то от баба (майlililili wrote:аааа забравих да кажа вегетарианка съм от 3 год. не ям месо и риба (не ме убивайте:) , имам анемия и доста целулит по бедрата и малко по прасеца.
Хормонален дисбаланс - въпрос
Moderators: Милко Георгиев, pa4080
Re: имам нужда от съвет!
Не можах да намеря истинската причина за отказването ти от месото.Ако е това
)знам, че най-доброто средство за анемията е свински черен дроб.
Имало едно време.......
Вегетарианстово хич не е най-добрата опция за хранене, от личен опит казвам. Може човек да си мисли, че прави много добро на света като не яде месо, но вреди на себе си. Сама виждаш - имаш анемия. Защо трябва да се тъпчеш с разни хапчета, когато решението е много просто - яж месо. В крайна сметка в природата всяко живо същество убива и изяжда друго живо същество, за да оцелее. Знам че съвременните методи за отглеждане на животни по фермите е жесток и т.н., но не е нужно да се самонаказваш заради това, лишавайки се от месо.
Тофуто пък изобщо не е хубава храна....
Тофуто пък изобщо не е хубава храна....
Re: имам нужда от съвет!
Леща, зелен боб, тофу, това са си доста въглехидрати, особено лещата. Много малко мазнини.lililili wrote:здр,
1. сутрин 7 4аса- плод1-2 бр., кисело мляко една 4аша с 3 с.л. ленено семе или яице сирене 200 гр. от обезмасленото cottage cheese или ядки и плод
2. понякога похапвам към 10 ч. ама зависи..пак от изброените горе неща
3. обед 12 ч. леща 200 гр, или 2 яица или 200 гр. тофу със зеленчуци/боб зелен, крастав. домат....без картофи или моркови или царевица...
4. следобедна 15-16 часа -краставица или ядки или кисело мляко
5. вечеря- обикновено салата броколи домати маслини маруля може яице или тофу...
А защо не прочетеш какво пише в сайта на Spider по въпроса за храненето, там има достатъчно информация. Цъкни на линка "15 съвета за здравословно хранене", който излиза огторе на форума и ще попаднеш точно където трябва.
- daniel.panev
- Асистент

Re: здр
Извинявай, ама... какво изобщо търсиш в тоя форум?lililili wrote:ами желязо взимам , нооо месо няма да проям..нз ям ленено семе , сусам, ядки,маслини, но месо..... не ..просто ме отвращава..наясно съм 4е вероятно мазнните не са толкова пълноценни, но трябва да намеря друг на4ин
някакви други алтернативи...?
а какво да пия за цикъла?дали ако променя диетата ще ми дойде или трябва да пия нещо допълнително...
мерси предварително:)
Ами, объркало се момичетоdaniel.panev wrote:Извинявай, ама... какво изобщо търсиш в тоя форум?lililili wrote:ами желязо взимам , нооо месо няма да проям..нз ям ленено семе , сусам, ядки,маслини, но месо..... не ..просто ме отвращава..наясно съм 4е вероятно мазнните не са толкова пълноценни, но трябва да намеря друг на4ин
а какво да пия за цикъла?дали ако променя диетата ще ми дойде или трябва да пия нещо допълнително...
Много си се психясала с това не ядене на месо....и аз съм била от вегетата 1 година, с 1-вата хапка месо осъзнах какво най-много ми е липсвало:D Не го пиша с цел да те дразня....това си е истината. Без качествена храна няма здраве...вегетарианството каквото и да си чела нагоре надолу не ти предоставя всичко, от което имаш нужда, така си устроена, както и всички хора.lililili wrote:ами желязо взимам , нооо месо няма да проям..нз ям ленено семе , сусам, ядки,маслини, но месо..... не ..просто ме отвращава..наясно съм 4е вероятно мазнните не са толкова пълноценни, но трябва да намеря друг на4ин
Или може би предпочиташ да жертваш здравето си заради горките прасенца и агънца.....
И аз не съм ял месо за дълги периоди - поради родители вегетарианци и тяхното влияние. С ръка на сърце казвам, че ако не ям поне по 300-400 грама месо на ден се чувствам адски зле, а пък преди да проям месо това беше хронично състояние. Най-лесният и природосъобразен начин да оправиш проблемите си е като проядеш месо и дроб, все пак човешкото животно е всеядно и функционира наистина добре когато се храни в контекста на еволюционния си път.
I do 5x5 with my 1RM.
От гледната ми точка на 20 годишна вегетарианка, превъплатена в месоядна от 2006 г., ще те посъветвам да погледнеш на месото с други очи и да преосмислиш какво те отвращава и какво не. Истината е, че щастие и благоденствие в здравословен план и пълноценен пълен с енергия живот няма без хранене с истинско месо. Аз мога спокойно да си завърша живота без да ям месо, но без него ще си е живуркане и това го разбрах след 20 години вегетарианство ... Ех, по-добре късно отколкото никога

- poisonchoice
- Ученик

Момиче, ти си болна и гладна! Не стига, че се храниш непълноценно, ами на всичкото отгоре и гладуваш!!! Искрено се надявам да си се уплашила достатъчно с проблемите, които имаш, за да може поне мъъъничко да се осъзнаеш...и да разбереш, че си си съсипала организма от глупави диети и полезни здравословни съвети.
Желая ти успех съвсем добронамерено и искрено и се надявам да се оправиш, без да ти се налага да пиеш хапчета!
Желая ти успех съвсем добронамерено и искрено и се надявам да се оправиш, без да ти се налага да пиеш хапчета!
"There is NO knowledge that is not POWER!"
Ако наистина съзнателно пишеш в този форум, означава, че трябва да си прочела поне нещичко и въпросите моментално губят смисъл (т.е. трябва да знаеш какво бихме ти отговорили
)
Относно хомеопатичното, обърни се към съответното компетентно лице
А и не мога да разбера защо изобщо написа първия си пост, като очевидно имаш отговорите на проблемите си.......

Относно хомеопатичното, обърни се към съответното компетентно лице
А и не мога да разбера защо изобщо написа първия си пост, като очевидно имаш отговорите на проблемите си.......
Last edited by media_na on Fri Jul 16, 2010 09:32, edited 1 time in total.
Имало едно време.......
Коментарите относно това, как е хубаво да се яде месо не са "лошожелателни", просто опитът на повечето хора в този форум показва предимствата на този тип хранене.lililili wrote:вижте напълно съзнателно реших да пиша в този форум с цел да чуя различни мнения.. наясно съм ест че тук всички се изхранвате осн на месознам мн добре че това не е докторски форум и не приемам всичката информация за вярна, което е разбираемо ... предварително се извинявам че явно дразня някои хора с въпросите се , но ги моля просто в такъв случай да не отг. не го правя с цел да провокирам...и така
не се изразих правилно за анемията..зна4и имам я от 17 год. но аз още ядях месо така че вегетар. не е причината за нея. а последните ми изследвания показаха 4е ве4е си имам нормално желязо, само трябва да натрупам още малко запасизнам също и причината за спирането на цикъла-почти никакви мазнини..бях на извара и яйца плодове и зелен. доста дълго време 3/4 месеца...доста глупаво, но факта е свършен трябва сега да го оправим, нали?
да започна и с въпросите си
1. някоя мацка да е пила Luthenium CН 500 и да каже отзиви или нещо хомоепатично...
2. добре ли е да ям по пълномаслени сирена като гауда мозарела и защо мазнините там са полезни въпреки 4е са наситени и навсякаде пищят "недейте да ядете наситени мазнини"
3.възможно ли е да си блокираш метаболизма ако приема6 твърде малко кал. ( тази теория ми я развиваше един в един др форум, така и не разбрах смисъла...)
4. добре ли е да пия рибено масло..ве4е по4нах на всяко адене да поемам мазнини я маслинки, я ядки, я мазно сиренцемн е готино да ви кажа след тоя глад
![]()
моля само доброжелателни коментари, от другите нито аз, нито някой др има нужда и отг. конкретно на въпросите!
мерси мн за помощта!
Иначе има жени, при които дори няколко килограма под или над нормалното им тегло оказват влияние върху цикъла. Примерно ти като че ли си под нормата и за това цикълът ти може да е станал нередовен. Това може да е една от причините за хормоналният дисбаланс, който имаш.
При всички положения отиди на лекар, за да знаеш точно какво не е наред. После търси решение на проблема.
Колкоот до въпросите ти,на които никой не отговори:
1. Без коментар - отиди на лекар и/или хомеопат, за да лекуваш себе си,а не другите от форума.
2. Да,определено мазните сирена, МАСЛО,кашкавал,сметана са ти добре дошли с това вегетарианство. Наистина,попрочети малко из форума и ще стигнеш до интересни изводи. Жокер - от наситени мазнини НЕ се умира,напротив.
3. За това не знам много,мисля,че наистина се случва някакъв провал. Организмът ти непрекъснато се адаптира към храната,която му даваш - логично ще обработва малкото калории по-бавно,за да оцелее по-дълго.
4.Определено! Че и задължително...Относно това нека някой друг да каже какво е най-добре да търсим в съдържанието на дадена марка рибено масло. И аз искам да знам.
И пак - чети,преди да питаш,ама сериозно. Поразтърси се,много неща са изписани тук. При сериозни въпроси никой няма да откаже да ти отговори сериозно. Успех.
1. Без коментар - отиди на лекар и/или хомеопат, за да лекуваш себе си,а не другите от форума.
2. Да,определено мазните сирена, МАСЛО,кашкавал,сметана са ти добре дошли с това вегетарианство. Наистина,попрочети малко из форума и ще стигнеш до интересни изводи. Жокер - от наситени мазнини НЕ се умира,напротив.
3. За това не знам много,мисля,че наистина се случва някакъв провал. Организмът ти непрекъснато се адаптира към храната,която му даваш - логично ще обработва малкото калории по-бавно,за да оцелее по-дълго.
4.Определено! Че и задължително...Относно това нека някой друг да каже какво е най-добре да търсим в съдържанието на дадена марка рибено масло. И аз искам да знам.
И пак - чети,преди да питаш,ама сериозно. Поразтърси се,много неща са изписани тук. При сериозни въпроси никой няма да откаже да ти отговори сериозно. Успех.
Просто когато на организма му подаваш недостатъчно количество калории, той става изключитално пестелив. Отделя енергия само за най-важните процеси, за това метаболизма се забавя.Petia wrote:Колкоот до въпросите ти,на които никой не отговори:
Венцислава Атилова споменава добър хомеопат , не мога да я питам директно нея, защото не я открих във форумът - но ако случайно чете тази тема ще съм много благодарна, ако ми даде координати.
Имам хормонален дисбаланс още от пебуртета.
Само аз си зная през какво минах и в момента минавам.
Правилното хранене помага, но до някъде.
Свалих инсулина от 130 до 54 за две години диета.
За съжаление андростедиона ми е осем и нещо.
От скоро чета книга за Биоединтичните хормони - да видим пък от това какво ще излезе.
Имам хормонален дисбаланс още от пебуртета.
Само аз си зная през какво минах и в момента минавам.
Правилното хранене помага, но до някъде.
Свалих инсулина от 130 до 54 за две години диета.
За съжаление андростедиона ми е осем и нещо.
От скоро чета книга за Биоединтичните хормони - да видим пък от това какво ще излезе.