SPIDER SPORT

Правилно,  Постепенно,  Постоянно !  

Пионерите на ниско-въглехидратна диета "НВД" и тежко трениране със свободни тежести

началоEnglish version
Кои сме ние Предлагаме ви Статии Упражнения FAQ Блог Форум
Черен Дроб
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    homeФорум SPIDER SPORT -> ВМ-НВХ Рецепти
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Silur
Асистент
Асистент


Юзър от: 12 Апр 2005
Мнения: 167
Живее в: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Юни 18, 2005 19:33    Заглавие: Черен Дроб Отговорете с цитат

Искам да ви попитам за някоя по-проста рецепта за черен дроб.Аз много го обичам пържен и не мога да не си хапвам малко... Embarassed Но ако има някоя по-яка рецепка ще се радвам да я споделите.=))
И колко мога да си хапвам и дали е полезно.
Айде=)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vesi1
Студент
Студент


Юзър от: 18 Апр 2005
Мнения: 69
Живее в: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 20, 2005 08:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж малко по-надолу темата Дроб в було - аз така го правя (свински, телешки).
Пилешките дробчета на тиган с масло.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
cranberry
Гл. асистент
Гл. асистент


Юзър от: 11 Юли 2006
Мнения: 526

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

за да не отварям нова тема, ще пиша тук:
една импровизация на тема свински дроб - мн сочен стана.
1во се нарязвана едри парчета и се залива с вряла вода, след което се завърта за (не)известно време в микровълновата, като му се сменя 2 пъти водата. в съд с капак се задушава малко зелен лук с масло и се слагат парчетата дроб (с черен пипер и сол; може и всякакви подправки, които ви се струват подходящи), после се добавя мааалко вода и се захлюпва с капака да си къкри, като се намалява котлона. когато поомекне дроба, се слага доматен сос (имах един поомекнал домат и го настъргах) и пак се слага капака. след малко - не знам след колко - се маха и се нарязва на ситничко магданоз - и става уникално вкусно. не ме е срам да си призная, че това го закусвах днес.
_________________
Nothing tastes as good as being lean feels.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
holly
Студент
Студент


Юзър от: 24 Юли 2006
Мнения: 59

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 11:15    Заглавие: Отговорете с цитат

и аз доста редовно закусвам дроб, останал от вечеря Laughing - дава чудесен старт на деня
сори за спама Embarassed
_________________
You give me everything
But everything is not enough ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cranberry
Гл. асистент
Гл. асистент


Юзър от: 11 Юли 2006
Мнения: 526

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

мн ми е нахранено днес по този поводSmile
_________________
Nothing tastes as good as being lean feels.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shynebh
Гл. асистент
Гл. асистент


Юзър от: 23 Окт 2006
Мнения: 578
Живее в: На морето

МнениеПуснато на: Вто Апр 10, 2007 14:16    Заглавие: Отговорете с цитат

vesi1 написа:
Виж малко по-надолу темата Дроб в було - аз така го правя (свински, телешки).
Пилешките дробчета на тиган с масло.


Абе гледах гледах но не видях малко по надолу такава тема "Дроб в Було" май трябва да си нося очилата редовно Very Happy ще я споделиш ли отново че ми се вижда интересно. И това було от всека месарница ли може да се купи?
_________________
My mind is free!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
denny
изгонен!


Юзър от: 25 Яну 2006
Мнения: 644

МнениеПуснато на: Вто Окт 02, 2007 13:40    Заглавие: Отговорете с цитат

нарязваме свински дроб на тънки парчета,накисваме в прясно мляко.
запичаме парчетата на скара,2-3 мин.,колкото да си променят цвета.

забъркваме сос от:

зехтин
копър
счукан чесън
черен пипер
лимонов сок
сол

омазваме парчетата в него,и ръфаме.от моето капеше кръв Wink

рецепта от Веси
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Holland
Студент
Студент


Юзър от: 27 Фев 2007
Мнения: 39

МнениеПуснато на: Сря Окт 03, 2007 08:34    Заглавие: Отговорете с цитат

А къде намираш св. дроб сега?
Преди все намирах в Била. Сега или все не засичам да има, или просто вече няма, а не ми се ходи до женския пазар.
_________________
The road to success is lined with MANY tempting parking spaces
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
denny
изгонен!


Юзър от: 25 Яну 2006
Мнения: 644

МнениеПуснато на: Сря Окт 03, 2007 08:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Фантастико-в Хаджи Димитър.
и в месарския магазин до аптеката на Петко(срещу пожарната)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Holland
Студент
Студент


Юзър от: 27 Фев 2007
Мнения: 39

МнениеПуснато на: Сря Окт 03, 2007 09:11    Заглавие: Отговорете с цитат

аптеката на Петко не я знам, но Фантастико в Хаджи Димитър го знам.
Мерси! Very Happy
_________________
The road to success is lined with MANY tempting parking spaces
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ventzo
Студент
Студент


Юзър от: 22 Дек 2007
Мнения: 56

МнениеПуснато на: Пет Дек 28, 2007 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера си взех 2 кг свински дроб, половината го изпържих в силно нагорещен тефлонов тиган с масло, а другата половина намазах една голяма тава с масло наредих го и върху всяко парченце сложих по малко масло.

След всяко вадене на готовия дроб е желателно да се изчисти с една сълфетка тигана защото маслото почернява.

Забравих да спомена, че го нарязах много тънко, като филенце.

И двата вида станаха много добре. Вечерта имах гости и нарязах за мезе и от двата вида харесаха го много.

Така в хладилника предполагам, че ще издържи 4-5 дена, в момента хапвам от него без да го подгрявам и е много приятен.

Поздрави. И весело посрещане.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DimGirl
Ст. асистент
Ст. асистент


Юзър от: 17 Мар 2005
Мнения: 399
Живее в: jupiter

МнениеПуснато на: Съб Фев 09, 2008 13:05    Заглавие: Импровизация :) Отговорете с цитат

Тръгнах да правя рецептата на КранБери, обаче се получи по-скоро нещо като кавърма по радомирски (аз съм си от тоя край):

Продукти
300 гр. дроб
50 гр. масло
1 глава лук
1 чушка; домат и половина от буркан, поради липса на пресни
3 големи скилидки чесън
сол, черен пипер, чубрица, сушени зеленчуци

Приготвяне
Дробът се нарязва на дребно и се измива, след което се поръсва със сол, черен пипер, чубрица и смляните скилидки чесън. Разкашква се хубаво с ръце Very Happy
В неголяма тенджера маслото се разтапя на слаб огън и в него се задушава за кратко лукът, след което се добавят сушените зеленчуци (половин шепа, само за вкус - целина, праз, моркови, ект) и се задушава за още малко. После се добавя разкашкания дроб, вече на силен огън и се захлупва, докато си обелите доматите от буркана Laughing
Първо се добавят чушките и малко вода. Захлупва се докато си нарежете доматите на ситно, след което те се добавят заедно със сока си и пак захлупвате, на слаб огън.

Мирише направо нечовешки Smile Не бях много гладна, но май ще изтегля обяда с един час Twisted Evil
_________________
Министерство на звука
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
denny
изгонен!


Юзър от: 25 Яну 2006
Мнения: 644

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 15:12    Заглавие: Отговорете с цитат

свински дроб,нарязан на тънко се запържва малко в буца Laughing масло.

изчакваме да изстине,и заедно с парче масло го увиваме в лист прошуто.

кулинарна Нирвана Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Biliana
Студент
Студент


Юзър от: 06 Юни 2006
Мнения: 99

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера си сготвих следното нещо за вечеря, стана много яко:
Сарми лозови листа с черен дроб
за плънката:на ситно нарязан черен дроб (става по-лесно с ножица), глава лук, гъби, може и малко морковче за цвят.Сол,пипер на вкус.Всичко това се задушава в масло до готовност.
Навива се плънката в лозовите листа,сармите се нареждат в тавичка и се заливат със сметана.
Пекат се в предварително нагорещена фурна съвсем за малко, докато омекнат лозовите листа (тъй като плънката е готова) около 15 минути.
И разбира се червено вино.
Да ви е вкусно!
Very Happy
_________________
Нищо не идва отгоре, всичко е яко бачкане!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
cremcaramel
Професор
Професор


Юзър от: 29 Яну 2006
Мнения: 2949
Живее в: Brisbane

МнениеПуснато на: Вто Ное 17, 2009 10:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Иха, тази последната рецепта трябва да я пробвам, примерно за Бъдни вечер Laughing Twisted Evil Giggle Clapping

Аз напоследък открих агнешкия и телешкия дроб и даже ги предпочитам пред свинския. Пържа в мас, понякога слагам и парченца сланинка (за подобряване на съотношението м:б), след като дроба е почти готов, слагам една глава лук и понякога някакъв друг зеленчук (днес примерно предварително сготвен на пара зелен боб).

Номера е дробът да се сложи в много гореща мазнина (и затова мас е по-добре от масло), за да се "запечата" отвън, а отвътре да остане по-суров/сочен.

И сега, минутка за реклама Smile

http://www.nutritiondata.com/facts/beef-products/3468/2
_________________
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
Obsessed is the word lazy people use to describe the dedicated
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    homeФорум SPIDER SPORT -> ВМ-НВХ Рецепти Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB, Translation by Boby Dimitrov
©2003-2011 SPIDER SPORT : English : Чести въпроси : Речник : Връзки : Отговорност : Контакти :