е случвало :)
Анелия
Ученик
Ученик

Post by Анелия »

Пак започнаха, гадост. Трябва да увелича водата и да намаля кафетата. А толкова ми се услаждат. :( Снощи пих дори едно много вкусно еспресо в 22 ч и малко уиски, не пих много вода и ето, пак имаше болки през нощта. И може би 2 упражнения за крака в една тренировка ми дойдоха много.
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Пробвай да замениш готварската сол с морска такава.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

tbby wrote:на мен също ми се схващат често прасците, а пия доволно вода (мин. 2л) на ден. Едва ли е от това :)
Ако пиеш 3-4 литра на ден, тогава "едва ли е от това" ще е по-вероятно :)

Кондиционен треньор
Post Reply