шпагат

Упражнения със собствено тегло, аеробни занимания, стречинг

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Post Reply
Kick-b
Ученик
Ученик

шпагат

Post by Kick-b »

Много ми е интересно как мога да се разтегна напълно и да падна на шпагат???Сега ми остава около педя и половина до земята :cry: .....Кажете някое упражнение или пък медикамент :?:
Милко Георгиев
Академик
Академик

Post by Милко Георгиев »

Преди да си поставите за цел да повишите обхвата на долните си крайници е добре да сте наясно за какво ще ви е това.
Ако е за да правите високи ритници, то да спускате шпагат на земята не е задължително условие.
Стремете се да сте силни в разтегнато положение, не правете статичен стречинг. Противодействайте, стягайте си мускулите, докато се разтягате.
Last edited by Милко Георгиев on Fri Nov 11, 2005 13:03, edited 1 time in total.

Кондиционен треньор
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

И при двата шпагата е важно да имаш силни крака, за да може тялото да отлага стреч рефлекса. Ако правите тяга с прави крака, сумо тяга....нещата много добре тръгват.
За мъжки е супер лесно да се застане седнал с крака встрани и да се направи следното: навеждаш се напред до момента , в който идва болка от рефлекса, задържаш въздух и стягаш много силно изометрично краката докато ти свърши въздуха и после издишаш рязко и падаш по-ниско; повтаря се 4-5 пъти на ден. Ако не сте напреднали атлети или имате проблеми с кръвното налягане, не го правете. Според мен самоцелното падане на шпагат е излишно и дори бих казала глупаво. Правя ги от малка, когато бях балерина, но не ми помагат с нищо днес.
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

Crazy_devil wrote:Аааммм...да питам и аз нещо...нормално ли е след разтягане към 15 минути да ме боли повече като правя шпагат :roll:
Болката е сигнал, че не си достатъчно силна.
Със сигурност не е добър знак.
Post Reply