Ваксините

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Искаше ми се да напиша нещо умно в темата, но всичко вече е казано. Аз избрах да не ваксинирам детето си. От груата майки, с които се срещам, всички си ваксинират децата, и всички деца се чувстват ужасно поне няколко дни след това.
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
MAGI
Ученик
Ученик

Post by MAGI »

Как попаднах точно сега на тази тема:) След 2 седмици заминавам в командировка в Индия. В сайта на една туристическа агенция намирам това
Задължителни ваксини няма.
Препоръчителни ваксини – хепатит А, тиф, детски паралич, японски енцефалит, хепатит Б, бяс.

Мои колеги са ходили и всички са си сложили ваксини. Унгарците също са ходили и ваксини не са си правили. Оживели са:) Работя в интернационална компания.

Днес следобед имам свободното време да отида и да се ваксинирам. И мисля да го направя вместо да поема риска и да се върна с болест непозната за нашите лекари и носейки риск за сина ми. Мисля, че избирам по-малкото зло.

Имах възможност да откажа командировката, но не бих го направила за нищо на света. Обожавам да пътувам.
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

daniel.panev wrote:
cremcaramel wrote:Искаше ми се да напиша нещо умно в темата, но всичко вече е казано. Аз избрах да не ваксинирам детето си. От груата майки, с които се срещам, всички си ваксинират децата, и всички деца се чувстват ужасно поне няколко дни след това.
Оу - цели няколко дни, представяш ли си? Сравни го сега с доживотно увреждане на ЦНС, например.
Най-вероятно всички разсъждават, че такова нещо на тях не може да им се случи... Да, ама не - случва се.
P.S. Иначе решението дали да си ваксинирате детето или не си е ваше :)
Чел ли си изследвания колко хора без "стартови" ваксини имат проблеми със съответните заболявания? Демек, изследвания доказващи необходимостта от тези ваксини в наши дни.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

daniel.panev wrote:
Милко Георгиев wrote:
daniel.panev wrote:Мнем - виждал съм :)
:wondering:
Следващия път като съм в студиото ми загледай походката. Ако ти се стори леко несиметрича - резултат е от прекарана борелиоза :)
Отделно всички колеги, с които съм работил в Азия и Африка, сме "изкарали" по нещо екзотично - дезинтерийна амебиоза, денги, малария... Забележи - все болести, за които няма ваксини.
За щастие (дали?) никой от нас не прихвана нещо, срещу което е ваксиниран, въпреки заобикалящата ни действителност.
Та за това съм твърдо ЗА някои от ваксинациите...
Тук става дума за стандартните за новореодени вкл. тази за туберкулоза.
Туберколоза практически няма! Регистрираните в бг са 300 души.
Last edited by Милко Георгиев on Sat Aug 15, 2009 07:12, edited 1 time in total.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

rossi9 wrote:За съжаление, има туберколоза не само сред циганите. Аз познавам човек от Несебър, който я преболедува, и знам, че не е от лоша хигиена, а от премного работа, цигари и алкохол :( . А уж е ваксиниран :headbang:
Туберкулозата е болест на слабата имунна система, недохранване и ниска хигиена.
И това "УЖ" е другия аспект на ваксинирането.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Unfortunately, no vaccine is available that provides reliable protection for adults.
Явно децата имат защита сами по себе си.

И защо има туберколоза, ако всички са ваксинирани? Нима ваксините не работят?
Оказва се, че единствената пряка връзка е хигиената и здравето. Днес и погледнато в ретроспекция.

Страхът и паниката не са най-добрия съветник. И мен ме е страх от болести. И аз уважавам знанието, логиката, истинската наука. Но живеем в лъжовен свят. Само за това става дума в мненията ми, а не в отричане на очевидното - желанието за добро, за здраве и прочие.

Кондиционен треньор
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

От всичките парчета статистика, ако предположа, че има 5000 болни в бг от туберкулоза, то това са 0.07% от населението. Да приемем, че са два пъти повече => 0.14%

Ако престъпниците са 0.14%, то целия народ ли да мине през панделата, поне за разпитче с малко бой ?!
Особено когато никой не говори официално за щетите от ваксинацията!

Аз например, като много други, съм развил рахитче от ваксиниранео като детенце. Е, какво пък ... [ss_loathing_2] :evil: :x
Нали съм жив ... :speechless:

Кондиционен треньор
OldGreg
Студент
Студент

Post by OldGreg »

Олеле, аз съм извадил много голям късмет, че съм се родил в семейство, което е против ваксините. Още от малък се скатавах да не ме ваксинират, а пък лелките в училище все ме тормозеха за това :lol:
I do 5x5 with my 1RM.
^elle^
Ученик
Ученик

Post by ^elle^ »

SoAlien wrote:ДТК до 25 годишна възраст всички имаме
Лично на мен са ми били 2 пъти инжекция като малка след убождане на пирон. Ег..и ваксината ако ще ти джаскат инжекции при всяка вероятност от зараза.

Абе ще гледам да не си отварям устата много много по тази тема, че :evil: :headbang: :x на n-та степен
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” (Winnie the Pooh)
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

Ами всъщност се опитваме точно това да разберем ...
^elle^
Ученик
Ученик

Post by ^elle^ »

Заповядай - Д-р Гълъбов "Световна конспирация срещу здравето"
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” (Winnie the Pooh)
^elle^
Ученик
Ученик

Post by ^elle^ »

Има ли хора около теб, които казват "Просто не разбирам как може да си помислиш, че мазнините са полезни. Та те запушват кръвносните съдове" ...
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Пояснявам:
Накратко:
Според сега действащото законодателство (материята е засегната в подзаконови акотве - наредби и указания), за до посещават детски ясли децата заъдлжително трябва да са ваксинирани с всички ваксини за възрастта. Разбира се, има изключения, когато децата са отложени от ваксина или пък напълно освободени и тези изключения се приемат без коментар. Има и директори на ясли и ДГ, които не следят и не държат на ваксините, но това е сложна работа, поне в София. Последният вариант е фалшифизиран картон - т.е. вписване на непоставени ваксини от ЛЛ на детето, за да няма проблеми в яслата и ДГ.
За ДГ обаче нещата стоят по друг начин - няма никакво законо изискване за поставени ваксини; има само изискване да се представи имунизационния картон, а какво има или няма вътре, не е тяхна работа. Копия от картоните обаче ДГ трябва да изпращат в РИОКОЗ и оттам идав проблема. Не малко директори на ДГ надвишават правомощията си и изискват всички предвидени за възрастта ваксини да са поставени, за да си нямат вземане-даване с РИОКОЗ. Разбира се, РИОКОЗ не следи всички картони, а прави случайни извадки и ако открие дете без вакснини, се свързват с родителя (с писмо) и с ЛЛ на детето.
За училището вече е съвсем ларж режима, понежи никой няма право да възпрепятства дете от образование, нито учиилщните власти имат право да искат поставени ваксини, нито РИОКОЗ се занимава с това. Разбира се отново се срещат дейни медицински сестри и директори, дори учители, които обясняват, че не може без ваксини, но когато родителят поиска правната база за това "неможене" свиват рамене и заточват друга плоча да въртят - колко били хубави и полезни ваксините и какво благо били...
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
pa4080
Професор
Професор

Post by pa4080 »

Ако някой ви каже, че ваксинациите са задължителни, общественото образование е задължително ... замислете се колко в ДЕМОКРАТИЧНО общество живеете. Е'ати!

Марги, спор или дискусия означава да обориш опонента с с факти и аргументи. Като вникнеш в същноста и обясниш ситуацията в детайли, както учен който цял живот се е занимавал с това на друг учен, които цял живот са се занимавали с това! Другото е налагане на лично мнение, което в по-късен етап пераства в желание за налагане на лично мнение чрез сила. Незнам с какво ви промиват мозъците но е добро ;)
Само човек способен на мисъл е способен на любов.
Felix qui nihil debet.
media_na
Доцент
Доцент

Post by media_na »

cremcaramel wrote:Пояснявам:
Накратко:
Според сега действащото законодателство (материята е засегната в подзаконови акотве - наредби и указания), за до посещават детски ясли децата заъдлжително трябва да са ваксинирани с всички ваксини за възрастта. Разбира се, има изключения, когато децата са отложени от ваксина или пък напълно освободени и тези изключения се приемат без коментар. Има и директори на ясли и ДГ, които не следят и не държат на ваксините, но това е сложна работа, поне в София. Последният вариант е фалшифизиран картон - т.е. вписване на непоставени ваксини от ЛЛ на детето, за да няма проблеми в яслата и ДГ.
За ДГ обаче нещата стоят по друг начин - няма никакво законо изискване за поставени ваксини; има само изискване да се представи имунизационния картон, а какво има или няма вътре, не е тяхна работа. Копия от картоните обаче ДГ трябва да изпращат в РИОКОЗ и оттам идав проблема. Не малко директори на ДГ надвишават правомощията си и изискват всички предвидени за възрастта ваксини да са поставени, за да си нямат вземане-даване с РИОКОЗ. Разбира се, РИОКОЗ не следи всички картони, а прави случайни извадки и ако открие дете без вакснини, се свързват с родителя (с писмо) и с ЛЛ на детето.
За училището вече е съвсем ларж режима, понежи никой няма право да възпрепятства дете от образование, нито учиилщните власти имат право да искат поставени ваксини, нито РИОКОЗ се занимава с това. Разбира се отново се срещат дейни медицински сестри и директори, дори учители, които обясняват, че не може без ваксини, но когато родителят поиска правната база за това "неможене" свиват рамене и заточват друга плоча да въртят - колко били хубави и полезни ваксините и какво благо били...
Сега до 10 март в детската градина изискват от нас родителите да предствим всички ваксини, изследвания и прегледи(задължителни илине), проведени до тук на децата.Не знам с каква цел.Аз не съм направила на моя син задължителните изледвания на 3г.възраст, просто така се стекоха обстоятелствата.Но явно сега ще трябва да ги направим.На 3 г. не се слагат ваксини, нали... :oops:
Имало едно време.......
Post Reply