Относно разходка в планината

Упражнения със собствено тегло, аеробни занимания, стречинг

Moderators: Милко Георгиев, pa4080

Svetul4o
Ученик
Ученик

Post by Svetul4o »

Аз по принцип от доста време се разхождам по планините и да ти кажа планинари дето се скитат от 30 и кусур години и не са станали на аполоновци факт е че имат железен организъм и още по железни крака. Килограми може да свалиш но мускули трудно ще направиш там горе ... при по-малко кислород и липса на всякакъф тренинг ти гарантирам ще спираш на почивка на всеки 10 метра. Ако целта ти е да постигнеш само козметичен ефект ти препоръчвам залата ще стане много по бързо и безболезно :)
Jaho
Асистент
Асистент

Post by Jaho »

Мускули само на прасците най-много да натрупаш. Обаче ще изчистиш мазнините, от което ще ти се очертаят мускулите и ще изглеждаш с повече мускули.
Любо
Доцент
Доцент

Post by Любо »

Съмнявам се от разходки в планината да се натрупват каквито и да било мускули, но се развива качеството им :) . При последната ми изява като баир-будала, а именно изкачването на връх Шипка на 3-ти март, за цял ден ходене бях олекнал с 3 кг. Според мен такива разходки са изключително полезни както за физическото, така и за духовното развитие 8) .
Iv
Ученик
Ученик

Re: Относно разходка в планината

Post by Iv »

narniq wrote:Понеже имам възможност да се разхождам в планината.Ще попитам горят ли се мазнини или само трупаш мускул.Целта ми е сваляне на килограми и изразени мускули на някои места :) 8)
Мммм, ще се съглася с момчетата, които вече са ти писали.

Такива преходи имат по-скоро емоционално-псих. ефект според мен - яко се разтоварва човек от градското си шумно и стресирано ежедневие и се зарежда. Природата е супер. И нищо да не свалиш, пак си се разхождай, мнооого е готино. Аз лично на планина нищо не свалям, щото апетитът ми скача до небето и не може и да се мисли за отрицателен калориен баланс. :oops:
SoAlien
Ученик
Ученик

Страх

Post by SoAlien »

Аз съм много запален планинар...но познавам доста на по 60-70 години, които от много ходене имат проблеми със ставите....как мога да избегна това?
Iv
Ученик
Ученик

Re: Страх

Post by Iv »

SoAlien wrote:Аз съм много запален планинар...но познавам доста на по 60-70 години, които от много ходене имат проблеми със ставите....как мога да избегна това?
Пилешки бульон и свинска пача ежедневно. :P
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

Iv wrote:
SoAlien wrote:Аз съм много запален планинар...но познавам доста на по 60-70 години, които от много ходене имат проблеми със ставите....как мога да избегна това?
Това в рамките на шегата ли е?
Галина Толкингтън (galya)
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by Галина Толкингтън (galya) »

SoAlien wrote:
Iv wrote:
Не:)
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

galya wrote:
SoAlien wrote:
Iv wrote: Пилешки бульон и свинска пача ежедневно. :P
Не:)
А добре а малко обонсовка може ли...повече наситени мазнини ли какво...щото аз от 7 години също се водя запален планинар:)) Днес например изкачих Черни връх от Сименоново за около 4.5 часа...:))
Ама не искам да си захабя ставите;) Да ги смазвам със свинска мас ли какво...аз свинско не ям...
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Що, какво имаш против бульона и пачата?
:)
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

Ми нищо лично....имам непоносимост към червено месо...:))
cremcaramel
Ст. асистент
Ст. асистент

Post by cremcaramel »

Не съм убедена, но мисля, че свинските крака нямат червено месо...
По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен
Low fat - low food
SoAlien
Ученик
Ученик

Post by SoAlien »

Въпреки всичко не получих ясен отговор относно ставния ми въпрос:)
Отговорът е наситените мазнини така ли? Защо точно пилешки бульон и свински там кво беше....аз приемам достатъчно друго наситени мазнини....и защо точно наситени? :) Да се смазват може би...;))
Jaho
Асистент
Асистент

Post by Jaho »

Не, приятелю, отговорът не е наситени мазнини, а конкретно бульони от кокали (дълго варени) и пача. Съдържат полезни вещества за ставите (както и за целия организъм).
Iv
Ученик
Ученик

Post by Iv »

Хондроитин, глюкозамин... Пусни си търсене в гугъл и ще ти стане ясно.
Има и препарати, но от моя скромен опит с тях - дразнят стомаха, а и правилото е: добавки, само ако не можеш да си доставиш нужното с храната. Амин!
Post Reply